bibi.r komentáře u knih
Pro děti 4-5+
Asi kvůli ilustracím, které jsou prostě specifické a někomu mohou připadat strašidelné dávám vyšší věk.
Příběhy Ptáka Noha a ptáčka Nožičky hodnotím celkově jako hezké, vtipné a zajímavé.
Moc se mi líbil text a verše... to mě opravdu zaujalo.
Ilustrace jsou hodně jiné, úplně vlastně nevím jestli se mi líbily.
Pro děti 3+
Hezký, milý a něžný příběh o přátelství. S dětmi nás bavilo hádat, co asi medvěd od myšáka dostal :).
Fajn aktivita může být i následné malování a tvoření vlastního pozvání na nějakou oslavu apod.
Pro děti 3+
Dceři se kniha samozřejmě líbila, neb obrázky, že...
Ale text hrozný teda. Špatně se četl. Příběh samotný asi ok, ale textově a stylisticky hrůza.
Pro děti 3-4+
Hezký inspirativní příběh o malé holčičce, která ne/chce být... A doplňte...
Ilustrace roztomilé :)
Také jsem se trochu ztrácela v obrázcích. Četla jsem o srncích, ale měla jsem pocit, že na obrázku vidím jelena.
Tak nevím.
Text se mi četl dost špatně. Neplynul.
Pro děti 2+
Velice hezký příběh. Otázka "Jak poznám svou maminku" je extrémně důležitá, protože u maminky není vůbec důležité, jak vypadá, ale jaká je a co dělá :).
Ilustrace se mi líbily. Zvířátka byla nakreslená realisticky.
Pro děti 3+
Hezké ilustrace. Příběh příliš neoslovil, ale ani neurazil.
Pro děti 2+
Velice hezká. Pro nejmenší je opakující se motiv příjemný, mohou se tak zkusit samy zapojit a dopovědět za Bětku, co vlastně hledá. Ilustrace jsou milé a hezké.
Zajímavý příběh asi.
Anotace na zadní obálce otevřela otázku k zamyšlení... "Proč?"
Pro děti 3+
"Moje" je kniha, kterou prostě musíte MÍT. Je úžasná a děti a všichni komu jsem ji vnutila ke čtení ji milují.
Ilustrace jsou prostě takové jaké jsou. Nejsou prvoplánově líbivé a to se mi asi líbí :).
Věk nedokáži určit.
Hodně zajímavá kniha s tématem, který je těžký. "Jak vyjádřit city, aby to bylo správně?"
Ilustrace jsou něco, k čemu musíte dojít. Nejsou prvoplánově líbivé. Jsou těžké a složité, stejně jako text.
Pro děti 3+
Takový fajn příběh před spaním.
Ilustrace krásné.
Pro děti 4+
Zajímavý a originální příběh o dědečcích, potažmo babičkách. Moc se mi líbil výraz "dědečkovat". Myslím, že kniha je skvělá jako námět k povídání s prarodiči, co znamená ono "dědečkování a babičkování". A celkově si s nimi povídat o jejich dětství: "Jak to bylo dřív."
Tohle bylo takové fajn oddechové čtení pro milovníky koček.
Pro děti 3+
Zábavný příběh s velko stránkovými ilustracemi, ve kterých se dá dobře a zajímavě hledat :).
Děti to bavilo.
Pro děti 2-3+
Jednoduchý příběh o čertovi a zvířátkách. Ilustrace nejsou úplně můj šálek, ale rozhodně neurazí.
Příběh by bylo možno také použít do MŠ, kdy se probírá hygiena a péče o zdraví.
Velmi zvláštní příběh.
Jak už někdo níže psal, tak každá věková kategorie bude příběh vnímat jinak.
Mladší děti jako velkou dobrodružnou cestu a větší děti budou hledat , to co je skryto mezi řádky.
Osobně bych ji raději použila k práci se staršími dětmi (2. stupeň). Moc by mě zajímaly závěry, které jim z příběhu vyplynou.
Pro děti 3+
Velmi milý příběh s hezkými ilustracemi o roztomilém mývalovi :).
Potěší malé i velké.
Pro děti 2-3+
Fajn čtení před spaním. Děti poznávaly kombinace zvířat a to bylo vtipné. Jistě by k tomu šla vymyslet výtvarná dílnička, ve které mohou děti kombinovat další zvířata třeba pomocí koláže.