Bargud komentáře u knih
Historie se má připomínat. Proč ne zrovna sbírkou básní? Pakliže něčemu dal předmluvu vážený Petr Čornej, můžete se spolehnout, že to bude kvalitní. Naštěstí se Almanachu Kalich ujali vlastenci, a ne studenti nebo profesoři nenávidějícího takového Palackého nebo Jiráska, případně celé husitské hnutí. Ne; při čtení pocítíte naší národní hrdost, a ucítíte ze sebe drásat onoho českého lva.
PS: Daniel Landa zde má jen a jen čtyřverší - to pro ty, kdo se zajímají hlavně o jeho příspěvky v almanachu ;)
Přečteno na jeden zátah. Utíká neuvěřitelně rychle, čtivě a zábavně. Prévit je skvělá postava. Při čtení jsem velmi často vzpomínal na Rychlopalbu od Kopřivy. Stejně skvělé a zábavné!
Výborný soubor povídek, skvěle navnadí na další knihy a příběhy Agathy Christie. Jen pro někoho může být zavádějící popis, kdy se čtenář "bude bát zhasnout světlo". Ne, jen skutečně u pár povídek je přítomna ona kapka nadpřirozena. Převážně se vše vyřeší nebo vysvětlí racionální cestou. Soubor je to ale jinak vskutku skvělý!
Souhlasím s komentářem od "laepus"; kniha svým názvem dost klame :) Věnuje se spojeneckému italskému tažení jako takovému, přičemž ukazuje i předchozí úspěchy generálů ke kompletnímu obrazu čtenáře; a velice čtivě přidává důležité informace (mírové jednání Ruska s Německem, závod o vstup do Říma, apod.); přičemž zvlášť za pozornost stojí kapitola o Polácích.
Druhá půlka knihy lepší a záživnější než první, ale už toho moc nezachránila. Lehce podprůměrná detektivka kvůli dostavení nudy, a až zbytečně románového čtení v první půlce. Autor má však mé uznání za studium archívů.
Doporučil bych spíš mladším/začínajícím čtenářům krimi. Sattlera bych zařadil někde vedle Jackabyho. Ten taky využíval postavu Sherlocka. A byl určen spíš mladšímu publiku.
Že bych dalšímu dílu časem šanci nedal však neříkám.
Předchozí díly série byly naprosto skvělé; Ohnivé znamení je ještě lepší. Důvod? Má o nějakých sto a víc stran navíc :)
Ten spád co kniha má, logiku tehdejší doby, humor...Vše na 400 stranách - bez hluchých míst.
V prvé řadě na mě nepůsobí nostalgie. Prostě mám jen rád Indyho filmy (jsou jen tři) + komiksy obecně. Tedy četl jsem je poprvé. Dobrodružství na stránkách jsou takové, jaké bych u Indyho čekal. Teda v tomto prvním omnibusu až na ten (strašný) třetí příběh! Ten se opravdu nepovedl, vůbec mě nebavil, a nelíbila se mi ani kresba. Proto dávám 3* Kdyby byl třetí příběh stejně fajn jako předchozí, dám krásné 4*. Takhle opravdu ne.
Naprosto nic co bych vytkl. Skvělé postavy, moc zajímavé prostředí a fajn příběh v prima historické detektivce. Celkově se mi tato série moc líbí, popisy utrpení zločinců a mohemadánů jsou super (skvěle sedí), to vše okořeněné humorem. Rozhodně mám v hledáčku i další díly a těším se.
Dětská dobrodružná klasika. Ach to dětství :-)
Kdo nechtěl být aspoň na chvíli Robinsonem na opuštěném ostrově :)
V knize je toho rozhodně tolik navíc oproti filmům, že se nedá porovnávat. Pamatuji třeba na vlastní pečení chleba, stavění pícky, chov koz atd. atd. Klasika.
Jestli budu mít jednou syna, Rychlé šípy mu snad jednou vrazím s hrdostí do ruk. Budu mu je předčítat jako pohádky. Myslím že tohle vyjadřuje vše.
Jedním slovem paráda! Historie s kombinací detektivky? Prostě paráda! Není vůbec nic co by mi na knize vadilo, vrhám se do dalšího dílu ze série, a v budoucnu rozhodně doplním knihovnu o další díly. Skvělé prostředí, výborné postavy (jejich počínání), zkrátka povedené čtení. Kdo má rád historii protkanou detektivkou, ten rozhodně neudělá chybu. Ostatní se holt musí poohlédnout po něčem jiném. K té době patří tamní brutalita, chování a tehdejší zvyky. Autor se s tím rozhodně nemaže, nemusí to tak vyhovovat každému, ale já si přišel na své.
Další autor od kterého si někdy zase rád něco přečtu.
Určitě jsem se nebál, ale atmosféra je skvělá! Dobře napsaná kniha, která se velmi dobře čte. Nic na co bych si stěžoval, takže 5 hvězd.
Přečteno jako příloha časopisu Pevnost. Rozhodně musím říct, že další číslo nové Modré Crwe plánuji zakoupit právě díky Ekhö. Je hravé, krásné, vtipné a zábavné. Francouzská ruka tam jde znát ;)
Taktéž koupeno s časopisem Pevnost. A také mě povídky příjemně překvapily. Další nášup krátkých povídek bych si rád dal znova. Souhlasím s komentářem pode mnou ohledně morálních zamyšlení při dočtení povídek.
PS: po uvážení je ta čtvrtá hvězda na hraně...asi jsem měl zrovna chuť jen na nějaké kratší povídky ;)
Pěkná mušketýrská doba, pletichářský kardinál de Richelieu a draci. Chvíli mi trvalo si na ně zvyknout, ale fantasy tam je opravdu pomálu (nezlobil bych se, kdyby tam nebyla vůbec). Autor knihu napsal velmi čtivě a klidně bych se v nějakém dalším díle k hlavním postavám znova vrátil. Zajímavé popisy soubojů a míst, pěkné 4 hvězdy.
Název knihy dokonale sedí. Jedná se o rychlopalbu skvělých vtipů, porovnání a akce. Kniha neuvěřitelně vtáhne, zejména díky výborným dialogům, příběhu, postavám a krásně popsaného prostředí.
Jedná se o mé první setkání s tímto autorem a pokud i příště napíše něco podobného, mám co číst.
Další díl Asterixe pánů Ferri a Conrad, další velké spokojení.
Nyní se nebojím prohlásit, že je Asterix v dobrých rukou. Už se těším na další galské dobrodružství :)
Než jsem se do nového Asterixe nové dvojice (klobouk dolů) pustil, měl jsem obavy. Snad se vrátí ke starším dílům, a ne k tvorbě Uderza.
Obavy naštěstí byly zbytečné, Asterix a Obelix jsou zpátky! Budu se těšit na každý další díl. Ještě jednou klobouk dolů. Bravo!