bezzink bezzink komentáře u knih

Ocelový polibek Ocelový polibek Jeffery Deaver

Ac jsem letitym fanouskem Jefferyho a kazdy rok netrpelive vyhlizim jeho dalsi dilo, ktere nakonec nachazim pod stromeckem, musim rict, ze tentokrat jsem byla pomerne zklamana. Opet 3 hvezdy stejne jako pred rokem se Zapadakovem. Tenkrat jsem doufala ve zlepseni, ale bohuzel to vypada, ze Jeffery stale jeste neni ve forme.
Ve srovnani s Hodinarem, Tanecnikem, Sberatelem kosti, Zahradou bestii a jinymi fantastickymi dily, se toto jevi velmi zoufale.
Nevim jak to popsat, zkratka to bylo takove neakcni, nenapinave, nezajimave, s nekterymi predvidatelnymi zvraty - tedy ve vysledku nesokujici.
Jelikoz ale nadeje umira posledni, pristi Vanoce budu opet vyhlizet Jefferyho pod stromeckem a doufat, ze tentokrat budu moct dat 5 hvezd svemu nejoblibenejsimu mistrovi kriminalek! :)

11.01.2017 3 z 5

Chci jen dítě Chci jen dítě Susan Elizabeth Phillips

Pekna oddechovka, sice ten dej mi pripadal misty trochu kostrbaty, ale nic co by nejak vyrazne prekazelo. Je to takovy ten pribeh, kdy presne vite k jakemu cili to smeruje, ale velice vas bavi ta cesta.
UPDATE: Znovu jsem se pustila do Susan a je to fakt nadhera. Ona proste umi, kam se na ni hrabou nektere novodobe romantiky. Jeji knihy ctu opakovane. Zkratka me to nikdy neomrzi. :))

05.07.2016 4 z 5

Zloba Zloba Chris Carter

Trikrat bravo panu Carterovi! Precetla jsem vsech 5 predchozich knih a trochu to zacinalo upadat do stereotypu a typicke sablony. Touto knihou ale Carter zvysil sve kvality a krasne osvezil pribehy s detektivem Hunterem. Nove prostredi, nove postavy, ztrata sablony a vetsi pochopeni osobniho odstupu hlavni postavy.
Prece jenom mi ale zacina lezt krkem jedna takova malickost, a to veta: "Hunter nerekl nic." :D

30.03.2016 5 z 5

Na Větrné hůrce Na Větrné hůrce Emily Brontë

Postupne procitam povinnou cetbu ze stredni a musim uznat, ze nektere jsou vazne skvosty. Na Vetrne hurce me naprosto dostalo a zaroven jsem zkoukla 2 verze filmove adaptace. Neuveritelny pribeh nenaplnene lasky az za hrob, vasne, zrady a silene pomsty. Jsem naprosto uchvacena a doporucuji jako dlouho nic!

21.06.2014 5 z 5

Utrpení knížete Sternenhocha Utrpení knížete Sternenhocha Ladislav Klíma

Cetla jsem jeste na gymplu a v mych sladkych 17-ti letech me tato kniha dost vydesila..Prekvapilo me, ze to byla povinna cetba..:D Na druhou stranu, kdyz opomenu uchylarny, zvrhlosti, zvracenosti a ostatni zajimavosti knihy, ktere donutili me spoluzaky prestat spat a hrat piskvorky a poslouchat muj referat a uryvek z knihy s pusou dokoran, tak musim uznat, ze to melo smrc..Pamatuju si, ze jsem se u toho bud smala nebo kroutila hlavou..Rozhodne stoji tato silenost za precteni :)

13.07.2013 4 z 5

Svadba na blind Svadba na blind Teagan Hunter

Nebylo to spatne. Jen ta zapletka byla fakt dost umele vykonstruovana. A taky jsem doufala, ze uz me pani prekladatelka nebude oblazovat slovem picka. Ach, jak jsem se mylila. Dokonce ho pouzivala jeste casteji! :))

05.05.2024 3 z 5

Formulista Formulista Michaela Schmiedlová

Pardon, bohuzel nadseni nesdilim. Anthony mi byl nesympaticky. Odtazite chovani nebo rovnou ignor, nemluveni, to mi fakt vadi. Nelibilo se mi, ze Vanessa vlastne musela porad cekat, jakou ze to naladu Tony bude mit a podle toho se zaridit. Prisla mi proste v nevyhode a moc na nem visela. On ji zadnou lasku ani naklonnost neprojevoval vlastne az do prvniho sexu. Proste ten jeho poker face byl moc za hranou. Zadnou chemii jsem necitila, dokonce ani po jejich sblizeni ne. Kniha mi neprisla ani treba vtipna a taky kdyz uz tam probihal nejaky dialog mezi Tonym a Vanessou, bylo to odbito jen v par vetach.
Jinak formulistu jsem si predstavovala jako Zaca Efrona. :))
Jo a miluju Susan Elizabeth Phillips, kdo neznate jeji tvorbu, okamzite se s ni seznamte! Hlavne Polibek andela.

