Bartys25

Skvělé Hemingwayovo dílo. Čte se jedním dechem a přináší mnoho napětí a zajímavých životním myšlenek.

Popis malostranského prostředí a příběhů. Chvíli mi trvalo než jsem si zvykl na Nerudovu češtinu, ale s každou stránkou to bylo lepší a na konci mi přišlo líto, že kniha již končí. Kdo má rád Malou Stranu, tak se mu kniha bude líbit.

Skvělá kniha, ve které Jiří Markovič vzpomíná na svoje nejznámější případy. Kniha se moc dobře čte a člověk se dozví mnohé zajímavé o práci kriminalistů. Přečetl jsem jedním dechem.

Hezky napsaná kniha o důležitosti spánku ve všech možných oblastech života od zdravotní stránku, přes bdělost až k vlivu třeba na učení a paměť. Některé pasáže, obzvláště ty o zdravotních aspektech nedostatku spánku jsou až hrozivé. Rozhodně stojí za přečtení a každého obohatí.

Vynikající, velice odborná kniha obsahující kvantum čísel a různých souvislostí. Dost těžce se čte, právě z důvodu obrovského množství čísel a statistik.

Stručně a jasně psaná kniha, bez zbytečné omáčky. Kromě jednoduchosti a efektivitě se věnuje třeba i sportování a stravě. :-) Obecně ale srozumitelná a přínosná kniha.

Skvělý komiks. Výborně namalovaný a příběhy s dramatickou a nepředvídatelnou zápletkou.

Příběh podle skutečné události. Napínavé a dramatické jako dostihy samotné :-) Skvělé čtení nejen pro fanoušky dostihového sportu.

Pěkně popsaná historie a vznik dostihů, stejně tak chov koní a příběhy významných koní, majitelů, žokejů i závodišť.

Krásná kniha plna nádherných replik dobových atefaktů.

Skvělá kniha, kterou jsem přečetl za 2 dny. Poodhaluje zákulisí práce kriminalisty ze všech možných úhlů pohledu i komentář k některým z případů. Vynikající čtení o této legendě.

Přestože má kniha téměř 700 stran tak se moc dobře čte. Zvládl jsem ji za 3 týdny a ani na chvíli se nenudil. Nesmírně inspirativní, stojí za přečtení.

Kniha se poměrně těžce čte. Nicméně i přes to je zajímavá a koho zajímá život Aloise Rašína, tak by si ji přečíst měl. Je v ní spousta zajímavých informací.

Skvěle popsané příčiny krize z roku 2008. Náročnější čtení, které vyžaduje ekonomický přehled.

Autobiografie Miroslava Provoda. Otázkou je nakolik jsou jím popisované skutečnosti pravdivé. Kniha je nicméně poměrně zajímavá a čte se skoro sama.

Autobiografie Petra Macha. To jak popisuje události jeho života je velice zajímavé a dobře čitelné - zážitky se Spartou, podnikání, ve vězení... Otázkou zůstává na kolik jsou jeho tvrzení pravdivá.

Kniha je stručně ale věcně pojatá. Dozvíte se základy o různých oblastech hazardních her a sázek, základní principy a náhled do zákulisí. Oboru kursových sázek se věnuji od svých 12 let a tak musím s některými teoriemi nesouhlasit, protože mám zkrátka jinou zkušenosti a přijdou mi zavádějící. K dané problematice v češtině prakticky nic není, takže velice dobrý zdroj pro ty, kteří nečtou v cizím jazyce.

Hodně dobře čitelná kniha, nenudíte se a dozvíte se spoustu zajímavostí a detailů o různých případech. Někteří vězni si jsou vědomi toho co udělali a vysvětlují proč, jiní jsou mimo realitu a stále zatloukají. Člověk se dozví mnohé a také pochopí, že řada vězňů spousta věcí, co se týká trestu a zodpovědnosti vnímají naprosto zkresleně.

Hezky napsaná kniha, plná poezie. Je to v podstatě scénář ke stejnojmennému lyrikálu.