bigben komentáře u knih
Můj oblíbený spisovatel nezklamal, zajímavé téma, dobře napsané dialog i popisy situací, doplněno čb fotkami. Velká spokojenost:-)
Jsem nepoučitelná, i když se mi první díl nelíbil, byla jsem zvědavá, co bude následovat. Červená knihovna se vším co k ní patří. Pád ze střechy, záchranář Sam, terapeutická skupina, nalezená dcera, ochranitelský syndrom, příšerná práce...nakonec všechno dobře dopadlo. Dcera se našla, přítel přežil střelbu, nabídka dobré práce. Prostě happy-end! Závěr - nelíbilo.
Opět výborná detektivka, která nezklamala. Děj zamotaný až do konce, pro mě překvapivý vrah, špatné počasí, strašidelné prostředí. Už se moc těším na třetí knížku.
Pro mě zatím nejlepší kniha od tohoto autora, přečetla jsem ji na jeden zátah. Okamžiky ze života, které určitě kdokoli z nás prožil. Spekulace s pozemky, marnost v zaměstnání nebo v manželství, snaha o dítě atd. - každodenní příběhy lidí.
Svižný, napínavý děj, sympatická hlavní hrdinka...jen pro mě blízké odhalení vraha.
Tak tohle bylo rychlé čtení, kdybych nemusela vstávat, dám ji na jeden zátah. Výborná zápletka a ta představa rozhodnutí, jestli já nebo ten druhý...vřele doporučuji.
Knížka se mi moc líbila, i když pár zdlouhavých pasáží bych našla. Děsilo mě prostředí, kde se děj odehrává a zvědavá na rozuzlení jsem byla skoro až do konce. Už se těším na další knížku se stejným hlavním hrdinou.
Pro mě jako fotbalové fanouška super čtení, výborné fotbalové znalosti a doplňující detektivní zápletka. Užila jsem si a moc.
Knížka se krásně četla, ale pro mě trochu neuvěřitelný příběh a ten přehnaný happy-end. Za mě ne.
Trochu složitější na sledování děje, několik příběhů najednou. Když člověk na chvíli knihu odložil, dost náročně se vracel. Ale když jsem se začetla, děj plynul raz dva. Dám i pokračování:-)
Jiný styl než severské, do kterých jsem se teď začetla. Příjemná změna. Několik příběhů, které se nakonec propojí, i když pro mě dost překombinované.
Četla jsem autorky prvotinu, která se mi moc líbila. Proto jsem se s chutí vrhla do druhé, která pro mě byla velkým zklamáním. Jen díky své zvědavosti jsem ji dočetla. Zdlouhavý děj, prolínající se osudy několika postav, zhroucená hlavní hrdinka, neodolatelný profesor...nic nového pod sluncem a vlastně tak trochu nuda.
Lincoln Rhyme a Amelia Sachsova - dvojka, která nezkazí žádnou detektivku. Takže za mě dobré počtení.
Ani nevím, proč čtu knížku z doby, která mě vždycky dostane. To bylo tím doporučením. Příběh byl dobře napsán, naštěstí i s dobrým koncem, kdy jsem si poplakala. Zajímavá pro mě byla historická stránka knihy, o zapojení Turecka během 2. sv. války jsem nevěděla takřka nic.
Celkem čtecí detektivka, jen mi někdy dělají problém všechna ta severská jména. Rozporuplná hlavní postava, chvílemi poznámky bavily, chvílemi mi přišly neuvěřitelně blbé. Ale případ vyřešil i s docela pro mě nečekaným koncem, takže všechno dobře dopadlo.
Já vlastně ani nevím, zda líbilo či nelíbilo. V některých pasážích jsem si říkala, že je tam hlubší myšlenka, někdy jsem byla úplně mimo a někdy si říkala, že to ještě chvíli vydržím, vždyť je to Murakami.
Typická severská ponurá detektivka, která se perfektně četla. Po dlouhé době vrah odhalen až na konci a to nemluvím o Saku. Spokojenost:-)
Dost vychvalované kniha mě zase až tak nezaujala. Ano, během knihy jsem se párkrát zasmála a také ukápla na slza. Ale ten konec, jak chudá holka k penězům přišla, pro mě naprosto zbytečný.