BetyGrey komentáře u knih
Miluju její humor, dlouhá souvětí, vtip, ironii,... Bábovky jsou fajn, jen jsem měla pocit, že už v půlce knihy nevím, kdo je kdo. :-D A to mě dost mátlo, až mi to přišlo mírně chaotické a obtěžující. Autorčin styl psaní je skvělý, jen bych raději uvítala méně postav a zajímavější pointu.
Za mě naprostá pecka. Autor pracuje dokonale s napětím i šílenou surovostí, která je dokonale podána. Zbytečná "omáčka" neobtěžuje čtenáře a kniha je nabitá emocemi. Nebojí se zacházet do krajností a detailů. Doporučuji!!
U mě zavládlo obrovské zklamání. Kniha jakoby z oka vypadla Padesáti odstínům šedi, když pominu jistý druh sexuálního uspokojení. Autorka mohla knihu klidně zkrátit o polovinu a o nic by čtenář nepřišel. Stále stejné prostředí, podvědomí, stejný děj, stejné výrazy,... Jedním slovem řečeno - nuda. Našlo se tam pár zajímavých odstavců, hezky popsaných frází a ani přitahující se protiklady nejsou na škodu, ale na škodu je právě obrovská spojitost s Padesáti odstíny. Podobné, do očí bijící osudy i minulost. Je vidět, že má kniha dobrou marketingovou základnu, ale to je vše.
Obálka je naprosto báječná! Anotace lákavá! Ale u mě zavládlo veliké zklamání, po třiceti stranách jsem to vzdala. Styl psaní ve formě "du" mi absolutně nevyhovuje a špatně se mi čte. Nezaujalo mě popisování hlavního hrdiny a přišlo mi podivné a nudné. Málo přímé řeči. Možná se k ní někdy vrátím, očekávala jsem od začátku mnohem, mnohem víc!
Prvních pár stránek, mě vyloženě zklamávala. Věta po větě, mi připadala nudná a chaotická. Hodně zbytečného slovíčkaření, na můj vkus. Pak ta jejich hra... chápu, že bez jejich rýmů, by vše pozbylo zásadní pointy, ale to mi tam jaksi nesedělo a připadalo na takový styl knihy jaksi zbytečné a "dětinské". Pak se ale něco stalo a já ji nedokázala odložit. Zvláštní styl psaní, si mě získal a už teď se moc těším na film. Jen ten konec mě vyloženě naštval, ale zase chápu, že zůstal pootevřený, dá-li se to tak říct a doufám, že nastane Znizelá 2. Protože by bylo určitě v čem pokračovat.
Opravdu perfektní dílko, dechberoucí... plné sexu... nemohla jsem se od čtení odtrhnout. Dokázala jsem se dokonale vžít do role. Knihy tohoto žánru čtu moc ráda, a tahle je hned na vrcholu žebříčku, co se týče opravdu eroticky napsané knihy.