barbb8k | Komentáře u knih | Databáze knih

barbb8k barbb8k komentáře u knih

Panství krve a kovu Panství krve a kovu Sara Holland

Před touto knížkou jsem četla samé horší, takže jsem se bála, že dostávám čtecí krizi, ale tato mě z ní rozhodně dostala.
Svět byl autorkou popsán a vymyšlen naprosto dokonale. Tak stejně magie, historie a hierarchie.
Postavy jsem si také moc oblíbila. Většina z nich mi byla velmi sympatická. Některé už zas tak ne, ale těch bylo vážně minimálně.

Hlavní věcí, kterou jsem si úplně zamilovala, byla romantická linka. Ti dva byli spolu od začátku úžasní. Ta chemie mezi nimi... Miluju

A ten konec... Bylo mi jasné, že se něco musí stát, ale toto... wow...

12.11.2022 4 z 5

Kolonie Kolonie Sam Marsden

Když jsem se do knihy pouštěla, nevěděla jsem, co čekat, takže jsem neměla žádná pořádná očekávání. Můžu říct i naštěstí.
Tahle knížka nebyla špatná, ale nebyla ani dobrá. Taková hmm...
Nápad byl úplně úžasný. Další skvělou věcí je originalita této knihy. Život na Marsu, Kupole, hierarchie... A také bych chtěla zmínit styl psaní, díky kterému se kniha četla neskutečně rychle.
Bohužel je tu ale víc těch horších věcí. Když autorka vymyslí nový svět, který nikdo nezná, ale nepopíše nám ho, jen okrajově... Tak stejně je to s postavami. Žádná z nich podle mě nebyla promyšlená. Žádná neměla hloubku a většina byla extrémně naivních a hloupých. Hlavně hlavní hrdinka a prezidentka... To jsou dokonalé příklady extrémně naivních postav.

Děj taky nebyl nejlepší. Prvních sto padesát stran bylo teoreticky o ničem, zato poslední sto stran bylo nabito spoooustou zvratů a akcí. Konec byl na jednu stranu zmatený, na druhou stranu skvělý. To, co se tam stalo, jsem v žádném případě nečekala.

Celkově: kniha není špatná, ale nesmíte od ní nic očekávat.

03.10.2022 3 z 5

Deeply Deeply Ava Reed (p)

Poslední a zároveň nejlepší knížka z této série.
Tak jako u madly jsem se bála, že tento díl nebude tak dobrý jako ty předchozí, ale když holky ze štafety psaly, jak moc se jim to líbilo, věřila jsem, že si ji zamiluji stejně.
Je neuvěřitelné, jak autorka dokáže těžká a citlivá témata napsat tak dobře.
Když jsem začala číst, nedokázala jsem se od knihy odtrhnout. Vtáhla mě a nepustila.

Zoey a Dylan jsou úžasné a silné postavy. Jak se dokázali vypořádat s jejich příběhy, fyzickými i psychickými jizvami... To chce sílu.

Tato knížka se zařadila mezi nejhlubší příběhy, o které jsem kdy četla.
Určitě vám tuto knížku, vlastně i celou sérii moc a moc doporučuji a chtěla bych moc poděkovat holkám, které se zúčastnily štafety.️

30.08.2022 5 z 5

Prázdné sliby Prázdné sliby Lexi Ryan

Na tuto knížku jsem se těšila už dlouho. Věděla jsem, že tu bude vibe Dvorů a Kruťase, ale nečekala jsem, že až takovýto. Přesto mi to vůbec nevadilo. Víly, princové, světlý a temný dvůr, vyvolená... Dostala jsem přesně to, co jsem chtěla.
Příběh se četl velmi krásně, styl, jakým byla kniha napsaná mi sedl, děj ubíhal, skvělé zvraty a akce...
Prostředí byla moc krásně popsáno. Každá maličkost měla v průběhu knihy nějaký svůj důvod. Rozdíl mezi světlými a temnými elfy se autorce také povedl moc hezky napsat. (I když... Byl tu vlastně nějaký rozdíl? (Hluboká myšlenka...))

Postavy jsem si hned oblíbila. Všechny, které mi měly sednout mi sedly a já se do nich zamilovala.
Brie mi přišla skvělá už od začátku. Silná a nebojácná hlavní hrdinka, sice s občasnými výpadky, ale přesto jsem si ji vážně oblíbila.
Milostný trojúhelník byl sakra skvělý! Bylo mi už předem jasný, s kým hlavní hrdinka skončí, ale přesto jsem se zamilovala do obou dvou.

