bezzink bezzink komentáře u knih

Návrat na vinici Návrat na vinici Kristan Higgins

Konecne spisovatelka stylem lehce podobna Susan Elizabeth Phillips (mimochodem pro milovniky romantaren je Susan trefou do cerneho!). Ja mam proste rada vtipne a ironicke dialogy mezi ustredni dvojici a toho se mi tady dostalo pozehnane. Pribeh taky nenudil. Celkove bych knihu rozhodne doporucila a doufejme, ze nakladatelstvi poznaji, co je dobra romatika a budou prekladat dalsi knizky. :)

21.09.2017 5 z 5

Psí štěstí Psí štěstí Petra Schier

Pohodove cteni. Stylem mi pripomina Kathryn Taylor. Zkratka mile, prijemne cteni napsane velice spisovne. Melanie me nezaujala. Byla az moc odtazita a nedavalo vyznam, ze se cele vesnici libila. Alex byl slunicko a asi jsem mu spise prala zenu, u ktere by nemusel tak moc bojovat o privetivou emoci.
Pokud hledate neco romantickeho s primerenou davkou erotiky, krasnou cestinou bez vulgarit a milym pribehem, jste zde na spravne adrese. :))

30.08.2024 3 z 5

Útěk na venkov Útěk na venkov Julie Caplin

Pro me bohuzel hodne nezazivne cteni. Nemam nic proti milym romantikam, ale musi mit spad, byt ctive. Tuhle jsem cetla po vecerech tu 10 stran, tu 20 a nudila jsem se az do konce. Kdyby to aspon bylo vtipne, ale kde nic, tu nic. Autorku mam rada a umi to mnohem lepe. Za sebe rikam, pokud autorku neznate a chcete si od ni neco precist, sahnete radsi po jine jeji knizce.

04.07.2024 1 z 5

Domek pro dva Domek pro dva Kathryn Taylor

Romantika, zvirata, milovany Cornwall - to je pro me obri magnet a tahle kniha mi proto nemohla uniknout! Pribeh byl moc fajn, ale musim ubrat jednu hvezdu za zbytecne predimenzovany konec. Slo to urcite udelat jednoduseji, bez tolika dramat. To je ale moje jedina vytka, jinak dokonalost. :))

10.05.2024 4 z 5

Tanec vášní Tanec vášní Sabrina Jeffries

Dalsi pekny pribeh. Male bezvyznamne plus ma u me Clara, ktera zvladala muzskou anatomii o dost lepe, nez jeji predchudkyne v serii.

07.04.2024 4 z 5

Ďábel na jaře Ďábel na jaře Lisa Kleypas

Ve tretim dile musim snizit hodnoceni. Za me nedosahuje kvalit jednicky a dvojky. Kazdopadne Sebastian a Evie? ACH! Kolikrat uz jsme si rikala, ze si musim zase nekdy znovu precist presne tuhle cekanku, kterou si pamatuji az dodnes a to jsem to cetla pred nekolika lety. Cili jejich ucast v knize me moc a moc potesila.
Kazdopadne kdyz se vratim k pribehu, tak nemam co vytknout. Lisa ma proste neskutecny psaci um. Ovsem postava Pandory (vazne priserne jmeno) me nezaujala uz od zacatku serie a v teto knize to bohuzel nezachranila. Prisla mi chvilemi az otravna a s prominutim jako male decko. Pandoriny pozadavky na tu dobu byly opravdu uz na hranici unosnosti, ac ji samozrejme chapu, ale v urcitych chvilich uz mi prisla nehezky umanuta. Potom taky nektere ty libaci momenty mi prisly vazne az trapne a proste az moc nezkusene. Gabriel krome toho ze byl nadpozemsky krasny, toho zrovna moc taky nepredvedl. Nejak mi k sobe tyhle dve povahy nesedely. No nic, vzhuru za dobrodrustvim s doktorkou a detektivem. :))

08.02.2024 3 z 5

Jak ulovit boháče Jak ulovit boháče Evie Dunmore

(SPOILER) Evie Dunmore pise opravdu fantasticky! Hattie je jednoznacne hrdinka sve doby. Skandal neskandal. To silene znevyhodneni zen, ktere jsou jen majetkem muze. Zena nemuze pit alkohol, ani se chytit za ruku muze, natoz ho polibit nebo se vubec vydat do parku bez garde! Prvni sex az pri svatebni noci. Ale muz muze absolutne vsechno. A opravdu se mi moc libilo, ze si to Hattie nenechala libit. Ac jednoznacne mela svobody a podpory od manzela dost, dokazu pochopit, o co ji slo. Kazdopadne ta blbost s Matthewsem byla strasne zbytecna. To bych uplne vypustila a nahradila to vice rozvinutym koncem. Ale souhlasim, ze treti dil je i za me nejlepsi.

