bigben bigben komentáře u knih

Musím to vědět Musím to vědět Karen Cleveland

Jenom kvůli tomu, že knihy neodkládám, jsem ji dočetla. Pro mě totální blbost.

30.10.2019 1 z 5

Posedlost Posedlost Neil Cross

Trochu šílený hlavní hrdina, děj měl spád, místy pro mě dost brutální. Budu se muset podívat na seriál.

30.10.2019 5 z 5

Chirurg Chirurg Petra Dvořáková

Příběh ze života...po jedné chybě a už to jede...velmi čtivě napsáno.

30.10.2019 5 z 5

Patrioti Patrioti Pascal Engman

Ze začátku panovalo nadšení, střídání příběhů po kapitolách, ale postupem času mi chybělo konstantní vyšetřování, poté se objevil superhero a moc popisů švédské politické scény. A závěr na trajektu???

23.10.2019 2 z 5

Houbařka Houbařka Viktorie Hanišová

Docela dlouho mi trvalo než jsem se propracovala k jejím knížkám. A teď mě to mrzí, že tak pozdě. Výborně napsaná knížka o něčem, pro mě nepochopitelném, co rodiče můžou dítěti udělat - otec činem, matka nečinem a ignorantství sourozenců. Chtělo se mi Sisi tak hrozně pomoc - za beznaděj a nepochopení....

20.10.2019 4 z 5

Dokonalá kořist Dokonalá kořist Helen Fields

Opět super detektivka se vším všudy.

20.10.2019 5 z 5

Starý kraj Starý kraj Dörte Hansen

Překvapená, co všechno poví jeden dům. Čtivě psaná knížka o osudech rodiny, na jejímž začátku stojí uprchlíci - matka s dcerou....o opakování lidských osudů, vztazích matka- dcera, o vztahu město - venkov, o jablkách...Ráda si přečtu další knihu od této autorky.

13.10.2019 4 z 5

Zapletení Zapletení Zygmunt Miłoszewski

Moje první detektivka od polského autora a zaujala. Půjdu se do knihovny podívat po dalším díle:-)

10.10.2019 3 z 5

Rubikova kostka Rubikova kostka Vratislav Maňák

Pořád jsem čekala, co se z toho všeho vyklube. Měla to být knížka o rodinných vztazích nebo o historických vzpomínkách...pro mě takový nijaký mišmaš...dočteno z mého pocitu, že knížka se neodkládá....

06.10.2019 1 z 5

Smrtící bílá Smrtící bílá Robert Galbraith (p)

Naprosto spokojená, trocha soukromého života vyšetřovatelů, hodně zápletek, prostředí Londýna a pro mě velký sympaťák Cormoran. Dvě věci mi vadily - počet stran a závěrečný zážitek Robin...už zase:-(

01.10.2019 4 z 5

Snaž se nedýchat Snaž se nedýchat Holly Seddon

Opět neschopná policie, vše vyřeší novinářka se zhrouceným osobním životem a happyendem. Zápletka nebyla úplně špatná, jen bych ji příběh postavila jinak.

19.09.2019 2 z 5

Přeběhlík Přeběhlík Michael Connelly

Harry Bosch - k tomu není potřeba nic dodávat:-)

13.09.2019 4 z 5

Sněžná slepota Sněžná slepota Ragnar Jónasson

Lehká detektivka :-)

Americká idyla Americká idyla Philip Roth

Díky nedávnému úmrtí autora jsem sáhla po téhle knize. A nelituji. Začátek těžký, ne moc čtivý, ale vydržela jsem a udělala dobře. Jen závěr byl pro najednou moc rychlý a chyběly mi odpovědi na některé otázky.

Ďábelské hry Ďábelské hry Angela Marsons

Pro mě nedávno objevená autorka a její detektivky mě baví vč. pohnutého osudu Kim. Vyšetřování se svižně rozplétá a zamotává s překvapivým koncem. Určitě sáhnu po další.

40 dní pěšky do Jeruzaléma 40 dní pěšky do Jeruzaléma Ladislav Zibura

Ke knížce jsem se dostala přes Čtenářskou výzvu a vůbec toho výběru nelituji. Svižně popsaná pouť s praktickými starostmi a jejich řešeními.

Anežka Anežka Viktorie Hanišová

Z knížky jsem byla nadšena, čtivě napsaná a reálný příběh matky a dcera. Vyprávění z obou úhlů pohledu tomu ještě dodalo větší šťávu. Těším se na další dvě autorčiny knížky.

Code 93 Code 93 Olivier Norek

Knížka nebyla špatná, trochu překombinovaný děj a proplétání zápletek....na můj vkus moc kladný hlavní hrdina

07.09.2019 3 z 5

Clona Clona Samuel Bjørk (p)

Moje oblíbená dvojice policistů...jen těch mrtvol nemuselo být tolik...ale určitě si ráda přečtu další knížku od tohohle autora

Oběť bez tváře Oběť bez tváře Stefan Ahnhem

Až na ten překombinovaný konec a nesmrtelného hlavního vyšetřovatele hodnotím knihu jako pěknou severskou krimi.

02.09.2019 4 z 5