Nemám úplně nic moc co vytknout. Tato knížka byla vážně skvělá.

14.08.2022 4 z 5

Třpytivá hodina Třpytivá hodina Iona Grey

Už od začátku jsem tušila, že se mi tato knížka bude líbit. Rané dvacáté století, večírky, zábava, láska, to všechno znělo krásně. Když jsem knihu rozečetla, měla jsem z ní takový zvláštní pocit... Styl, jakým byla kniha nepsána, ne že by mi nesedl, ale něco mi na něm vadilo, přesto se kniha četla moc pěkně.
Nápad hlavního děje se mi moc líbil. Honba za pokladem aneb odhalování minulosti. To, jak malá Alice hledala nápovědy a vodítka, kterými objevovala příběh jejích rodičů jsem si zamilovala.
Čtení jsem si moc užila, ale když na to koukám zpětně, uvědomuji si, jak zbytečně moc nedůležitých věcí tam bylo.

Nevím... Řekla bych, že mi ani postavy nebyly úplně moc sympatické. Nedokázala jsem se s nimi sžít, ani navázat vztah.

Shrnutí: knížka byla moc fajn, až na dost nedůležitých částí, bez kterých bych se klidně obešla a styl psaní mi taky úplně nesedl.

18.06.2022 3 z 5

Tokijský motýl Tokijský motýl Emiko Jean

Na tuto knížku jsem se hrozně těšila a jsem moc ráda, že mě vůbec nezklamala. Přesně takovou slaďárnu jsem potřebovala. Je to přesně ten typ knížky, který můžete číst několikrát a nikdy vás neomrzí (potvrzeno).
Prostředí japonského císařství se mi moc líbil už z anotace a v knize jsem si ho oblíbila ještě víc. Další věc, za kterou jsem moc ráda, je popis tradic, které se v Japonsku udržují.

Izumi jsem si zamilovala už na první straně a to nemluvě o Akiovi. Obě tyto postavy mi byly sympatické od chvíle, kdy se v knize objevily.
Romantická linka mi přišla velmi uvěřitelná. Byla mezi nimi cítít chemie od... Řekněme prvního vlídného slova, co si spolu vyměnili.
Konec... Ten byl opravdu úžasný. Doufala jsem v něj celou knihu a když jsem si ho mohla přečíst, byl to krásný pocit.

Celkově: Opravdu tuto knihu doporučuji. Hodně jsem se u ní culila a také vůbec nemohl chybět smích.

08.06.2022 5 z 5

Zlatá značí osud Zlatá značí osud Sára Vůchová

Když jsem zjistila, že moje milovaná knížka, kterou jsem několikrát četla, vyjde i v papírové podobě, musela jsem ji mít.
Na začátek ano, knížka je docela naivní, ale je to přesně to, v co jsem doufala. Brala jsem to tak, že si znovu přečtu knížku, kterou jsem čítávala dřív a zavzpomínám si.
Děj knihy se rozjel hned na začátku a postupně zvraty přibývaly a zase ubývaly. Ani nad tím nemusím přemýšlet a vím, že je tu víc částí, které miluju, než těch, které ráda nemám. Moc se mi líbí, že hlavní zápletku se nedozvíme hned na začátku, ale pomalu během čtení na ni přicházíte.

Veerle je úžasná postava. Chvílemi, docela často, jí chybí pud sebezáchovy, ale ten nahrazuje svým myšlením a projevy.
Tugger je prostě moje zlato. Autorka krásně poslala chvíle, kdy se vypořádává se svou minulostí. Jde na něm vždycky jasně vidět, kdy se uzavře do sebe a potřebuje kolem sebe své přátele.

Romantická linka se mi hrozně líbí. Hate to love, na začátku se opravdu nenávidí, ale u konce se konečně začnou navzájem poznávat, chápat se a začnou mít o sebe zájem.

Knihu bych doporučila těm, kteří moc nečekají a chtějí si přečíst něco odlehčeného.

01.06.2022 4 z 5

Nebeská řeka Nebeská řeka Adriana River (p)

Kdo mě zná, ví, že série Sedmé nebe je moje srdeční záležitost, že na ni nedám a můžu ji číst stále dokola. Tak samozřejmě, že jak jsem se dozvěděla, že Adri knihu přepisuje a vydá ji u Fragmentu, jsem ji musela mít, takže jsem si ji koupila a začala číst...

