bezzink komentáře u knih
Tohle duo me vetsinou nezklame. Neni tomu jinak ani u teto knizky. Vubec me netizi, ze to bylo spis romanticke nez eroticke. Jedinou vadu na krase spatruju v tom, ze Ethan dostal ze sveho pohledu jen jednu kapitolu. Jinak doporucuji.
(SPOILER) Tohle byl skvely dil. Jedine dve vytky mam jednak k babicce, ktera prehnanou manipulaci zamenovala za pomoc vnucce a pak taky ten prvni sex v polorozpadle chajde nekde v zemi s parodii na postel prozranou od molu. Well done teda. Chudinka Celie.
Tak tohle me moc bavilo. Dokonce vic, nez autorky predchozi kniha. Zajimavy pribeh se zajimavymi postavami. A znovu je to hodne mile, prijemne, oddechove cteni.
(SPOILER) Bohuzel kniha byla prumer. A to s odrenyma usima. Christopher byl namysleny urazlivy debil.ek a Hayden proste fakt nezajimava, nevtipna, zvlastni. Vubec jsem jim tu “chemii neverila. Tak on potrebuje v sexu dve zeny a najednou mu staci nemozne nevinna skoropanna? Wtf!
A uz vubec se mi nelibilo, jak Hayden hanila Londyn. Boze, logicky se clovek neciti v novem miste, kor kdyz nepracuje a nema zadne kamarady. Fakt veda tyjo. :)) Dokazu pochopit, ze neni mestsky typ, ale to se dalo jednoduse vyresit, coz se pozdeji taky stalo. Anglie prece neni jenom Londyn, vime? A to, ze tam tak extremne prsi je jenom mytus! Proste na Anglii mi nesahejte! :)
Aspon ten Eddie byl uplny zlaticko.
No nic, pokud se neco dalsiho chysta, nehazim flintu do zita. Pokud ne, je to nestastne zakonceni serie.
PS: Uplne souznim s hodnocenim od Ketfl. Prej vypatlanec. :D No ale fakt byl, zrovna treba kdyz odhalil svou totoznost na uplne nejvic nejposlednejsi moznou chvili.
Citlivy, mily, prijemny pribeh. Nezaznamenala jsem zadna hlucha mista, proste to tak hezky plynulo. Cetla jsem to s usmevem na rtech. Nepohrdla bych s trosku detailnejsim popisem sexu. Ale to neni nic bez ceho bych se neobesla. Pochopila jsem, ze jdou ted autorky jinou cestou. Takze zaverem doporucuji.
Pekne slow burn. Celou knihu jsem si myslela, ze dam plny pocet, ale za ten konec musim hvezdu ubrat.
Mam rada kdyz se i literatura tohoto zanru snazi byt realisticka. Coz ten konec fakt nebyl. Uz me unavuje tadyto tradicni schema lasky a pritazlivosti jako tram a najednou BUM, zapletka jak hrom (pritom v tomhle pripade uplne debilni a v podstate vykonstruovana v zajmu zachovani tradice - vytvorit problem), aby to doslo k obrimu usmireni. Tady tomu jeste nasadila autorka korunu tim pribehem za 10 let, ktery tam byl jaksi uplne navic a zbytecny. Uz jsem narazila na par knih kde zadny problem v posledni tretine nenastal a i presto to byly vysoce hodnocene romantarny.
V ramci zanru hodnotim celkem vysoko. Spis bych dala tak 3,5 hvezdy, ale diky mega ctivosti necham 4. Knizku jsem precetla za den. Plus na prvotinu je to fajn.
Ted par vytek. Rozhodne bych jejich prvni sex nepopsala jako sexualni obtezovani, ale o dost hur! A celkove to bylo strasne narychlo. Proste divne, pardon.
Nelibil se mi ten neustaly rev. Bylo mi za nej az trapne. Manzel je taky ve vedeni a nepotrebuje rvat jak magor, aby si zjednal respekt.
No a nakonec prehlsel sexualnich scen ma za nasledek jejich preskakovani. Ale musim uznat, ze byly napsane vazne vasnive, za to kloboucek.
Ale jinak to melo stavu, dej, chemii, nevadilo mi ani to ohrane klise. Tesim se na dalsi dil. Ze by o Richardovi? :))
Prekrasny pribeh. Dechberouci. Krasna cestina a neskutecna ctivost. Obrovska laska a nenavist, bolest a nadeje. Fakt to melo emocni hloubku. A hlavne se me to osobne dost dotykalo vzhledem k tomu, ze jsem zazila neco podobneho. Konec byl nadherny, neudrzela jsem slzy. Moc vsem doporucuju.
Romantarna riznuta detektivkou. Za me ideal. Konec sice trochu zrychleny, ale nic co by me odradilo od dalsich Sandrinych knih.
Konecne se dej odehrava v me milovane Anglii a diky tomu je to za me plny pocet. Nicmene Star mi k srdci moc neprirostla a jeji chovani mi obcas bylo proti srsti. Nejak se neztotoznuji s tim, ze mlceni v dialogu je v poradku. A kdyz uz nejaka reakce, tak jen vetsinou odpoved “ano” nebo “prestan” a to mi porad prijde malo.
