Blančitos | Komentáře u knih | Databáze knih

Blančitos Blančitos komentáře u knih

Už jsem normální?!? Už jsem normální?!? Holly Bourne

Neskutečně dobrá kniha s hodně silným motivem, který se ale čtenáři nevnucuje. Navíc je děj knihy čtivý a svižný... A náhled do mysli hlavní hrdinky Evie byl hodně... výživný? Za sebe jednoznačně doporučuji, ale spíše až tak od těch 16, 17 let, kdy je dle mého čtenář/ka psychicky dostatečně vyzrálý na témata, která se v knize objevují. 4*

27.10.2019 4 z 5

Ubulená hromádka štěstí Ubulená hromádka štěstí Sarah Andersen

Opět skvělé, stejně jako první díl. Úplně jsem se v tom viděla. :)

06.09.2018 5 z 5

O hajném Robátkovi a jelenu Větrníkovi O hajném Robátkovi a jelenu Větrníkovi Václav Čtvrtek (p)

Jeden z mých milovaných večerníčků v knižní podobě. :) Miluji pohádky od Václava Čtvrtka. ♥

11.08.2018 5 z 5

Horrorstör Horrorstör Grady Hendrix

Po dočtení Horrostöru mám smíšené pocity. Myšlenka zasadit hororový příběh do prostředí obchodního domu s nábytkem je rozhodně originální, ale bohužel samotné zpracování dosti pokulhávalo. Lepší 3*.

10.07.2018 3 z 5

Dům v Cornwallu Dům v Cornwallu Liz Fenwick

Příjemný a velice čtivý román, který ale nikterak nevybočuje z řady dalších romantických knih pro ženy.

31.05.2018 3 z 5

Dýka s hadem Dýka s hadem Vlastimil Vondruška

Velice příjemné čtení, které mne dosti překvapilo. Nečekala jsem, že se mi bude historická detektivka Vlastimila Vondrušky tak líbit.

31.10.2017 4 z 5

Jména čísel Jména čísel Hans-Joachim Lang

Naprosto výborné dílo. Hlavně neskutečně oceňuji autorovu práci s archiváliemi, které byly zásadní pro přiřazení jmen k vězeňských číslům.

20.12.2016 5 z 5

Ženy z bloku 10 - Lékařské pokusy v Osvětimi Ženy z bloku 10 - Lékařské pokusy v Osvětimi Hans-Joachim Lang

Dlouho se mi nedělalo tak fyzicky i psychicky špatně, jako při čtení Žen z bloku 10. Neuvěřitelně emocionálně silné příběhy o ženách, jež byly podrobeny nelidským "lékařským" pokusům, ponižování, týrání, bití, hladu, ... Rozhodně doporučuji k přečtení, hlavně těm, kteří popírají samotnou existenci holocaustu.

23.11.2014 5 z 5

Tajemství obsidiánu Tajemství obsidiánu Petra Martišková

Tedy musím říci, že jsem docela zklamaná. První cca polovina knihy byla docela fajn, přesně takové oddechovka, jakou jsem čekala. Ale ta druhá... To byl tak neskutečně kvalitativní sešup dolů, že mu jen tak není rovno. Aneb jak dokáže autor zabít docela fajn knihu na pár stranách. A pak už se to jenom vezlo, klišé následovalo klišé, z naší hlavní hrdinky byla jenom hromádka hormonů atd. Dávám tomu 2,5/5 a upřímně vůbec nevím, jestli se pustím do dalšího dílu...

19.11.2022 3 z 5

Spící Beatrice Spící Beatrice Júlia Matulová

Dávám knize nakonec 3*, ale ten konec byl jako co? Rozuzlení na pár stránkách???!!! Sorry, paní nebo slečno autorko, ale závěr se opravdu nepovedl a jenom díky zbytku knihy, který byl pohodový, i když nevyčnívající, ode mne Spící Beatrice (či lépe Bea?) neobdržela pouhopouhé 2*...

31.07.2021 3 z 5

Jmenuji se Lucy Bartonová Jmenuji se Lucy Bartonová Elizabeth Strout

Jmenuji se Lucy Bartonová se mi těžko popisuje. Hlavní aktérka je nemastná neslaná a místy hodně zvláštní. Život s její rodinou si člověk musí z krátkých kapitol domýšlet a ve finále vlastně neví, zda se trefil. 3*.

02.11.2020 3 z 5

Introvertka v hlučném světě Introvertka v hlučném světě Deborah Tung

Jako by kreslila o mě. ^.^

10.05.2020 5 z 5

Heidi, děvčátko z hor Heidi, děvčátko z hor Marie-José Maury

Příběhy malé Heidi budu asi milovat nadosmrti. ^_^ A ty ilustrace, ty jsou kapitola sama o sobě. (^^)(^^)

10.05.2020 5 z 5

Jak být ženou Jak být ženou Caitlin Moran

Musím říci, že jsem byla velice mile překvapená, neboť jiná kniha Caitlin Moran (Jak stvořit dívku) mi absolutně nesedla a pro sichr jsem ji ani nedočetla. Avšak Jak být ženou bylo úplně jiné kafe. Skvěle jsem se bavila, nad spoustou věcí se zamýšlela (pornografický průmysl, móda, plastiky, interrupce,... Dávám knize dobré 4* a jsem v podstatě spokojená.

03.05.2020 4 z 5

Simonův kocour a trable s kotětem Simonův kocour a trable s kotětem Simon Tofield

Brečela jsem u toho smíchy. ^.^ ^.^

26.01.2020 5 z 5

Smolná sezóna Smolná sezóna Moïra Fowley-Doyle

Po přečtení Smolné sezóny mám hodně rozporuplné reakce. Na jedné straně je výběr silného tématu, kdy se traumata začala po letech projevovat naprosto děsným způsobem a na druhé straně je samotné zpracování, kdy jsem se skoro 150 stránek nudila, než příběh dostal nějaký spád... Za mě takový horší průměr...

20.12.2019 3 z 5

Nejkrásnější čínské příběhy Nejkrásnější čínské příběhy Věna Hrdličková

Ve finále moc krásná knížka, ale ten začátek byl pro mě hodně krkolomný.

23.06.2019 4 z 5

Potomci mlčení Potomci mlčení Sabine Dittrich

Tohle byla prostě slabota... Autorka si vybrala hodně silné téma, ze kterého se jí nějakým zajímavým způsobem podařilo udělat solidní melodrama... :/

10.08.2018 2 z 5

Duchové Duchové Raina Telgemeier

Tak toto bylo prostě nádherné. Duchové mě dostali mnohem více, než Úsměv. :) A to jsem si myslela, že se Raina Telgemeier již nepřekoná. :)

25.06.2018 5 z 5

Politický orloj aneb Figurky se vracejí Politický orloj aneb Figurky se vracejí Miloslav Šimek

Skvělá záležitost. Je ohromná škoda, že Miloslav Šimek před lety odešel do věčných lovišť, neboť by měl v dnešní době přehršel politického materiálu, který by mohl společně s Bubu satiricky komentovat.

06.09.2015 5 z 5