První den jsem přečetla jen padesát stránek, protože jsem se do knihy nedokázala začíst. Také mi připadalo zvláštní, že přejmenovala jednu postavu, přestože k tomu v ději vlastně nebyl žádný důvod. Ale nevadí. Zatím se mi to i líbilo.
Druhý den jsem se dostala na okolo sto padesátou stranu. Konečně se tu něco začalo dít, ale prostě ne... Postavy byly zvláštní, kniha celkově osekaná, spousta důležitých částí ze Sedmého nebe chybělo...
Třetí den jsem to dočetla do konce. Nemohla jsem tomu uvěřit... Ten konec... V podstatě druhý díl bude první, akorát podruhé... No nic...

Hlavní věc, která mi nesedla, je ta, že romantická linka nedostala vůbec žádný prostor. Miluju tě, si vyměnili na poslední straně... Což na to, že Sedmé nebe byla plně romantická kniha hlavně o jejich vztahu, mi připadalo... Zvláštní...
Tak stejně postavy. Ano, Elain už není ta naivní hrdinka, ale toto mi připadá... Já nevím... Prostě mi nesedla.
Kassiel... Já si ho nechci takto ničit! Začalo mi ale připadat, že Ellie jako takovou nechce... (Kdo četl originální sérii, ví, o Kom mluvím, koho chce.)
Zato Adam. Můj milovaný Adámek... Ten se vůbec nezměnil. Pořád zůstal stejně úžasný jako dřív.

KDYBYCH JI NESROVNÁVALA S MÝM SEDMÝM NEBEM, TAK BY BYLA MOC FAJN, DALA BYCH TAK 3,5/5, ALE TAKTO...
Tuto knihu doporučuji spíše těm, kteří originální sérii nečetli, protože si knihu takto užijete opravdu více.

Kdybych ji nesrovnávala s mým Sedmým nebem, tak by byla asi fajn, ale takto...
2,5/5⭐

16.05.2022

Zjizvený král Zjizvený král Leigh Bardugo

Dlouho jsem přečtení této odkládala, protože jsem se bála, že se bude autorka až moc vykrádat a že už to bude nuda. Jako pravdu jsem měla, ale ne tak velkou, jako jsem se bála, že budu.
Příběh se odehrával už v dobře známém prostředí Ravky, ke které se přidalo i pár nových, zajímavých oblastí, se kterými si autorka úžasně prohrála a dodala tím knížce grády. Jsem ráda, že jsem se nemusela dostávat do nového světa a mohla si více užít děj, ale říkám si, že už to stačí...
Během celé knihy byla spousta zápletek, ale já se do ní přesto nedokázala začíst. Prvních tři sta stran jsem uvažovala, jestli tu knihu neodložím. Nebylo v ní nic, co by si mne získalo. Posledních sto už ale bylo krásných. Do knihy jsem se začetla a dočetla ji během pár hodin.
Moc se mi líbí, jak je kniha z několika pohledů. Když jsem četla, dokázala jsem si aspoň udělat obrázek i o ostatních postavách, než jen té, o které jsem četla.

Já nevím... Kromě postav z šesti vran, jsem si od této autorky nedokázala úplně oblíbit. To stejné jako u Griši se stalo i tady. Nedokázala jsem se do postav vžít a nějak mi úplně nesedly charakterově. Z Nikolaje se stala průměrná postava, Zojo jsem nikdy nemusela a pořád nemusím... Ale Nina byla jinačí. Tu jsem si oblíbila už dříve a v této knize jsem ji začala mít ráda ještě více.

Kniha mě celkem zklamala. Čekala jsem od ní teda více, ale bylo tu pár věcí, které se mi zase moc líbily, takže se zařadí někam do středu.

21.04.2022 3 z 5

Hra o dědictví Hra o dědictví Jennifer Lynn Barnes

Na tuto knížku jsem se hrozně těšila a jsem moc ráda, že mě vůbec nezklamala. Vlastně jsem od ní čekala méně, než jsem dostala.
Styl psaní autorky se mi neskutečně líbil, což se také ukázalo na čtivosti, protože jsem celou knihu přečetla během pár hodin.
Další věc, která se mi líbila, byla délka kapitol. Většina z nich měla maximálně pět stránek, což mi taky velice pomáhalo v tom, jak rychle jsem ji četla.
Příběh, prostředí a zápletky se mi strašně moc líbily. Opravdu moc se mi líbil popis domu, jeho zákoutí, tajných chodeb a všech záhad. Autorka má tuto knížku tak strašně dokonale promyšlenou!