05.01.2024 5 z 5

Atlas: Otcův příběh Atlas: Otcův příběh Lucinda Riley

Dustojne zakonceni, to ano, ale ctive? Az do strany cca 250 jsem se nemohla zacist. Ani nevim, cim presne to bylo. Ale dost mi vadilo, ze uz si nepamatuji detaily z predchozich knih. Verim, ze kdybych cetla vsech 8 knih najednou, melo by to pro me uplne jiny dosah.
Nektere veci byly nedomyslene nebo prehnane. Hlavne nektere duvody adopce.
Jinak pribeh je to bohaty a urcite zajimavy, ale vazne doporucuji precist najednou, at z toho ma clovek lepsi pozitek.

11.11.2023 3 z 5

Z krve a popela Z krve a popela Jennifer L. Armentrout

Vcelku se ztotoznuji s komentarem Holly.W pode mnou, ale necham 4 hvezdy za zajimavy pribeh a ctivost. Kazdopadne vnitrni monology Poppy byly kolikrat vazne unavujici, naivni, zbytecne dlouhe. Do toho mi vadila obe jmena hlavnich hrdinu, nesedela mi na ne.
Chemie a hastereni mezi nimi bylo ale super a ten zvrat jsem opravdu necekala. Osobne mam rada ve fantazy spis elfy, carodeje a vily, ale nakonec proc taky nezkusit neco jineho. :) Dalsi dil mozna, podle hodnoceni v nem dale pokracujou monology Poppy a snad se i prohlubujou. To me docela odrazuje, ale uvidime.

05.10.2023 4 z 5

Nové sny Nové sny Lilly Lucas

Do tretice vseho dobreho. Nebo spatneho? Chemie mezi Elarou a Noahem byla nulova. Nechapu, co Noah na Elare videl? Vlastne ani poradne nevim, jak oba vypadali nebo co citil Noah k Elare? Je to vzdy skoda, kdyz jsou city a pocity vykreslene jen z jedne strany. Erotika tam byla takova zadna. A zjevne, pokud chlapec nema kondom, je treba se zase oblect. Ocividne nic jineho nez zasun neexistuje. Celkove to bylo cele povrchni a nudne.

09.02.2023 2 z 5

Otevřený hrob Otevřený hrob Angela Marsons

(SPOILER) Pro me zatim nejslabsi dil. Mnoho veci mi prislo nelogicke.
Propojeni obou pripadu bylo dost pritazene za vlasy. To jako z tech mnoha odlozenych pripadu se Kim dostane zrovna k tomu, u ktereho se ukaze spojitost s jejim soucasnym pripadem? Uplne mimo. Za dalsi neovereni si historky s manzelem u Isobel je strasne ocividny. Proste se spokojili s tim, co jim rekne nejaky clovek, zadny overeni totoznosti. Nemela by taky nahodou policie informovat rodinne prislusniky? Coz je za me manzel a ne domnely milenec. Od te chvile bylo jasne, kdo je vrah.

06.01.2022 3 z 5

Sestra Slunce Sestra Slunce Lucinda Riley

Za me TOP ze serie. Nadherna Afrika, dechberouci, smutny, krasny zivot Cecily, slozita osobnost Electry, spisovatelsky um Lucindy, proste smekam.
Velice me mrzi, ze autorka uz neni mezi nami. Dekuju ji, ze tuto serii dopsala a obdivuju ji, ze si dala takovy zavazek dokoncit sve dilo.
Pred smrti jeste sdelila nejdulezitejsi pasaze ohledne toho kdo je Tata Sul svemu synovi, ktery se zavazal, ze posledni knihu serie: ´Atlas: The story of Pa Salt ´ dopise k vydani na jare 2023. Tak hodne stesti. :)

22.09.2021 5 z 5

Mlčení Mlčení Diane Chamberlain

Uzasna kniha. Nekolikrat mi vehnala slzy do oci. Knihu ukladam do doporucnych a autorku do oblibenych. :) Diane ma vydane dalsi 4 knihy od roku 2015, snad tech se jeste dockame.

