beluca beluca komentáře u knih

Řeka bohů: Román ze starého Egypta Řeka bohů: Román ze starého Egypta Wilbur Smith

Po revoluci jsem se s nadšením vrhla do čtení všech vydaných a právě vydávaných Smithových knih a Řeka bohů byla zrovna první z nich, která se mně dostala do ruky. A tenkrát mně přímo uchvátila a tento pocit z ní ve mně i po letech přetrvává. Nádherně a skvěle popsaná dobrodružná kniha, stejně jako většina jeho ostatních knih, které hodnotím i dnes plnými body a to i přesto, že dnes již tento druh knih vůbec nečtu a zajímá mně úplně jiný žánr :-).

Léč pana z Rožmberka Léč pana z Rožmberka Ludmila Vaňková

Knihu jsem četla poprvé, když mně bylo "náct" a to opět, jak už to u paní Vaňkové bývá, jedním dechem. Je to po Ženě pro třetího krále má druhá její nejoblíbenější knížka a celkově se řadí mezi TOP deset mých nejoblíbenějších knih vůbec. Opět citlivě a autenticky popsaný skvělý historický román, který naplno vtáhne do děje. Děkuji za ní!

Brida Brida Paulo Coelho

Mám Coelha ráda, jeho knihy jsou vždy dobře čtivé a plné moudrosti. Tak tomu bylo pro mně i u Bridy, nicméně se domnívám, že je kniha čtivější a srozumitelnější spíše ženám než mužům a pro ty, kteří nemají doposud žádnou zkušenost s magií, může být možná i hůře pochopitelná. Mně osobně se líbila i četla dobře, ale nepatří úplně mezi mé Coelhovy nejoblíbenější, proto jsem jí dala jen 4 hvězdičky. Celkově si myslím, že si v ní každý dokáže pro sebe najít tu pravou moudrou myšlenku :-). Já si jí určitě znovu ráda přečtu.

27.04.2016 4 z 5

O kocourovi, který přišel na Vánoce O kocourovi, který přišel na Vánoce Cleveland Amory

Příjemné, miloučké, vtipné, odpočinkové. Pokud jsou kočky vašimi miláčky, určitě oceníte :-)

14.07.2022 5 z 5

Velká kniha o čakrách a kundalini - pracovní kniha Velká kniha o čakrách a kundalini - pracovní kniha Jonn Mumford

Knihu jsem si zapůjčila v knihovně a vzhledem k tomu, že neobsahuje to, co hledám, tak jsem ji ani nedočetla a vrátila do knihovny zpátky.

14.07.2022 1 z 5

Jak léčit chronická onemocnění homeopatií, Bachovými esencemi a Schüsslerovým Jak léčit chronická onemocnění homeopatií, Bachovými esencemi a Schüsslerovým J. T. Holub

Nevím, jak pro začátečníky a laiky, ale pro mě byla kniha velkým přínosem. Je to skvělý, jasný a přehledný průvodce světem homeopatie, který mě po 15-ti letech samostudia v této oblasti značně rozšířil mé obzory a obohatil mě o nové znalosti. Jsem za ní autorovi velmi vděčná. Jen bych jí potřebovala mít ve své knihovně, ale bohužel jí nemohu již nikde sehnat. Tak pokud jí někdo už nepotřebujete, budu vděčná za její nabídnutí do bazaru.

14.07.2022 5 z 5

Americká hvězda Americká hvězda Jackie Collins

Zkusila jsem jednu knihu od Jackie a jednu od její sestry Joan. Oboje pro mně děs! Již nikdy více!

Hlavní vysílací čas Hlavní vysílací čas Joan Collins

Jedna z nejhorších knih, co jsem kdy četla!

Kola Kola Arthur Hailey

Knihu jsem četla před dvaceti lety, tenkrát se mně líbila, dodnes si její obsah velice dobře pamatuji, ale dnes bych jí už asi nečetla :-).

27.04.2016 3 z 5

Konečná diagnóza Konečná diagnóza Arthur Hailey

Knihu jsem četla v mládí, byla hodně působivá a silná!

Titanic Titanic Miloš Hubáček

Naprosto souhlasím se Samirou a jejím hodnocením - lépe bych to nevyjádřila :-), mluví mně z duše. Perfektní!

Prales Prales Norbert Frýd

Zajímavý, lehce dobrodružný román, u kterého mně nenadchl jen konec. Jinak čtivé.

Pokušení A-ZZ Pokušení A-ZZ Vladimír Páral

Sci-fi žánr vůbec nevyhledávám, ale tato kniha mně velice pozitivně a mile překvapila a navíc od českého autora :-).

Hájili jsme hrad Hájili jsme hrad William Eastlake

Jako žena a né zrovna milovník válečných knih :-), musím ohodnotit kladně!

Dějiny starověkého Řecka Dějiny starověkého Řecka Vladimir S. Sergejev

četla jsem v mládí a líbila se :-)

Tantrická láska Tantrická láska Ma Ananda Sarita

Kniha byla dobrá, ale pro praktická cvičení jsou lepší knihy k dispozici .-).

Schody do nebe Schody do nebe Lorna Byrne

I když první autorčina kniha Andělé v mých vlasech mně nadchla, tak se přiznám, že i já jsem tuto knihu, jako jednu z mála, do konce nedočetla. Nemohu jí hodnotit jako špatnou, ale někdy jsem také začínala pochybovat o autorčině zdravém rozumu.

27.04.2016 2 z 5

Aromaterapie v životě ženy Aromaterapie v životě ženy Adéla Zrubecká

Pokud se zajímáte o aromaterapii a praktikujete jí, tak je pro vás tato kniha docela dobrou příručkou a pomocníkem.

Pod africkým sluncem Pod africkým sluncem Barbara Wood

Zajímavá i poutavá kniha, kterou jsem četla asi 3x. Dá se k ní opakovaně vracet a to je fajn.

27.04.2016 5 z 5

Zoufalé ženy dělají zoufalé věci Zoufalé ženy dělají zoufalé věci Halina Pawlowská

Není to můj šálek kávy, dostala se mně do ruky náhodou, ale docela jsem se u ní pobavila a toho si cením, protože smíchu není nikdy dost :-)

27.04.2016 2 z 5