betule3 komentáře u knih
Knížka mě zaujala svým grafickým zpracováním. Když jsem jí prolistovala v knihkupectví, hned jsem věděla, že ji prostě musím mít. Kresby, narůstající společně s příběhem, jsou naprosto dokonalé, poháněly mě při čtení stále dopředu. Grafická podoba je ale bohužel ta největší přednost tohoto díla. Příběhy sice ve většině případů byly opravdu čtivé a měly zajímavé rozuzlení, působily na mě ale poněkud uspěchaně a odfláknutě. Nejvíc se mi líbila hned první pohádka - Ayama a trnitý les. Naopak Princ vojáček mě třeba nezaujal vůbec. Knížka mi přijde obsahově celkem zbytečná, ale pro ty ilustrace ji stojí za to mít ve své knihovničce.
Ideální feelgood romance na odpočinek. Knížka je nenáročná, čtivá, a hlavní hrdinka je úplně skvělá. Mým oblíbencem od Kasie West stále zůstává Po tvém boku, ale tenhle příběh se silně přiblížil.
Už od začátku téhle knížky jsem věděla, že to bude něco přesně pro mě. Mám slabost pro sarkastické hrdiny, a Lou byla úplně perfektním příkladem. Reid mě ze začátku trochu štval, ale brzy jsem mu naprosto propadla. Romantická linka od nepřátelství po lásku patří mezi mé nejoblíbenější, takže to mě taky potěšilo. Hranice mezi láskou a nenávistí tady byla skutečně tenká a k jejímu překročení došlo poměrně rychle. Mně osobně to vůbec nevadilo, naopak mi to vyhovovalo, protože je to za mě tisíckrát lepší, než nekonečné čekání na to, kdy už se některá z postav konečně rozhodne udělat ten krok (ehmm, krutý princ). Ale chápu, že právě tohle může někomu vadit.
Dějově mi knížka trošku připomínala moje milované Renegáty od Marissy Meyer. I když se příběhy samozřejmě lišily celou řadou faktorů, základní dějová linka je opravdu dost podobná, alespoň dle mého názoru. O zvraty a akci rozhodně není nouze, byla jsem napjatá a nedočkavá snad po celou dobu čtení. Fantasy svět je poměrně jednoduchý, ale zato dost přehledný a lehce pochopitelný.
Ztotožňuji se s názory, že nálepka humbook tipu knížce spíše uškodila. Proti humbooku samotnému rozhodně nic nemám, naopak se považuji za velkého příznivce, tady ale byl ten hype více ke škodě, než k užitku.
Už se nemůžu dočkat, až bude přeložený druhý díl, protože se do něj hodlám pustit co nejdříve. :)
Všude jsem četla, že druhý díl je mnohem lepší než ten první, takže jsem měla celkem slušná očekávání. No... za mě byla teda o něco lepší jednička.
Ze začátku se strašně dlouho nic nedělo, což docela vynahrazoval čtivý styl psaní, ale stejně mi tam ta akce chyběla. Jude, která byla předtím skvělou hrdinkou, se tady dost často chovala naivně a vyloženě hloupě. Většina zvratů byla docela očekávaná, i když přiznávám, že něco mě upřímně překvapilo.
Opravdu jsem si oblíbila Cardana, stal se prozatím mojí oblíbenou postavou. Užila jsem si odhalování střípků z jeho minulosti a vysvětlování jeho chování.
Série je dle mého názoru zatím silně průměrná, ale musím přiznat, že díky čtivosti si ji opravdu užívám.
Do krutého prince jsem se pustila po dočtení dvorů od S. J. Mass, protože jsem byla naprosto okouzlená vílím světem a chtěla jsem něco na podobný způsob. Možná to bylo tím způsobenými příliš velkými očekáváními, ale z knihy jsem nebyla tak nadšená, jako jsem si představovala.
Vílí svět je zde opravdu zajímavě vykreslený, jeho potenciál je ale podle mě dost nevyužitý - věřím, že se to však změní v dalších dílech. Lidský svět, fungující společně s tím vílím, se mi úplně nezdál, zvláště jejich "propojenost" mi přišla taková podivná.
Jude byla sympatická hlavní hrdinka, sedla mi už od začátku. Mým favoritem se ale stejně stal Doubek. :)
Nechci, aby tato recenze vyzněla nějak extrémně negativně, protože mě to ve výsledku vlastně bavilo. Ano, nenaplnilo to úplně všechna má očekávání, ale jsem rozhodně ráda, že jsem se rozhodla si knihu přečíst a na pokračování se určitě chystám.