25.07.2020 5 z 5

Mráz Mráz Bernard Minier

Tak vazeni, po 3,5 mesicich mam docteno. Uz to samo o sobe rika, ze to zrovna ctive nebylo. Prirovnala bych toto dilo ke rceni ''Stokrat nic umorilo osla''. Nejvetsi fail knihy byl samozrejme nelogicky dej a nedovysvetleni nekolika momentu v knize. Dalsim rusivym elementem byla osoba pana Servaze. SPOILER: Ac si myslim, ze ty jeho uzkosti a poceni atd mohli byt tak trochu i vedlejsim ucinkem te drogy co mu davkoval soudce, stejne tam techto emoci bylo zkratka too much. Nekteri tu pisete, ze to ukazuje jeho lidskost. Za me to ukazuje jeho citlivost, coz samozrejme neni vubec spatna vlastnost, ale tak trochu se nehodi do kramu, pokud mate byt ostrilenym policistou. Nepotrebuju zrovna Jamese Bonda, ale klidne by stacil zivotem oslehany tvrdak jako treba Robert Hunter nebo takovy Poirot ci Maigret jakozto dedukcni mistri s chladnym pohledem na vec. Obavam se, ze po druhem dilu uz nesahnu.
Update: Pokud tu nekteri pisete, ze Minier dokazal krasne popsat mraz a celkovou atmosferu krajiny, zkuste si precist Petera Maye a jeho serii Ostrov Lewis. ;)

04.07.2018 2 z 5

Lovec draků Lovec draků Khaled Hosseini

Po dva dny kolem me pritel chodil s kroutici hlavou a nechapavym pohledem. Po dna dny jsem nemohla delat nic jineho nez jen cist a cist. Po dva dny se u me stridaly emoce smutku a radosti. Po dva dny jsem se smala a brecela a jen ve vyjimecnych chvilich jsem se dokazala venovat taky tomu realnemu svetu. Umim si zive predstavit, ze jedine, na co pritel v poslednich dvou dnech myslel, byl obrazek plapolajici knihy v krbu a navrat jeho drahe polovicky na zem. :)
Chci tim rict, ze me toto dilo hluboce zasahlo. Verim, ze existuje mnoho strhujicich pribehu, ale tento ziskal me srdce. A taky jsem si pripomenula, jak jsme chodivali s tatou poustet draky na kopec nad babiccinym domem, na vzpominku dlouho zapomenutou, a to mi vykouzlilo usmev na rtech.

31.05.2016 5 z 5

Elixír mládí Elixír mládí Tess Gerritsen

Tato ranna kniha Tess Gerritsen byla fajn. Cetla se rychle, behem jednoho dne bylo po vsem :) Samozrejme ale souhlasim s ostatnimi, ze novejsi knihy jsou jiz lepe napsane. Muze to byt take prekladem, ktery mi prisel misty kostrbaty a s podivnym slovosledem. Jinak ale to byl poutavy pribeh a minimalne 4 kvezdy si zaslouzi.

30.07.2015 4 z 5

Jak svést ostýchavou dámu Jak svést ostýchavou dámu Sabrina Jeffries

Bohuzel za me zklamani. Nektere pasaze jsem davala rychloctenim. Minerva mi lezla na nervy a Giles za ni zrovna moc nezaostaval. Nesympaticky par.
Musim priznat, ze jedine, co me vcelku zaujalo, byla mezihra s Gabrielem a zavodem. Plus ta detektivni linka, ktera propojuje serii me taky dost bavi.

09.05.2024 2 z 5

Pukom do srdca Pukom do srdca Teagan Hunter

Hokejisti jsou uz trosku ohrani, ale co neni v tomhle zanru ze? :)) Bylo to fajn, vtipne, jen Collin se k Harper zachoval o dost hur nez ona k nemu. Takze si myslim, ze si nemeli zrovna co vycitat. Ale zase na druhou stranu obcas je to dobra zmena, kdyz se musi “omlouvat zena. Jdu na druhy dil.

03.05.2024 4 z 5

Nevydařená pomsta Nevydařená pomsta Sabrina Jeffries

Takovy pekny prumer. Oproti predchozim dilum musim hvezdu ubrat. Chvilemi to bylo skutecne hloupe a detinske. Co ocenuji je velky prostor pro Rosalindu a Griffa. :)) Konec teda opet hloupoucky, ale tak i mistr tesar se nekdy utne.

04.04.2024 3 z 5

Miluji tě, Jasone Thorne Miluji tě, Jasone Thorne Ella Maise

No, co k tomu rict? Zacatek jeste usel, ale jakmile se to prehouplo do fyzickeho kontaktu, slo to susem dolu. Pribeh byl vazne dost zvlastni. Vlastne stale nevim, co si mam myslet o Olive? Prisla mi v podstate uplne mdla, nijaka, nezajimava, trapna, o nicem, povahove uplne plocha. Co na ni Jason videl krome toho, ze byla teda nadherna a mela nadherne zelene oci?
Kvuli nekterym vyrazum v knize jsem si skoro musela vypichat oci. Mega prehnane rolovani kondomu a 4 orgasmy behem jednoho sexu, to jako really?! Prvni polibek a skorosex na podiu pred lidmi je ok?
A proboha, jaky naklepavani? Nebo lizani dolicku? Ten preklad je absolutni skandal!
Sakra, proc tu neni k dispozici smajlik, co prevraci oci?

30.01.2024 2 z 5