bibi.r bibi.r komentáře u knih

Msta písecké panny Msta písecké panny Vlastimil Vondruška

Líbí se mi, že většina žen měla v té době jasnou představu o své hodnotě a za nic se nemusely omlouvat.
A Ota je samozřejmě nejlepší a milovaly bychom ho v každé době ;-).

12.01.2014 4 z 5

Lassie se vrací Lassie se vrací Eric Knight

Moc krásný příběh. Pamatuju si, že jsem hrozně obrečela, když umřela Bambulka (malý bílý pejsek, který tam měl epizodní roličku).

09.01.2014 4 z 5

Šťastný princ a jiné příběhy Šťastný princ a jiné příběhy Oscar Wilde

Hodně smutné, ale stojí to za to. Určeno spíše starším.

09.01.2014 4 z 5

Mikulášovy patálie Mikulášovy patálie René Goscinny

Klasika, která vždycky rozesměje a je jedno kolik vám je :).

09.01.2014 5 z 5

Příběhy doktora Dolittla Příběhy doktora Dolittla Hugh Lofting

Příběh mě vůbec neoslovil. Námět je však zajímavý.

08.01.2014 2 z 5

X-Men: První třída: Nejsvětlejší zítřek X-Men: První třída: Nejsvětlejší zítřek Jeff Parker

Takový zlatý střed. Ultimate X-men, co jsem zatím četla jsou lepší.

25.12.2013 3 z 5

David a vánoční kapr David a vánoční kapr Jan Procházka

Příběh neskutečně pobavil :D. Moc hezké vánoční čtení.

23.12.2013 4 z 5

Strado & Varius ve škole Johanna Sebastiana Bacha Strado & Varius ve škole Johanna Sebastiana Bacha Martina Skala

Opět poutaví příběh, který pobaví a ilustrace skvělé.

22.12.2013 4 z 5

Pusinka Pusinka Karel Žilák

Upřímně musím přiznat, že mě příběh oslovil.
Přesto mě to nenavnadilo číst další podobné knihy.

17.12.2013 4 z 5

Analfabeta Negramotná Analfabeta Negramotná Ján Uličiansky

Velmi příjemný a čtivý příběh, který navnadí na čtení dalších knih :). Konec mohl být trochu delší, tak nějak detailnější. Zdálo se mi to divně useknuté.
Musím však hodně pochválit ilustrace Vladimíra Krále, ty se mi opravdu moc moc moc líbily a do příběhu perfektně zapadaly. Vlastně by mi vůbec nevadilo, kdyby jich tam bylo ještě o kapánek více.

15.12.2013 4 z 5

Tajemství abatyše z Assisi Tajemství abatyše z Assisi Vlastimil Vondruška

Na Vondruškových knihách se mi líbí, že panovníci jsou prostě tak lidští. Že by si někdo dovolil odporovat králově tetě Anežce Přemyslovně? Jistě, Oldřich z Chlumu určitě :).
A opět Ota, tentokrát v roli učitele lásky :D.

14.12.2013 4 z 5

Třeskutá kniha o Teorii velkého třesku Třeskutá kniha o Teorii velkého třesku George Beahm

Dobrý doplněk k seriálu, ale nejvíc mě oslovila kapitola Fandom, ve které je dost informací o conech, škoda že není rozšířena i o podrobnější popis českých conů.

01.12.2013 4 z 5

O líné holce O líné holce Emil Ludvík

Chcete-li děti naučit mýt se, uklízet po sobě a pomáhat doma, tak je knížka dobrou volbou :).

24.11.2013 3 z 5

Princ Kaspian Princ Kaspian C. S. Lewis (p)

Tenhle díl mi přišel o slabší než Lev, čarodějnice a skříň. Ději chyběl jaksi spád a svižnost dílu prvního, prostě mě moc neoslovi.
I když více se mi líbily charaktery Zuzky a Petra. Na druhou stranu, to že se v dalším díle už neobjeví celá parta sourozenců mě tak nějak odratilo od čtení dalších dílů, takže tohle byl poslední z Narnie, který jsem četla.

01.07.2013 3 z 5

O mráčkovi O mráčkovi Pavel Čech

Miluju ilustrace Jiřího Trnky a miluji i ilustrace Pavla Čecha :)
"A beránci na nebi pořád někam utíkají a utíkaji..."

01.06.2013 5 z 5

Veronika se rozhodla zemřít Veronika se rozhodla zemřít Paulo Coelho

Líbila se mi, prostě se mi fakt líbila :).

25.03.2013 4 z 5

Apage Satanas! Apage Satanas! Vlastimil Vondruška

Závěr mě docela zklamal, doufala jsem, že se tam víc projeví Oldřichova manželka Ludmila (vždyť jí to na začátku šlo tak hezky). A taky ta přesmyčka se jménem byla tak podivná, že na to nemohl přijít snad nikdo jiný než Oldřich (btw. a kdo je ve skutečnosti ten exorcista, tak na to bych taky nepřišla ani za 100 let). Zkrátka zápletka byla výborně vymyšlená, ale její závěr nebo spíš rozuzlení mě prostě zklamalo.
Co se mi líbilo, se jako obvyklo točilo kolem mého oblíbence Oty. On je prostě můj favorit, ale skoro si říkám, že už nám kapánek stárne... holt musí pečlivě dbát o svou pověst a dokazovat, že na to ještě má :D.

22.03.2013 3 z 5

Zdislava a ztracená relikvie Zdislava a ztracená relikvie Vlastimil Vondruška

Líbila se. A nejlepší bylo, že Ota poprvé uvažoval o svatbě, on má prostě slabost pro ženy, ale nejvíc pro ty bystré a chytré, to se mi líbí :).

05.03.2013 4 z 5

Záhada zlaté štoly Záhada zlaté štoly Vlastimil Vondruška

Tahle mi přišla taky trošku slabní, nějak překombinovaná.

05.03.2013 3 z 5

Adventní kletba Adventní kletba Vlastimil Vondruška

tahle byla super... záhady mám ráda :)

26.02.2013 4 z 5