Žádná kniha ve mně už dlouhou dobu nevyvolala tak silné emoce, jako právě tahle...
První díl jsem četla už před dvěma a půl lety. Po jeho dočtení jsem byla příběhem naprosto nadšená a nemohla jsem se dočkat pokračování. Potom jsem ale zaslechla nějaké spoilery (což vlastně ve výsledku nebyly vůbec podstatné informace, ale měla jsem za to, že jsou) a do dalšího dílu se mi prostě už nějak nechtělo. Nerada nechávám série nedočtené, proto jsem se párkrát snažila přinutit to alespoň zkusit, ale prostě to nešlo. Po čase jsem si řekla, že na to už kašlu a zkrátka to nedočtu. A pak, o 2 roky později, jsem na dvůr mlhy a hněvu koukala v knihovničce, a najednou jsem dostala neskutečnou chuť si to přečíst.
Už ze začátku mi bylo jasné, že tohle bude ještě lepší,než jednička. Do děje jsem vklouzla okamžitě, bez jakýchkoliv problémů, jako by to ani nebyla taková doba, co jsem měla předchozí knihu v ruce. Musím říct, že naprosto chápu, proč je autorka tak opěvovaná, protože ty zvraty a vývoj postav je něco totálně úžasného... Moc mě bavilo Rhysandovo a Feyre hašteření na začátku a co se týče Rhysanda samotného, tak jsem právě asi objevila svého nejoblíbenějšího knižního hrdinu. ❤️ Na konci jsem bulela jak želva, což se mi normálně nikdy nestává a jen to dokazuje, jak moc jsem si čtení užila a jak jsem s postavami soucítila. Rozhodně doufám, že k závěrečnému dílu se dostanu dříve, než k tomuto. :D
Za mě o něco slabší než první díl, ale stále skvělé. Psychické problémy hlavních hrdinů mi zde připadaly hlubší, než v předchozí knize. Těžko říct, jestli je to dobře nebo špatně, mně to každopádně sedlo. Hodně jsem si oblíbila Dawn, možná proto, že se její povaha hodně podobá mé vlastní. Čtení jsem si rozhodně užila a na další díly se stoprocentně chystám.
Lov stínu nebyla knížka, ze které bych si vyloženě sedla na zadek, ale vlastně jí ani nemám co vytknout. Svět byl velmi zajímavý a postavy jsem si stále víc a víc zamilovávala. Dost mě tu zaujala romantická linka, která nebyla zbytečně přehnaná a bylo to celé prostě strašně miloučké. ???? No to, že scifi normálně nečtu (toto byla moje druhá kniha), se mi příběh dobře četl. Jediné, co mi přišlo takové divné, byla závěrečná bitva, která mi připadala dost nereálná (detaily nebudu vypisovat kvůli případným spoilerům ;)).
Knížka nebyla úplná pecka, ze které bych i sedla na zadek, ale i tak se mi líbila. Ze začátku jsem se trochu motala v postavách a místech, ale časem jsem si zvykla. Nejvíce mě bavilo vyprávění z pohledu Catherine a Ambrose. Tash byla taky skvělá. Pohled Marche a Edyona mě moc nenadchl (i když ke konci už to bylo lepší), Edyon mě ale často vyloženě štval. Zaujalo mě, jak se autorka nebojí povraždit polovinu vedlejších postav. :D Moc se mi líbil konec, kdy vše konečně začalo dávat smysl. Další díl si rozhodně pořídím!
Tak tohle bylo skvělý,stejně jako první díl! Hned na začátku mě zaujalo shrnutí všech důležitých postav a jejich přezdívek, protože o roce od čtení Renegátů, jsem to trošku pozapomněla. :D Celá kniha je neskutečně napínavá a plná nečekaných zvratů. Autorka zkrátka opět potvrdila, že umí psát naprosto perfektně. A Adrian byl prostě neskutečný miláček, jeho si nejde nezamilovat. ;) Jediné, co mě štve, je doba, kterou budu muset čekat na pokračování.
Knížka nebyla špatná. Velmi mě zaujala svou anotací a grafickou podobou. Ze začátku jsem se vůbec nemohla odtrhnout, příběh byl čtivý, hrdinové mi byli více méně sympatičtí a líbilo se mi prostředí. Později mi přišlo, že už se vše stále motalo jen kolem toho samého a nic moc nového jsme se nedozvěděli. Ale i přes to mě to bavilo. Co se mi ale moc nelíbilo a co moc nechápu, je konec. Jako wtf, co to bylo? Přišlo mi, že se autorovi už nechtělo psát, a tak knihu dokončil jak nejrychleji to šlo. Mrzí mě, že jsem se vlastně nedozvěděla,jak všechny postavy skončí. Ale jako oddychovka je knížka fajn!