Avery jsem si okamžitě zamilovala. Přestože mi na začátku připadala trochu naivní, později se z ní ale stala silná hlavní hrdinka a já si ji zamilovala.
Velice podobný názor jsem měla na bratry Hawthornovy. Na začátku jsem je opravdu neměla ráda, ale když jsem je začala poznávat, moc jsem si je oblíbila.

Celkově bych chtěla knížku všem doporučit. Nenašla jsem vlastně žádnou chybu, kterou bych mohla knize vytknout.
Pokud si chcete přečíst něco úžasnýho, tato knížka je pro vás.

18.04.2022 5 z 5

Aurora povstává Aurora povstává Amie Kaufman

Recenze na první i druhý díl:
Jakože... Prostě... Wow!
Od této (skoro) série jsem nečekala ledacos, ale toto vážně ne. Brala jsem, že to bude jedna ze spousty dalších young adult knížek, ale to jsem se vážně hodně spletla.
Už z dřívějška jsem věděla, že Jay Kristoff píše skvěle a když se k němu přidala ještě Amie Kaufman, bylo to dokonalé. Styl psaní, jakým autoři psali mi neskutečně sedl. Každý díl jsem nečetla víc, jak tři dny, jak moc to bylo čtivé a úžasně napsané.
Teď jsem se zarazila, protože jsem chtěla nějak zkráceně poslat ten fantastický svět, který autoři vytvořili, ale vážně netuším, jak to poslat v pár větách. Musí stačit, že je to pro mě jeden z nejpropracovanějších světů, co znám. Do popisů světů, planet, organismů a technologií jsem se zamilovala hned.

Říkám to rovnou, v této sérii jsou jedny z nejlépe popsaných postav, co znám. Tím, jak každý hrdina měl části ze svého pohledu, jak nám „představil“ svoji minulost, myšlenky a pocity, dokázala jsem se do každé z nich vcítit a zamilovat mnohonásobně více.

Romantická linka v obou dílech mi byla sice jasná už od začátku, ale vůbec mě to netrápilo, ba naopak. Čím více jsem pokračovala knihou, tím více se jejich vztah rozvíjel. Bylo to prostě kouzelné.

SHRNUTÍ PRVNÍHO DÍLU:
Už od začátku jsem se nemohla odtrhnout. Nenašla bych tu žádné mínusy, možná jen to, jak to bylo pro začátek trochu komplikované.

SHRNUTÍ DRUHÉHO DÍLU:
Milionkrát lepší než první díl. Kdybych mohla dát víc hvězdiček než pět, rozhodně bych je dala.
Nemůžu tu zmínit ani jeden zápor, protože tu žádný ani nebyl.
(MOŽNÝ SPOIL.)
Sto padesát stránek před koncem jsem tušila, že už půjde všechno jen do kytek... Bohužel jsem měla pravdu...
(KONEC SPOIL.)
5/5⭐

19.01.2022 4 z 5

Aurora plane Aurora plane Amie Kaufman

Recenze na první i druhý díl:
Jakože... Prostě... Wow!

SHRNUTÍ PRVNÍHO DÍLU:

SHRNUTÍ DRUHÉHO DÍLU:
Nemůžu tu zmínit ani jeden zápor, protože tu žádný ani nebyl.
(MOŽNÝ SPOIL.)
(KONEC SPOIL.)
5/5⭐

19.01.2022 5 z 5

Divotvůrce Divotvůrce Sebastien de Castell

Do knihy jsem se pustila na doporučení, takže jsem od ní měla vysoké očekávání, což v některých ohledech bylo dobré, v jiných zase až tak moc ne.
Na začátku jsem se do knihy nemohla začíst. Děj se rozjížděl podle mého strašně pozdě a když už začal, tak nebyl nijak úžasný.
Svět, ve kterém se příběh odehrával jsem si zamilovala. Moc se mi líbilo, jak si autork prohrál as prostředím a hierarchií.

Mám takový pocit, že toto byla nejspíš první kniha z pohledu kluka, kterou jsem kdy četla.
Kellen byl docela fajn postava. Někdy mi byl sympatický, ale větší část knihy jsem ho ráda neměla. Připadal mi sobecký a strašně egoistický.
Dlouho jsem uvažovala, jestli tu byla vůbec nějaká romantická linka a přišla jsem na to, že sice byla, ale jen asi na deseti stranách.

