barbora5058 komentáře u knih
Z této knihy jsem velice rozrůzněná. Na jednu stranu jsem byla ráda opět v Harryho světě, na tu druhou jsem pravděpodobně čekala víc než ,,nimrání” se v Harryho minulosti. Celý příběh je uměle nastavený a bohužel mě zklamal. Myslím, že kdyby dílo nevzniklo, udělali by autoři líp. Bohužel Harry je fenomén a snaží se za každou cenu, je to škoda. Jinak jsem ráda, že jsem knihu četla.
Naprosto jednoduše popsané části klavíru i pianina, údržba, ladění-regulace-intonace, kniha popisuje také historii vzniku hudebního nástroje, používání materiálů a taktéž info o nejznámějších výrobcích. Supr kniha, pokud chcete porozumět jako laik pianům-takový základ. Avšak pozor, v knize je několik drobných chyb, např. popis druhů dřev.. Za mě supr průprava!
Úžasný konec úžasné série. Dotaženo do posledního nevyřešeného tajemství, všechno dává smysl. Skvělý překlad celé série. Možná bych vynechala kapitolu ,,Po 19 letech." Úžasné, čtivé, vtáhne do děje.
Knížka doporučena od kamarádky s tím, že děj tě bude určitě bavit. Ano, za oddechovku se to považovat dá, supr nápad s možností výběru začátku čtení, ale bohužel mě kniha nenadchla. Myslím, že srovnání k seriálu na pokračování by se tahle kniha dala přirovnat, pan Hartl jde vždycky přes mrtvoly a dotáhne děj úplně do největších mezí. Každopádně 1. jsem četla Jáchyma-byl mi určitě bližší svojí empatií, také měl obrovskou snahu za Verču všechno žehlit a Verča především, i jako starší, řešila především sebe.
Knihu jsem právě dočetla, četla jsem ji už po 2., tentokrát jsem byla na ten chaos ve jménech a válku a retrospektivu v časech připravená, velice slušně napsané. (Jinak zatím nejlepší knížka HH 1 - 3, Červenka vede). 5 hvězd si zaslouží. Chce to opravdu dávat pozor, jako vždy u Nesba a taky počítat s tím, že bude na konci knihy vše vyřešeno.
Odpověď Therushka531: Slizák se jmenuje Bert Brandhaug, táta Rachel našel dopis o předvolání kvůli Olegovi - tak ho chtěl zničit, ne?
S tím střílením-chtěl střílet Daniel, ale jakmile řekl HH heslo Oleg, Daniel se proměnil ve vímekoho a dostal strach..
I po několikrát zhlédnutém filmu mě kniha velice bavila, krásně napsané, děj není tak rychlý jako u Andělů a démonů, stravitelnější rychlost. Číst o posvátném ženství a o křesťanství v jiném světle, moc hezky a věrohodně napsáno..
Moje třetí kniha od Nesba, začala jsem číst od 3. dílu a pak jsem se rozhodla o chronologické čtení, přičemž zatím byla rozhodně nejlepší Červenka. Prví kniha-Netopýr, není tak dobře napsaná jak se o tomto autorovi říká a to samé by se dalo říct o Švábech. Kniha je napsaná rozhodně do každého detailu, zem ve které se příběh odehrává i informace o ní jsou napsané skvěle, bohužel ale opět 300 stran pár teček a 50 stran konečně vykřičníky. Vrah i zápletka (konec knihy) je originální a přibližuje se tím k lepším dílům. Zatím ale pouze 3 hvězdy.
Andělé a démoni! Když jsem kdysi viděla film, byla jsem ohromena. Knížka je samozřejmě také výborná-luxusní, je napsaná tak, že jí člověk spíš zhltne, než přečte, děj je velice rychlý. Kniha je nabitá množstvím informací, bavila mě, akorát konec a rozuzlení možná až moc dlouhé a předimenzované. Super dílo od Browna, čtivé a zajímavé, knížku jsem přečetla v nemocnici, kde byl klid a krásně jsem se na vysilující děj mohla dostatečně soustředit.
Má druhá kniha od Nesba, rozhodně zajímavý příběh se spoustou informací o Austrálii a dalších věcech. Vyšetřování případu se mi zdá ale opravdu bezdůvodně zdlouhavé. Za mě průměr, kniha mě nenadchla, ale ani nezklamala, ale rozhodně ráda jsem si přečetla 1. případ HH.
Knížku jsem dostala vzhledem k velkým ohlasům a moc jsem se na čtení těšila. Bohužel nesplnila moje očekávání. Je to pohodovka, určitě DOPORUČUJI, ALE chce to mít po ruce notes a psát si poznámky, protože jmen je v knize až přespříliš a střídání časových rovin je možná až moc náročné. Ale jinak moc zajímavé příběhy žen, které jsou správně propletené.
Zajímavě napsaná knížka o změně života ženy, která není spokojená se svým dosavadním životem. Její cestování je citlivě, vtipně napsané, líbí se mi vložení některých historických faktů daných zemí, například vznik italského jazyka, ... jednoduše pěkné.
Rozhodně zajímavý příběh, bohužel napsáno moc monotónně, střed knihy je dá se říct nudný, konec je ale opravdovým překvapením! Vydržte a dočtěte!! Co bylo na knížce krásné, tak místo děje a stále se vynořující tygr.
Oddechová četba pro ženy, které zajímají filmy, hlášky z filmů a hledají ,,sladkou" romantiku. Knížka na dovolenou k moři naprosto vhodná.
Výborně čtivá kniha, přesně vypráví co autorka ,,zažila". Tisíckrát lepší než film, který je ale také výborný. Opravdu dobře napsané, děj není chaotický, tleskám, doporučuji!
Zajímavá hra, pobavilo, je to něco jiného, než od autora známe, ale doporučuji.
Celý život Sinuheta, náročné čtení, ale výborně napsáno, kdo má rád historii, doporučuji, úžasná kniha!
Velice náročná kniha, ale vydržte a přečtěte až do konce. Příběh o velice tvrdohlavé ženě, která si v každé části knihy zažije své, bohužel, kdyby si nechala pomoci, nemuselo to tak nikdy dopadnout. Zajímavá kniha, spíše depresivní, doporučuji.
Rozhodně zajímavý nápad, první kapitola na jedničku. Bohužel ostatní o ničem, sáhodlouhý popis večeře, kde se ztrácíme mezi postavami. Dílo je napsané retrospektivně, nezajímavě. Co se dozvídáme, je hodně historických faktů o Londýně, konkrétně o Greenwichi, což není špatné. Zvláštní kniha, nedoporučuji, ani víckrát nepřečtu.