Závěr knihy nebyl špatný, jsem ráda, že to dopadlo tak jak to dopadlo. Za mě byl ale nejlepší druhý díl. K sérii se někdy určitě ráda vrátím.
Druhý díl se mi líbil více, než první. Přišlo mi, že tady bylo víc akce a napětí. A i když mě místy Lara Jean dost štvala, kniha se mi četla skvěle. Na třetí díl se těším, ale abych byla upřímná, docela se ho bojím. :D
Tak tahle knížka byla skvělá. Na rozdíl od předchozích dílů se zde probírala i vážnější témata a to mě zaujalo. Příběh je opět čtivě napsaný a nelze se od něj odtrhnout. Za mě 5*.
Illuminae jsem měla doma už dlouho, ale stále jsem se k četbě nemohla dokopat (ano, bylo to kvůli té tloušťce :D). Nakonec se ale kniha četla strašně rychle a mě moc bavila. Co se týče vizuální stránky, tak ta je naprosto dokonalá, to snad nemusím ani zmiňovat. Celkově mě kniha neskutečně bavila a to i přes to, že sci-fi knihy skoro vůbec nečtu.
Tak, konečně jsem se dostala k další detektivce od Roberta Brynzy. Tahle byla opět skvělá, i když mým favoritem není. Na začátku mě Erika neskutečně štvala svým přístupem (jak se zase motala, kam nemá), ale to už prostě patří k její osobnosti. Vraha známe (stejně jako v Nočním lovu) už od začátku a to bylo opět stejně zajímavé, i když bych tuto informaci ocenila spíše o trochu později. Mimochodem vrah byl fakt šílený slizoun, až se mi to někdy zdálo moc. :D
Kniha byla ale stejně jako předcházející díly plná nečekaných zvratů a akcí a o její čtivosti už ani nemluvím. Další díl si rozhodně pořídím.
Tak tohle bylo...boží, skvělý, peckový... Vůbec nevím, jaké slovo by Renegáty dokázalo nejlépe vystihnout. Marissu Meyerovou mám moc ráda, a proto mě velmi těší, že opět nezklamala.
Postavy jsem si zamilovala snad úplně všechny, ale nejvíce samozřejmě Novu a Adriana (toho obzvlášť :D). Líbí se mi, jak jsou postavy krásně popsané a vyladěné do posledního detailu. Děj je velmi akční a nestalo se, že bych se někdy nudila. Takže rozhodně doporučuji a těším se na další díl.
Třetí díl mě rozhodně nezklamal (i když si stále stojím za názorem, že první díl je nejlepší). Opět se setkáváme s příjemnými postavami (jen Dean mě teda občas štval) a se zajímavě promyšleným příběhem. A ten konec? Rozhodně se těším na další díl.
Tak tohle bylo fakt skvělý, asi ještě lepší než první díl! Jedná se o typ knihy, do které se začtete a odložíte ji, až když je dočtená. Okamžitě se vrhám na třetí díl a doufám, že bude minimálně stejně dobrý. :)
Tak,druhý díl je za mnou. Dlouho jsem přemýšlela, jaký bych na něj měla mít názor.
Začnu asi tím, co se mi na knize nelíbilo. I když jsem si myslela, že po roce se už bude Eden chovat vyspěle, místy mi hrozně lezla na nervy. Chvílemi mi připadalo, že se děj točí stále dokola kolem toho samého i nijak se neposouvá. A také jsem úplně nepobrala ten konec - podle mě by šlo sérii ukončit a zbytečně ji nenatahovat.
Teď už bych se ale vrhla k těm pozitivům, protože jsem přeci jen ohodnotila knihu 4* a rozhodně podle toho moje recenze zatím nevypadá. :D Jak už je u tohoto žánru zvykem, kniha byla neskutečně čtivá a nešlo ji odložit. Oproti chování Eden se mi moc líbilo vystupování Tylera, protože ten viditelně zestárnul a nějakým způsobem i zmoudřel. Samozřejmě nesmím zapomenout na skvělý popis New Yorku, který se podle mě opravdu vydařil. Hned bych ho jela navštívit. ;)
Abych to nějak shrnula... Ačkoliv kniha rozhodně není to nejlepší, co jsem za poslední dobu četla, vytvořila jsem si k ní milý vztah a celý děj jsem dost prožívala. A i přes to, že si myslím, že příběh mohl být ukončen už tady, na další díl se těším. :)