bigbabe komentáře u knih
V lednu jsem začala držet přerušovaný půst, nebylo to předsevzetí, prostě to vyplynulo z debaty s kamarádkou a z toho, že po silvestrovském tataráku jsem tři dny nic nejedla a tak jsem vlastně nevinně do toho vklouzla. Pak jsem si něco málo přečetla na internetu, ale chtěla jsem i něco odbornějšího.
Kniha je rozsáhlá, ale bohužel se už hodně opakuje a hlavním tématem je léčba cukrovky. I přesto se o půstu můžete dozvědět spousty zajímavých faktů.
Určitě mě to nalákalo k tomu, zkusit i víc než 1denní půst.
Recepty jsou výborné a většinu z nich si vlastně už připravuji dávno i před půstem.
Takových knih už existuje mraky, tato je určitě jedna z těch hezky a přehledně zpracovaných. Je to velmi poučná kniha, ale člověk by ji musel mít celoročně otevřenou na stole, aby to začala fungovat, ale to bude problém mezi knihou a židlí.
přečteno za víkend jedním dechem. I přesto, že dávám pro někoho jen tři hvězdičky, kniha se mi líbila, ale 4 jsou pro výborné knihy a 5 pro absolutní trháky.
Kniha je velmi dobře uspořádaná ve formě rozhovorů s různými osobnostmi, které ví o čem mluví.
Začátek a konec se dal jakž takž číst, ale prostředek byl jen plný odstavců, kde koho zatkli, za co (údajně za co) a jak byl potrestán, takže z toho byla spíše učebnice. Očekávala jsem, že se dozvím více o historických souvislostech v tomto období, protože právě o období před, v a po první světové válce je méně literatury než např. o druhé.
Tak budu muset hledat dát.
Výborná kniha, dvě z cest pojedeme právě letos na motorce, tak jsem si vypsala místa, která bychom neměli cestou minout.
Velice zajímavá kniha pro ty, co potřebují rady jak cestovat. Ať už s dětmi nebo bez dětí. Ale čekala jsem víc cestopis.
Nejsem dítě, tak nevím, jak ohodnotit. Půjčila jsem si od kamarádky, abych měla něco do ČV (ale stejně si asi najdu ještě další). Nevím pro jak velké děti to je, ale je to hodně stručné.
Není to první kniha na toto téma, protože se snažím zorientovat. Což opravdu není lehké, když tento "problém" je starý 3-4 tis. let. Co se týká této knihy, tak relativně lehce (nijak odborně) vysvětluje historii, vztahy, proč to nejde, atd. Autorka se občas nevyhýbá subjektivnímu názoru, ale protože na to už na začátku upozorňuje, tak bych jí to určitě nevyčítala. Ke konci knihy jsem měla pocit, že si ale trochu protiřečí v názoru, proč v této oblasti jsou problémy a jak je řešit. Ale vzhledem k tomu, že to není jednoduchý problém, tak se do toho člověk může sám zamotat.
Přiznám, že po předchozím přečtení komiksové verze jsem trochu přeskakovala odstavce. Protože v té krátké verzi bylo vlastně vše. Ale tématem a stylem psaní jsem byla zklamaná. Je to trochu jako Kafka s příměsí sci-fi a to prostě nedávám.
Sice kniha pro děti, ale občas si člověk potřebuje doplnit znalosti tímto způsobem. Půjčuji takové knihy mé mámě, která je už skoro jako dítě a ráda si je pak prolistuji také.
Velice suprově zpracovaná kniha a je tam asi opravdu vše, co by člověk o některé zemi měl vědět.
Výborné vyprávění jako vždy a zajímavá kultura, to Japonsko.
Jen, co mi občas v těchto knihách chybí, je víc map, aby člověk věděl, kudy kam.
Chápu předchozí hodnocení, ale pro mě jako laika byla tato kniha přínosná. Naopak kdyby byla více rozsáhlá, tak by to už nikdo nechtěl číst, takto pro člověka, co to před ním ve škole zatajovali je to vše hezky stručně a jasně popsáno na relativně málo stránkách.
Není to špatná kniha, ale je to takové stále se opakující, všeobecně v naší společnosti myslím, ne v té knize.
Nebo to přijde jen mě, protože hodně čtu. Pro lidi, co se o toto téma nezajímají a pak si to přečtou, tak to může být objevení zlatého grálu.
Krom toho, že když člověk čte o svém kraji, tak mi tato kniha přišla velmi poutavá. A opět se člověk zábavnou formou dozvěděl něco nového.
Zvláštní to dílko. Nejdřív jsem po 10-15 stránkách knihu 2x odložila, asi nebyly ty správné konstelace. Pak jsem se do toho kousla při čekání někde, kde nebylo, co jiného dělat a šlo to.
Atypický styl psaní i pointy, ale čtení na pár hodin, super.
Nezáživné, vím, že to je naučná literatura, ale i ta se musí dobře číst, toto není ani čtenářsky naučná, ani učebnice, bohužel, téma mě zajímá, ale tohle se nedalo lehce překousat.
Přečíst si Střed civilizací se možná někdy chystám. Toto bylo moc hutné, nebylo to takzvaně populárně naučné, ale více naučné a špatně se to četlo. O historii se tedy člověk dozví hodně. Co se týká předpovědí, tak to nebylo tak těžké odhadnout a zas až tak se netrefil.
Velice obsáhlá a zajímavá kniha. Dobře zpracované po různých sekcích - roky, alba, žánry. Každý si vysloužil jen pár řádek, ale zase zřejmě nikdo nechyběl. Pěkný výčet muzikantů a událostí.