befel komentáře u knih
Celá série je jedním slovem DOKONALÁ. Během dospívání jsem se k četbě Harryho nedostala, nějak mě to generačně minulo (škoda škoda) a až teď když mám své děti jsem se do toho pustila. Chtěla jsem si knihy přečíst, než je předám svým dětem, abych věděla do čeho je pouštím.. A ono mě to strhlo taky:-) ..
Smála jsem se tak, že jsem se musela odstěhovat z ložnice abych svého muže nebudila.. Ale časem se mi ten humor přejedl.. knihu jsem dočetla, byla spokojená, ale druhý díl už asi číst ani nemusím.
Mistrná práce se slovem a příběhem.. skláním se .. "hlava ve výšce kolenou"
Četla jsem dááávno .. v slzách.. a určitě jsem ji nečetla naposledy.
Čapkova genialita a mistrný jazyk.. metafory a podobenství.. na téhle knize jsem se učila milovat českou klasiku.
Knihu jsem kdysi dávno četla a náhodou se k ní dostala znovu.. Ve svých nácti letech jsem z ní byla unešená.. dnes, po třicítce už mě to zase tak nebralo.. Ale čte se hezky, rychle, svižně... žádné velké přemýšlení, žádná velká záludnost..
Od té doby co jsem ji dočetla, chci jet do Skotska.. Dokonale mě vtáhla do děje, četla jsem dlouho do noci a nechtěla knihu odložit.. skvělá kniha...