bibi.r Online bibi.r komentáře u knih

Vombat Jirka zachraňuje Vombat Jirka zachraňuje Eva Papoušková

Pro děti 3+

Zatím poslední příběh s vombatem Jirkou. Opět se nám dost líbil. A zase jsme se dozvěděli něco nového. Opravdu zajímavé.
Doporučujeme

02.05.2023 4 z 5

Vombat Jirka je statečný Vombat Jirka je statečný Eva Papoušková

Pro děti 3+

Tento díl se nám líbil hodně. Líbí se mi, že se dozvíme něco o zvířeti, které je pro nás celkem exotické. Vombat byl statečný a zachránil přátele.

02.05.2023 4 z 5

Malá princezna 1 Malá princezna 1 Tony Ross

Pro děti 3+

Jednoduché bezva čtení pro děti před spaním. I jsme si k tomu něco řekli a děti byli v pohodě a já taky.
TV příběh neznáme. Ale možná koukneme, snad to nebude nějaká hrůza.

02.05.2023 3 z 5

Draci se nedělí Draci se nedělí Nicola Kinnear

Pro děti 3+

Příběh i téma se mi líbilo. Ale ilustrace u mě tentokrát narazili. Na můj vkus jsou příliš prvoplánové a takové až moc Disneyovské. Já vím, já vím... Disney je taková klasika, ale když on mi přijde tak zoufale neoriginální a asi až moc okoukaný.

02.05.2023 3 z 5

A pak na mě mrkla A pak na mě mrkla Ilona Komárková

Pro děti 4+.

Zaujaly ilustrace, ale příběh už méně. Očekávala jsem hodně, ale příběh mě ani děti až tak nezaujal. Trošku nuda asi jsme byli zrovna naladěni na nějaké větší vzrůšo.

25.04.2023 3 z 5

Jak liška vymalovala oblohu Jak liška vymalovala oblohu Mila Teräs

Pro děti 3+

Velmi milý příběh a s krásnými ilustracemi. A možností procvičování barev.

19.04.2023 4 z 5

Pan Baf Pan Baf Joyce Dunbar

Pro děti 3+.

Jednohubka před spaním, která nás potěšila.

14.04.2023 4 z 5

Velký závod Velký závod Katy Hudson

Pro děti 3-4+.

Další z řady krásně ilustrovaných knih s milým příběhem.
V obrázcích jsme hledali detaily a říkali si proč je to které zvíře rychlé či pomalé a jaké má třeba jiné přednosti a vlastnosti. Také jsme si povídali o veverce a proč není potřeba vždy vyhrát a být zkrátka první (u nás doma zrovna velké téma).
Doporučuji.

13.04.2023 4 z 5

Indigové pohádky - Kniha druhá Indigové pohádky - Kniha druhá Martina Mia Svobodová (p)

Pro děti 4+.

Pohádky vhodné na večerní předčítání a povídání. Každá pohádka má "přidanou" hodnotu v nějakém poučení o kterém se pak dá povídat.

Ilustračně opět super. Já ilustrace miluju a miluju i různorodost, která se mi tím vlastně nabízí.
Jen máme s dětmi reklamaci. "Mohutný, zelený a šupinatý drak" byl na obrázku červený. Asi chyba v Matrixu.

12.04.2023 4 z 5

Měsíční zrnko Měsíční zrnko Katarína Macurová

Knížka pro děti cca 3+.

Tak jo. Docela zvláštní příběh. Ilustrace se mně i dětem líbily. Nevadil netradiční a podivný svět. A příběh měl vlastně i ponaučení, že je dobré někdy zkusit i něco nového a nezvyklého. :)

03.04.2023 3 z 5

Vanda hledá lásku Vanda hledá lásku Emilia Dziubak

(SPOILER) Knížka pro děti cca 3+.

Ilustrace překrásné a něžné a milé ...
Příběh jsem nějak nepobrala, nebo možná na něj nebyla nálada. Ale ani děti to nějak nepobraly. Starší 6letý se musel ujistit, že pochopil, že Mýválkův tatínek je taky žížala.
Příběh prostě zvláštní. Neříkám špatný, ale znova už po knížce nesáhneme.

03.04.2023 2 z 5

Pes, který spolkl svět Pes, který spolkl svět Sandra Dieckmann

Knížka pro děti cca 4+.

Velmi krásné a bohaté ilustrace na mě skutečně hodně zapůsobily. Děti v nich mohou nadšeně hledat různé detaily.
Příběh k zamyšlení a povídání, ale předchozí kniha Kouzelné pírko se nám líbila více.

03.04.2023 3 z 5

Kouzelné pírko Kouzelné pírko Sandra Dieckmann

Knížka pro děti cca 4+.

Velmi krásné a bohaté ilustrace ve kterých mohou děti nadšeně hledat různé detaily.
Příběh k zamyšlení a povídání o tom, že je potřeba věřit v sám sebe a nevzdávat se.

30.03.2023 4 z 5

Jezevec Chrujda zakládá pěvecký sbor netopejrů Jezevec Chrujda zakládá pěvecký sbor netopejrů Petr Stančík

Jojo, tohle čtení jsme si se synem dost užili :).

Doporučuji. Pro děti od 4-5 let.

10.03.2023 4 z 5

Ani za nic! Ani za nic! Beatrice Alemagna

Milé a vtipné a fakt se mi to líbilo.
Pro děti cca od 2-3 let.
Ilustrace velmi hezké.

10.03.2023 5 z 5

Kde je ten pravý balon? Kde je ten pravý balon? Katarína Macurová

Knížka pro nejmenší čtenáře.
Hezké a milé ilustrace, ale asi nejslabší knížka Kataríny Macurové.

07.03.2023 3 z 5

Medvídek v kuchyni Medvídek v kuchyni Katarína Macurová

Knížka s posuvnými okénky pro nejmenší čtenáře.
Hezké, milé a vtipné ilustrace :).

07.03.2023 5 z 5

Medvídek na zahradě Medvídek na zahradě Katarína Macurová

Knížka s posuvnými okénky pro nejmenší čtenáře.
Hezké, milé a vtipné ilustrace :).

07.03.2023 5 z 5

Péťa je zamilovaný Péťa je zamilovaný Eva Brenckert

Vhodné pro předčítání předškolákům nebo i samostatné čtení začínajícím čtenářům.

Příběh syna i mě bavil a byla to taková jednohubka před spaním.

31.01.2023 3 z 5

Péťa ve škole Péťa ve škole Eva Brenckert

Příběh syna i mě bavil a byla to taková jednohubka před spaním.

31.01.2023 3 z 5