21.03.2024 3 z 5

Darebákova sázka Darebákova sázka Christi Caldwell

Nebylo to moc ctive. Helena se porad dokola v myslenkach opakovala. A ano, vime jak zeny byly znevyhodnene oproti muzum, ale resit to na kazde strance bylo uz docela unavne. Jo a jsem rada, ze nejsem jedina co si vsimla ty skandalni sceny, kdy Helena davi a pak se libaji. (Smajlik s vykulenymi oci). Jako chapu, ze v te dobe to s hygienou bylo na stiru, ale teda toto je moc.

16.03.2024 3 z 5

Pán temnot Pán temnot Elizabeth Hoyt

Krasne to bylo, jako vzdy!
Nechtela jsem ani docist, protoze jsem se bohuzel dozvedela, ze Baronet neplanuje vydani dalsich dilu! :((
Elizabeth napsala dalsich 7 dilu serie Maiden Lane.
O Maximusovi a Artemis, jejim bratru Apollovi, Asovi anebo o kapitanu Trevillionovi a Pheobe nebo Alfe a dalsich.
Achjo holky, takze leda zkusit v anglictine.

28.02.2024 4 z 5

Má to háček Má to háček Tessa Bailey

Mysleli jste si, ze neexistuje knizka, ktera ma vice vnitrnich monologu nez prime reci? Tak zde jednu takovou mame prosim pekne.
Pokud vas bavi cist si myslenky hlavnich hrdinu, ktere se opakuji dokolecka dokola, nuti vas obracet oci v sloup a preskakovat ne sloupce, ale klidne skoro cele stranky, tak potom smele do toho. Ale ctenarum, kteri uprednostnuji taky trochu nějaké akce, hastereni, vybuchujici chemie a trochu toho pribehu, tak tem nemuzu tohle dilo doporucit. Jakoze vubec.
A to pritom jednicka byla vazne skvela. Je to skoda.

30.12.2023 2 z 5

Pouta vášně Pouta vášně R. L. Mathewson

(SPOILER) Za me prumer. V historickych romancich se daji najit lepsi skvosty. Urcite je to zajimave pojato, ale nemyslim si, ze by se clovek s nekym vyspal po 10ti minutovem rozhovoru a urcite ne v te dobe v Anglii. To je vazne tak skandalni, az je to nerealne. A samozrejme vyrazy jako “lacny nastroj a “muslicka dokazou pohrbit veskerou erotiku.
Jinak ale pribeh je urcite ctivy a se zajimavym dejem. Takze jako oddechovka, proc ne.

07.10.2023 3 z 5

Zákon přitažlivosti Zákon přitažlivosti Susie Tate

Komu vadi prastene, potrhle, drze, sproste hipisacky, at radsi tuhle paradu ani neotviraji.
Moc nechapu, ze nekomu prijde, ze je ta kniha bez deje, ale budiz.
Kazdopadne za sebe ji muzu doporucit vsemi deseti. Ano, Kira je proste uplne jiny level a v nekterych pripadech az na hranici unosnosti. Ale ja se jednoduse silene bavila a tohle fakt miluju, kdyz na sebe narazi dva uplne protipoly. Prostredi bylo taky velmi zajimave a samozrejme je to hodne britske a to fakt muzu. Takze jasnych 5 hvezd!
PS: Podobnost s linkou Hugh Granta v Lasce nebeske ciste nahodna? :)

26.06.2023 5 z 5

Dohoda s láskou Dohoda s láskou R. L. Mathewson

Hmm je videt, ze se autorka opakuje. Jede podle zabehnute sablony. Opet sousede. Opet si ona na nic nestezuje. Opet ma ona nizke sebevedomi a on je panovacny sexy dvoumetrovy samec, ktery by si o ni za normalnich okolnosti ani neoprel kolo. A to je hlavne treba rozpatlavat po celou knihu!! Asi ctenar musi dostatecne dobre pochopit, jak moc je Zoe tlusta a obycejna a nezajimava a jak vlastne muze byt neskonale vdecna, ze si ji nekdo takovy jako je Trevor, vubec vsiml - takove TLUSTE prisery zejo! Hlavne je treba mit neustale na pameti, ze ona je jenom jeho obycejna mala najemnice, jak ji s oblibou nazyva na kazde druhe strance. To s tim obzerstvim nekomentuju. To prestalo byt vtipne uz v prvnim dile.
Je to vlastne presne jak pise Karin94 - zadne motyly v brise, zrychleny pulz apod., jen je clovek pri cteni otraveny az nastvany.
Treti dil treba nekdy.
PS: Zoe jsem si predstavovala jako Suerose z instagramu. Proste sexy zenu s plnymi krivkami. Skoda, ze autorka ji neustale tak shazovala.

