beluca beluca komentáře u knih

Andělé v mých vlasech Andělé v mých vlasech Lorna Byrne

Působivé, hluboké čtení, které mně hodně oslovilo a moc se mně líbilo. Další díl schody do nebe už mně tak neuchvátily, ale Andělé v mých vlasech vřele doporučuji.

Zanoni Zanoni Edward George Bulwer Lytton

Výborný esoterický román. Mám ho moc ráda a ráda se k němu vracím. Čte se hladce a myslím, že nemusí být poutavý pouze pro milovníky esoteriky :-), ale pro každého. Rozhodně doporučuji!

Brána k opravdovému zasvěcení Brána k opravdovému zasvěcení František Bardon

Přečetla jsem velké množství knih o magii a esoterice a Bardona považuji za jednoho z nejlepších autorů v této oblasti. Kniha ovšem není pro každého :-). pokud po ní šáhnete, ujistěte se, že jste na ní již připraveni. Chce to o magii a esoterice už určitě "něco" vědět, aby pro vás byla přínosem. Za sebe jí 100 % doporučuji každému, kdo se chce v této oblasti rozvíjet.

Ohněm a mečem Ohněm a mečem Henryk Sienkiewicz

Přečetla jsem již v dětství - úchvatná, strhující a skvěle napsaná kniha!

Quo vadis? Quo vadis? Henryk Sienkiewicz

Přečetla jsem poprvé již v dětství - úchvatná, strhující a skvěle napsaná kniha!

Mrtvá a živá Mrtvá a živá Daphne du Maurier

Též kniha mého mládí, jedna z těch lepších :-).

27.04.2016 5 z 5

Tři kamarádi Tři kamarádi Erich Maria Remarque (p)

Jako náctileté dítě jsem tuhle knihu přímo zbožňovala a četla opakovaně, vždy jedním dechem. Ráda na ní dodnes vzpomínám, i když čtu s přibývajícím věkem už poněkud odlišný žánr :-). Rozhodně ji všem doporučuji stejně jako všechny ostatní skvělé knihy autora, který patří mezi mé nejoblíbenější.

Nevěra Nevěra Paulo Coelho

Coelheho knihy mám ráda pro jeho moudrost a při tom lehkou čtivost. Nejenže se z nich mohu poučit, ale zároveň mně přinášejí radost z uvolnění a odpočinku u příjemné knížky. Nevěra mně zrovna perfektně sedla, protože v té době jsem prožívala v sobě podobné pocity, jako hlavní hrdinka a tato kniha mně byla velkým pomocníkem při srovnání si svých vlastních myšlenek a dost mně posunula. Takže za ní velké díky, pro mně byla super :-). Ale, jak už to tak u moudrých knih bývá, nemusí tato kniha zrovna sednout každému - záleží i dost na tom, v jakém jste momentálně rozpoložení a co v sobě právě řešíte. A stejně jako Bridu, bych ji doporučila ke čtení spíše ženám.

Kundaliní jóga jako cesta duše Kundaliní jóga jako cesta duše Satya Singh

Skvěle zpracovaný a dobře popsaný průvodce pro zvýšení energie kundaliní, navázání spojení s vaší duší a způsob, jak si uzdravit páteř obratel po obratli. Naučí vás zároveň vytrvalosti, meditaci a trpělivosti. Cesta může trvat dlouho, pokud si zvolíte celý proces, nebo můžete využít jen jednotlivé pasáže a použít na konkrétní obratle, kde cítíte problém. Jednotlivé cviky jsou jasně popsané, bez zbytečné omáčky.

14.07.2022 5 z 5

Návrat do Cornwallu Návrat do Cornwallu Liz Fenwick

Pro mě byla kniha po dlouhé době velmi milým a příjemným překvapením. Jednak miluji Cornwall, takže díky jeho autentickému a velmi láskyplnému popisu autorce všech 5 hvězd a prolínání historie se současností s lehkou dávkou tajemného napětí, romantiky a popisu skutečných událostí je také můj šálek kávy. Knihu jsem přečetla jedním dechem a už čtu druhou Aféra v Cornwallu. Těším se i na ty další 3. Pohodové čtení na letní dny.

14.07.2022 5 z 5

Vaříme a pečeme bez vážení Vaříme a pečeme bez vážení Jaroslava Pechová

Na pečení moučníků pro mně ideální kuchařka! Peču podle ní již dvacet let a nikdy jsem nemusela vytáhnout váhu - prostě super!!! díky ní už umím i všechny ostatní recepty, kde se váží si převést na hrníčky. Ať žijí hrníčky :-)

Umění milovat Umění milovat Erich Fromm

Skvělá kniha! jednoznačně doporučuji - stojí za to!!!

Sladká pomsta Sladká pomsta Nora Roberts

Kniha se mně dostala do ruky náhodou, přečetla jsem jí v těhotenství, a i když to není zrovna můj šálek kávy, tak na tento žánr byla poměrně dobrá a čtivá :-). Proto kladné body.

Večerní zprávy Večerní zprávy Arthur Hailey

V mládí jsem přečetla většinu Haileyho knih, tahle se mně dostala do rukou až v roce 1990 a napoprvé jsem se do ní nějak nemohla začíst. Zkusila jsem to znovu o pár let později a už to bylo lepší :-). Každopádně na mně neudělala takový dojem jako Hotel, Kola či Letiště.

Hotel Hotel Arthur Hailey

Knihu jsem četla před dvaceti lety, tenkrát se mně líbila.

Věčná Ambra 1 Věčná Ambra 1 Kathleen Winsor

v pubertě to pro mně byla nádherná knížka. Dodnes milá, ale již beru z nadhledem :-).

27.04.2016 5 z 5

Praxe magické evokace 2 - obrazová část Praxe magické evokace 2 - obrazová část František Bardon

Pouští a pralesem Pouští a pralesem Henryk Sienkiewicz

Přečetla jsem již v dětství - skvěle napsaná dobrodružná kniha! Tenkrát jedna z mých nejmilejších KODek :-).

Deník Anny Frankové Deník Anny Frankové Anne Frank

Četla jsem ji již v dětství a bylo to pro mně velmi silný zážitek. Rozhodně doporučuji!

Anna Karenina Anna Karenina Lev Nikolajevič Tolstoj

Na to, že to kdysi pro mně byla ve škole povinná četba, do které se mně moc nechtělo, tak mně kniha mile překvapila. Četla se velmi dobře a vtáhla mně do děje. Musím říci, že se opravdu povedla a dá se číst opakovaně.