Pribeh Flory byl opravdu nadherny a vsimli jste si, ze vetsinou hlavni hrdinove z minulosti stesti nenajdou? Vetsinou maji zlomena srdce, jsou ve svazcich z donuceni, maji smutne zivoty. Kdezto hrdinky z pritomnosti nakonec dojdou ke stesti. Je to snad autorcin zamer? Nebo zkratka ta davna doba byla obecne protkana milionem svazujicich tradic, bezpravim?
Tohle tema ctu jen zridka, protoze se mi to vzdy vryje hluboko pod kuzi a nepusti hodne dlouho. Je mi smutno proto, co se delo, ceho bylo lidstvo schopne. Hana ale mela tolik krasnych doporuceni, ze jsem se musela kousnout.
Kniha byla krasne napsana, Alena ma dar slova, to bez reci, ovsem udalosti tak dobre popsane a paradoxni me zasahly a znovu jsem se presvedcila, ze o absurdne ztracenych zivotech se mi nikdy nebude cist dobre. Za me plny pocet, ale smutek me ted nejakou dobu neopusti.
Takova ta sladarna od ktere se nemuzete odtrhnout :) Vtipne, svezi, romanticke, navykove. Tema hodne hodne podobne filmum The ugly truth a The Duff, ktere mimochodem doporucuji, stejne jako tuto knihu. Navic celkem pobavily odkazy na filmy.
Mila, jednoducha, pomerne ctiva oddechovka na par veceru. Je to ten typ knihy, kterou ctu pomalu. 20-30 stran kazdy vecer. Nenuti me cist vic, protoze pro me nema takovy spad. Je to vsechno mile, ale bez te avizovane jiskry. Podobne ctu knihy i od Caplin.
Kazdopadne k postavam jenom tolik, ze me vic bavili Agnes a Fergus nez ustredni dvojice. A opravdu jsem nepochopila, proc by se meli stehovat do NY, kdyz tam nikoho ani jeden nemaji. Ve Skotsku ma Evie celou rodinu a Callum nalezeneho dedecka. ?!?!?
Mam ted trochu krizi. Nedari se mi najit romantiku, ktera by me tak spravne chytla. Tehle knizce se to ale povedlo. Naprosto uzasne zpracovana hate to love linka. Melo to super spad, sviznost, vasen, jiskry. Fakt jim clovek ten hate uplne veril. Ten prerod v lasku byl krasne prirozeny. Jedina vada na krase byla reakce Maddie. Myslim, ze to bylo docela prehnane. Obecne nemam rada, kdyz spolu lide problem nevyresi a radsi utecou.
Jinak ale doporucuji a tesim se na dalsi dil!
Priznavam, ze jsem se do cteni chvilemi nutila. Virginii zlomil Gabriel trochu moc brzo. Nevadil by mi vetsi hate. Ale tak snad se toho dockam od Celie s Pinterem. Linka s vysetrovanim smrti rodicu me bavi a Hetty je taky zabavna postava. Suma sumarum mi to na ty 4 hvezdy s odrenyma usima vyjde. :))
Skvela variace na Greys Anatomy! Ale jak uz tu vice lidi psalo, i na muj vkus celkem ploche, nevykreslene charaktery postav. Kazdopadne postelova scena byla absolutni pecka, fakt nekdy je to tak toxicky nebo proste trapne napsano, ovsem tady? Wow.
Jo a Ryan je uplnej dvojnik dr. Murphyho ze Scrubs!
Pro me zatim nejslabsi ze serie. Charlie mi byla nesympaticka a nedalo se mi s ni soucitit. Taky ten vek mi k jejimu chovani vubec nesedel. Cain jako pravy superman vse vyresil lusknutim prstu.
(SPOILER) Za me tedy ano, ano a ano. Je to jednoducha romanticka jednohubka. S nejakou realitou to nema mnoho spolecneho. Ale no a co? Nekdo tady psal, ze bylo od zacatku jasne, jak to cele dopadne. No tak to je snad jasne pokazde ne? :)) Je nam vsem prece zrejme, ze Connora do te souteze nejak zatahnou, aby to melo happyend, ale jednoduse nas bavi sledovat tu cestu. Je to proste oddechovka, pohadka o lasce. A za me dvojka lepsi nez prvni dil.
Zjistila jsem, ze jsem jiz tenhle dil cetla pred lety, ale jako samostatny roman bez predchozich dilu. CHYBA! Opakuji. Byla to CHYBA. Clovek to zkratka musi cist jako serii, aby videl celek a taky to tomu dava hloubku. Potom vlastne lze i videt, ze se kousek osobnosti Westa ztratil nekde cestou k neprimerenemu sebemrskacstvi. I tak byl ale velice charismaticky a no proste mnam! A navic moje materske srdce plesa nad jeho bezprostrednosti a lasce k detem Phoebe. Phoebe mela take uzasnou osobnost a ta scena s holenim byla hodne smyslna, jakoze uff. :)) Pribeh sam o sobe byl moc fajn a vubec mi nevadila absence nejakeho vetsiho dramatu, jen ten konec mi prisel mirne useknuty. Kazdopadne Tome, mam dost ctecich sil i na tebe. :)
Nemam co vytknout. Bavilo me to. Lisa je skoro vzdycky sazka na jistotu. :)