04.04.2023 2 z 5

Dívka beze jména Dívka beze jména Lisa Regan

Hmm tak tohle bylo velky spatny. Prekombinovany, az hruza. Do toho milion mafianskych vrazd. Detektivka co ma zase dojem, ze bez ni se to zbori. Ostatni ji musi nutit, aby sla spat. Vsem a vsemu unikne a nikdo a nic neunikne ji. No proste zase takova klasicka supermanka.

06.02.2023 2 z 5

Zdravím tě, temnoto Zdravím tě, temnoto Sandra Brown

Pro me zatim nejslabsi dil. Mozna je to prekladem, chybami v textu, to me dost rusilo. Pribeh byl zajimavy, ale tezko uveritelny. Ze by 16,17ti lety holky byly v podstate zkusene pornoherecky? Nejak mi to nesedi. Co se tyce zvratu, u Sandry jsem zvykla na vetsi soky.

25.01.2022 3 z 5

Před bouří Před bouří Diane Chamberlain

Moc casto nedavam pet hvezd, ale Diane je proste trida. Chapu, ze to nektere nebralo, celkem hodne se tu rozebira poporodni deprese a popisuje nestastny zivot lidi zijicich v bludu. Neni to moc napinave nebo plne zvratu. Myslim, ze hodne se toho da rozklicovat uz dopredu, takze ani nejaka velka prekvapka se nekonaji. Presto ale, me tahle kniha vzala. Ta poporodni deprese byla teda maso. Ta naivita milostneho vztahu. Ta promrhana leta kvuli jednomu tajemstvi. Je to opravdu hodne smutny pribeh, ale i takovy je zivot.
Kez by Ikar vydal druhy dil ze serie! Snad jednou.

04.08.2020 5 z 5

Lov Lov Elle Kennedy

Pekna sladarna. Autorka pise velmi ctive, vtipne, ma to hlavu a patu. Nicmene na me je tam tradicne moc "pér" a jejich skoro az uctivani. :D Za mych pubertalnich let bych tomu dala urcite vic hvezdicek, clovek ale starne a s tim i jeho preference v danem zanru.

13.05.2019 3 z 5

Do posledního dechu Do posledního dechu Robert Bryndza

Za me je to opet prumer. Cetla jsem mnohem zajimavejsi a propracovanejsi kriminalky. Je videt, ze se Brydza veze na vlne reklamy, mozna za nekolik let bude vice vypsany a jeho knihy zacnou byt prirozenou znamkou kvality. Zatim je to cele vykonstruovane.
Kazdopadne proc prumer? Nekdo by nasledujici mohl povazovat za SPOILER: Subjektivne nemam moc rada vrahy psychouse, ktere zkratka vrazdeni bavi a ukajeji se na tom. Predpokladam, ze tak nejak to bylo i s timto vrahem. A ano musim predpokladat, jelikoz pan Brynza nam nepodal zadne vysvetleni, motiv k jeho vrazdam. Radeji mam vrahy, co se msti nebo maji nejakou poruchu. V tomto smeru doporucuji knihy Chrise Cartera a zejmena jeho knihu "Jeden za druhym".
Dale nelogicnost a trivialnost deje, neni to zkratka dostatecne propracovane. V dnesni dobe hackeru, pro ktere neni nic nemozne, se nejde nabourat do IP adresy vraha? Nechapu. Aspon ze ty kamery v tom Londyne funguji, jinak nevim nevim, jak by to cele dopadlo. :D
Jedine pozitivum vidim v chovani Eriky. Konecne trochu ubrala z te sve arogantnosti, drzosti a uminenosti.
Suma sumarum, zatim nic moc, ale ve zlepseni verim.

13.05.2019 3 z 5

Odvrácená tvář lásky Odvrácená tvář lásky Colleen Hoover

Na muj vkus az moc sexu..Mimochodem, celkem casto me stvalo chovani Tate v urcitych momentech..prislo mi, ze je hoodne splachovaci a uz jsem chtela, aby se sakra poradne nastvala a nedelala ze sebe takovou onuci..Az ke konci knihy se konecne vzmuzila, ale stejne to celkovy dojem nezachranilo...Nerikam, ze je to spatna kniha, ale uz jsem cetla mnohem lepsi..

29.05.2018 2 z 5

Utajená sestra Utajená sestra Diane Chamberlain

Me prvni seznameni s autorkou probehlo vice nez kladne. Pribeh je to dojemny, plny prekvapeni a preklad je treba taktez vyzdvihnout. Strasne pekne se to cetlo, nebyly tam zadne krkolomne slovosledy nebo opakujici se otravna slova ci fraze. Tedy doporucuji.

16.03.2018 5 z 5