Black-stars

Nějak sem se nedokázala srovnat s nenadálým dospěním hlavní hrdinky. Děj mi přišel až příliš předvídatelný a chvílemi působil až příliš utopisticky a hrál na sladkou až nereálnou notu. Reálná hrozba tu byla jakoby v pozadí. No a závěr zazdil celé finále. A není to jen proto že nemám ráda melouny. Byť knihy pro teenagery mám ráda - tato série je skutečně spíše myšlena pro menší děti.

Velice slubně se rozvíjejíci knižní serie. Bohužel na můj vkus po přečtení obdobných příběhů mi způsob vypravivání přišel lehce nevyzrálý, ocenila bych větší propracovanost postav - větší hloubku dějové linky. Ale na dovolenou velmi příjemné počteníčko.

Díl který odhaluje nové a vcelku převratné informace k hlavní dějové linii. Nepřestávám žasnout nad úžasnou propracovaností jednotlivých postav a jejich vztahů, stejně jako nad neuvěřitelnou dějovou a příběhovou mozaikou, která do sebe zapadá a utváří skutečné ucelené dílo. Byť se pojednává o dějovou odbočku nic neubírá knize na čtivosti či zajímavosti. Krásné vyprávění se nese v duchu dobrodružství při kterém se chvíli i tají dech. Líbí se mi, že pro mě dřive podceňované vedlejši postavy si na stránkách této knihy vydobyli svou slávu, svůj příběh a svůj osud. Závěrem pak připravuje půdu na dlouho očekávané finále - kterého se nemohu dočkat.

Přečteno v angličtině... Trochu mi to přišlo zmatenější než první díl. Ale líbilo se mi střídání vyprávění z pohledu Wren a Calluma - to celkově příběhu hodně pomohlo. Některé věci (jako mučení a zdrogovávání Wren) mi přišly nedomyšlené, ale ke konci je kniha plná nečekaných zvratů, které rozhodně překvapí... A nakonec to dobře dopadne! Není to top ale je to originální napínavý příběh který stojí za přečtení.

Dávám obvykle knize cca 5 kapitol aby mě zaujala, tato nepotřebovala ani 3. Téma je neotřelé a zajímavé, je i napínavé a plné akce. Jediné co mi trochu vadilo bylo to jmenování čísly psané slovy (Wren - sto-osmasedmdesát) - přišlo mi to staromódní a těžko stravitelné (to psané číslo). Jinak se mi kniha moc líbila a oblíbila jsem si obě hlavní postavy... Jdu hned na dvojku (sice v angličtině ale snad mě to nezklame). Knihu doporučuji :-)

Po prvním díle velké zklamání. Většinu knihy se pouze putuje z jedné strany na druhou a nic zajímavého se neděje a je to vlastně nuda. Posledních asi 40 stránek se konečně začne něco dít - ale příjde vystřízlivění a Sába mě naprosto zklame tím že se poddá tomu "ha*jzl*ovi" (DeMalovi) a vlastně neví co chce a je calá nějaká nejistá a zmatená a to mě fakt iritovalo. Ani nemám chuť se pouštět do třetího dílu :-(

Pěkně vystavený příběh. Je pravda že s počátku jsem měla problém se stylem vyprávění, ale pak sem si zvakla. Nápad mě přijde originální a zajímavý. Občas mě mrzí tvrdohlavost a zbrklost a hlavně zkratkovitost jednání Sáby, ale možná proto že jsem ji v tom tak podobná se mi to líbilo :-D závěr super vystupňovaný a akční a napínavý.... Těším se na pokračování

Toto pokračování je krátké a přišlo mi psané tak nějak na rychlo. Děj se lehce odkloní od hlavní dějové linie. Řeší se více vůdcovství Perryho v jeho kmeni a nenavist kmunu k jeho novému hostu "osadnici" Árii. Ta to nevydrží a s Perryho nejlepším přítelem bez rozloučení odejde za Liv k Rohům.... Perry to bere jako zradu a nemůže to pochopit, přesto protože se Árii odevzdal je optimistou :-). Ke konci příběhu přijde mnoho zvratů v podobě zákeřné Kirry (jenž obluzuje Perryho) a celý vysněný ráj v podobě "poklidné modři" se stále více podobá více báchorce!

Jesnoznačně slabší než první díl, dějové zvraty a to co se děje (výcvikové centrum, násilné sklony ostatních atd.) nemá žadné silné dějove zakotvení a nemá žádné logické opodstatnění, nehledě na to že chybí vysvětlení a vykreslení toho proč tomu tak je - to nemám v knihách ráda! A pak mi leze emočně, citově nestálá Davy, která mi v této knize připomínala spíše vypočítavou luční kobylku (jak skáče z kluka na kluka)!!!

Knížku jsem začala číst především díky vysokému hodnocení, ale jsem z ní zklamaná. Celá kniha je spíš o osobních pocitech a prožitcích než o spilečnosti a situaci v ní! Čte se pěkně ale celé je to takové ploché a jednáni Davy je v jistém smyslu dost nesmyslné vzhledem k situacím!

Elita je možná o chlup lepší než selekce, ale porád je to naivní hárlekýnka pro teenagery. Nejvíc mě rozčiluje naivita Americy a nevyspělost ikdyž možná na její věk je to pochopitelné.... A ano Aspena mě už dávno poslat někam.... Ale skutečně o něco lepší než 1. Díl

Ani do tohoto dílu jsem se nemohla úplně začíst... Nějak mi nesedělo vyprávění autorky. Některé (většina) scény mi přišly navíc a zbytečné... Rozhodně mě nejvíc zaujal příbeh Leny plus Julian - ale opět šlo o dramatický závěr... Ale opět to nevynahradilo spíše nudný zbytek knihy!