BeaYoris komentáře u knih
Příběh na mě dýchal steampunkem, temnotou, nebezpečím, dobrodružstvím a lehkou (pro mě) romantickou linkou.
Ocitneme se na ostrově Nordtag, kde je přesně to počasí, během kterého si chcete číst a nechodit ven. Prší a prší. Nikdo neví, proč už tak dlouho prší. Můžou za to Pilíře? Předchůdci?
Chvíli mi trvalo, než jsem se zorientovala v postavách, ale jakmile se to stalo, těšila jsem se na každou volnou chvíli, kdy jsem mohla poslouchat. Osudy hlavních hrdinů byly pro mě nepředvídatelné a překvapivé.
Tak jako jsem si některé oblíbila, některé jsem nenáviděla skoro od samého začátku. Je asi jasné, o kom mluvím
Proto jsem hrozně zvědavá, jak se příběh bude vyvíjet dál.
Vždy obdivuju autory tohoto žánru, že dokážou vymyslet úplně nový a originální svět se všemi detaily. Se společenskou hierarchií, s jednotkami, se jmény.
Zaujal mě autorův styl psaní. Je květnatý, originální.
Jediné, co bych vytkla, je umístění vysvětlujících spisů na konec knížky. Pak už mě vlastně moc nebavily. Více bych je ocenila třeba v průběhu knihy. Ale zase to ukazuje na dokonale promyšlený svět!
Byla jsem z knihy nadšená. Kdysi jsem viděla film, ale kniha mě překvapila tím, že se to vlastně netočí celé kolem Uzlika, ale celý doktorův příběh se mi moc líbit! Poslouchala jsem ji jako audio a Martin Preiss ji úžasně nacetl
Poměrně delší dobu mi trvalo, než jsem se začetla. Nejhorší pro mě byl počet postav ženského jména! Chvílemi jsem se ztrácela. Na Dívku to určitě nemělo a spíše posun směrem dolů :( Jinak ale do poslední chvíle jsem netušila, jak to dopadne, což jsem byla ráda :)
Knihu jsem přečetla během 4 dnů. Děj mě naprosto vtáhl a byla jsem tak moc zvědavá na to, co se tam vlastně stalo!
Naprosto dokonalá, i když podle mě netradiční detektivka. Byla jsem z ní nadšená!!