Abych nebyla jen u negativ, znovu bych chtěla říct, že svět, hierarchie a zápletka byly úžasné.

09.12.2021 3 z 5

Po zemi bloudím dál Po zemi bloudím dál Rae Carson

Kniha byla celkově divná. Ale dobře divná. Začetla jsem se a oblíbila si jí už hned na prvních stranách. Později akce v ději jen přibývala a já se zamilovávala čím dál více.
Prostředí, ve kterém se děj odehrává, se mi neskutečně líbilo. Autorka krásně poslala s popisy měst, plání i živočichů. O postavách ani nemluvě.
Námět z minulosti se mi zakomponovaný v knize moc líbil. Autorka si krásně vyhrála s dobou, kulturou, oblečením a hlavně hierarchií společnosti.

To, jak každá postava měla svůj určitý charakter a minulost, se mi neskutečně líbilo. Například Lee, hlavní hrdinka, která se snaží být silná, přestože to není úplně možné, Jefferson, kamarád Lee, je přes svoji minulost strašně milá postava...
Romantická linka byla zvláštní. Někdy se mi líbila, chvílemi jsem si ji zamilovala, ale jindy jsem ji fakt ráda neměla.

Celkově: kniha je moc pěkně napsaná, styl, jakým autorka píše je neuvěřitelně čtivý, postavy a svět jsou dokonalé.

27.11.2021 3 z 5

Po stopách Jacka Rozparovače Po stopách Jacka Rozparovače Kerri Maniscalco

Kniha se krásně četla už od začátku. Do prostředí Anglie v 19. století jsem si zamilovala hned.
Ale doufám, že druhý díl bude lepší než tento, jak se v zahraničí říká.

Audrey Rose jsem si zamilovala už od prvních stran. Silná, tvrdohlavá a zároveň milá a úžasná hlavní hrdinka, co víc si přát. Chvílemi jsem ale nedokázala pochopit její oblibu, v prohrabování se v lidských orgánech. Úplně jsem milovala i ty někdy velmi detailně popsané výjevy, jako třeba střeva vysící přes rameno a rozřízlý obličej od uší k bradě.

Romantická linka mi byla jasná už od té chvíle, kdy se na scéně ten kluk objevil a musím říct, že jsem za to strašně ráda.

Kdo je vrah, jsem zjistila už někdy v polovině, takže jsem na konci nebyla tak překvapená, jak bych mohla být, ale i tak na mě posledních padesát stran zapůsobilo.

Shrnutí: prostředí a doba je úžasná, hlavní hrdinka silná, ale i okouzlující. Celkově to byla dobrá kniha, nemůžu jí najít chyby, ale přesto nemám pocit, že bych jí měla dát plný počet.

26.09.2021 3 z 5

Kirke Kirke Madeline Miller

Do knihy jsem se pustila už jen kvůli jejímu tématu řecké mytologie, moje nejoblíbenější. Ta překrásná obálka byla potom už jen bonus.
Celkem mě překvapilo, že kniha nebyla, dá se říct, v souvislém ději, že se přeskakovala spousta let mezi kapitolami. Ale ani to mi nezkazilo zážitek ze čtení.

Kirke, hlavní postavu, jsem si moc oblíbila. Chvílemi se sice chovala naivně a nemožně, ale v jiných to zase vynahradila svým důvtipem a laskavostí. Taktéž jsem se zamilovala do její magie. Byla jsem ráda, že nečaruje z ničeho, jako její sourozenci, ale že používá byliny jako základy vzniku kouzel.

Shrnutí: kniha se mi moc líbila, chvílemi byla sice zdlouhavá, ale většinou děj krásně plynul.

11.09.2021 3 z 5

Žár Žár Kiersten White

Dopředu varuji všechny, kteří si chtějí tuto sérii přečíst. Nevytvářejte si oblíbence, bude váš to později bolet víc, než když si žádnou postavu neoblíbíte.

Když jsem se dívala na internet, abych zjistila, kolik je toho z knihy pravda a co autorka přidala z vlastní představivosti, byla jsem velice překvapená, protože tři čtvrtiny celé série je podle pravdy. Přestože v tomto díle je pravdivých věcí nejméně, neznamená to, že bych si ho užila méně.
Během celého děje bylo strašně moc chvil, které mě mmile, ale i nemile překvapily. Například posledních čtyřicet stran pro mě bylo emocionálně náročných, protože... Ale to už by byly spoilery.

V Žáru byly charaktery postav nejlepší z celé trilogie. Konečně byli všichni starší (dospělí), tím pádem rozumnější a hlavně méně naivní. Radu konečně začal pořádně myslet na sebe, Mehmed se pořádně vybarvil a z Lady se stal skutečný drak.
Pokud jste hlavně na romantickou linku, musím vás zklamat. V této sérii, hlavně v tomto díle, ji moc nebudete mít, ale i přesto se mi líbí. Je tu více druhů lásky... Abyste pochopili, musíte si to přečíst.

Epilog mě totálně dostal. Naštěstí jsem nebyla jediná, protože podle poznámek od holek ze štafety (děkuji vám strašně moc za zapojení ️), bylo pro ně také těžké to přijmout.

Je to asi den po dočtení této série a už teď mi ty postavy chybí. Každá z nich si vytvořila u mě své místečko a to jim taky ještě dlouho zůstane.

03.09.2021 5 z 5

Zrazená Zrazená Kiera Cass

Přestože se mi Zaslíbená líbila, nevěděla jsem, co od Zrazené čekat a musím říct, že mě příjemně překvapila. Byla rozhodně mnohokrát lepší než Zaslíbená. Rozhodně je to jedna z nejlepších knížek za posledních pár měsíců.
Děj, ačkoliv byl předvídatelný, mě dokázal i překvapit. Bylo mi tak nějak jasné, co se v příběhu musí stát, a stalo se, ale byla tu i spousta dalších, které mě vážně překvapily.

Hollis konečně dospěla. Už to nebyla ta naivní, hloupá hrdinka, ale díky tomu, co všechno zažila, začala přemýšlet a racionálně uvažovat.
Romantická linka byla rozhodně taky lepší než v předchozím díle, přestože byla předvídatelná už hned od začátku.

Věcí, které mi vadily, nebylo moc, přesto tu nějaké byly. První , nepřímo knižní, mi vadila jedna věc v překladu. Proč Your Majesty přeložili jako Tvoje Výsosti a ne jako Vaše Výsosti? Toto je asi věc vkusu, ale to Vaše se mi líbí víc.
Druhá, a poslední věc, je konec. Nebyl vůbec špatný, to ne, ale pár věcí byly strašně rychle popsané (SPOILER získání koruny Etana a Hollis. Přišlo mi to strašně zrychlené, přestože by to mohlo být popsané na alespoň pěti stranách. KONEC SPOILERU).

Celkově: Kniha je úžasná. Pokud se vám Zaslíbená líbila aspoň trochu, rozhodně dejte Zrazené šanci, přísahám, že se vám bude líbit.

13.08.2021 4 z 5

Futurum Futurum Petra Podolová

Od začátku se mi tato knížka líbila. Oblíbila jsem si svět, historii a většinu postav, jen zápletka se mi už tak moc nelíbila. Děj se rozjel až ve třetině a ani potom to nebylo úplně ono. Většinou to bylo zmatené, nebo naopak hrozně zdlouhavé.

Dam se mi na začátku strašně nelíbil. Byl mi hrozně nesympatický a neměla jsem ho ráda. Od poloviny jsem ho začala mít trochu ráda, ale i tak to nebylo nic úžasného.

Celkově: knížka není nejlepší, měla pár much, ale i tak se mi moc líbila.

13.07.2021 3 z 5

Zvíře zrozené z noci Zvíře zrozené z noci Tochi Onyebuchi

Na začátku jsem netušila, co mi na té knize tak vadí, ale už to vím. Všechno. Příběh celkově postrádal děj a nějak vykreslený svět.

Taj mi byl už od začátku strašně nesympatický. Všechno muselo být po jeho a byl nejmocnější bytostí na celém světě... Věřte mi, že většího imbeci** jste v životě neviděli.

Abych nebyla jen u mínusu, jsou tu i nějaké plusy (ale že jsem musela fakt dlouho přemýšlet, abych nějaký vymyslela). Nápad této knihy je dokonalý. Kdyby ho měl nějaký jiný autor, mohla by to být pecka, ale takto...

Konec mi připadal strašně zmatený a zrychlený. Navíc se tu ukázala ještě věští Tajova stránka „Jsem nejmocnější člověk ve vesmíru.", takže myslím, že úplně nejlepší.
1,5/5⭐

03.07.2021 2 z 5