Blaufik Blaufik komentáře u knih

Aglajina zem Aglajina zem Petra Variant (p)

Hlavní nevýhoda tohoto příběhu je v jeho délce. Autorka tak nemohla pořádně své vyprávění rozvinout, i když se to nabízelo. Mohla více rozvést nejen krásy Aglajiny země, ale také boje dobra se zlem. Bohužel bylo její vyprávění pořádně okleštěné o hromadu střípků, které by příběhu dohromady daly daleko slušivější kabátek.

Příběh Aglajiny země bych doporučila spíše náctiletým čtenářkám, které si jej jistě užijí se vším všudy. Osobně se mi tato pohádka líbila, ale...

17.08.2020 3 z 5

Dobré ráno, žabko! Dobré ráno, žabko! Agnese Baruzzi

Text, který je v knize obsažen je velice jednoduchý a krátký, tak, aby udržel dětskou pozornost. Jedná se o příběh o žábě, která potkala toho pravého a po čase se jí narodili malí pulci.
Nenásilnou formou sledujeme, jaká nebezpečí na ně číhají a jak se postupně z pulců stanou malé žabky.

Krásné a bohaté ilustrace jsou už jen třešničkou na pomyslném dortu. Myslím si, že si "žabku" zamilujete stejně, jako vaše děti. Alespoň pro mne bylo její čtení příjemným pohlazením.

11.05.2020 5 z 5

Láskohledači – Zrádná vrtkavost srdce Láskohledači – Zrádná vrtkavost srdce Tereza Barvíková Marková

Podle mě se jedná o knihu, která je milá, vtipná a lehká. Myslím si, že cílová skupina, tedy děvčata kolem patnácti let, by mohla být při objevování tajemství láskohledačů stejně nadšená, jako já, když jsem se ponořila do čtení.

Doufám, že autorka trošku zapracuje na dialozích a že u Cosmopolisu v sekci young adult vyjdou i další díly z této sympatické série.

11.05.2020 4 z 5

Vánoce ve skle Vánoce ve skle Christine Egger

Podtrženo sečteno. ANO! Já jsem nadšená. Nejen, že recepty můžu použít k vánoční tabuli, ale moučníky obsažené v knize můžou udělat stejnou službu i na jaře nebo v létě. Věřte, že pokud chcete před známými nebo rodinou zazářit, tak neváhejte. A to i v případě, že si v kuchyni až tolik nevěříte. Budete za hvězdu, za to dám krk.

14.02.2020 5 z 5

Tiché zlo Tiché zlo Emma Viskic

Myslím, že se nám zde rýsuje slibná série se zajímavým a hlavně neokoukaným hlavním hrdinou a i když jsem knihu hodnotila průměrně, tak si ráda přečtu i další díly. Už jen kvůli neohroženému Calebovi, který je i přes svůj handicap opravdovým sympaťákem.

26.04.2019 3 z 5

Narušitel Narušitel David Balda

Myslím si, že kdyby příběh Vladislava Baldy sepsal někdo s citem a tak, aby jeho vyprávění pozvedl na vyšší úroveň a stvořil "plnohodnotnou" knihu, jednalo by se bezesporu o zajímavý příběh plný napětí a akčních scén. Bohužel tak, jak je, působí spíše jako přepsaný scénář a tím pádem se hodí pouze jako doplněk k filmu.

31.03.2019 3 z 5

Exorcismus mé nejlepší kamarádky Exorcismus mé nejlepší kamarádky Grady Hendrix

Knihu bych doporučila především čtenářům kolem patnácti let, kteří si příběh jistě plně vychutnají a budou se u něj možná i chvílemi bát. Přesto, pokud jste již mimo tuto věkovou hranici a příběh vás zaujal, tak rozhodně neváhejte a knihu si přečtěte. Myslím si, že si příběh o opravdovém přátelství jistě užijete stejně jako já.

18.01.2019 4 z 5

Strážci světla Strážci světla Abby Geni

Na knihu jsem se těšila, myslela jsem si, že se bude jednat o zajímavý thriller, který bude ještě o kousek zajímavější díky divoké přírodě Farallonských ostrovů. Autorka však tento příběh bohužel umlátila svými dlouhými a poetickými popisy místní krajiny. Myslím si, že měl někdo autorce pomoci a vysvětlit jí, že tato cesta nejspíš úplně dobrá nebude.

14.11.2018

Došel nám čas Došel nám čas Barbora Walterová Benešová

Došel nám čas je knihou, která spíše mapuje putování sourozenců po cestě do bezpečí na dědečkův statek. Rozhodně nečekejte akční příběh plný krvavých scén a hořících aut. Osobně jsem očekávala, že kniha bude více syrovější, vzhledem k tématu "konce moderního světa." Myslím, že by to knize prospělo a čtenáři by více boje o život také jistě ocenili.

01.11.2018 3 z 5

Stříbrná labuť Stříbrná labuť Amo Jones

Autorka si mě svým stylem vyprávění naprosto získala a já jsem neměla možnost knihu ani pořádně odložit. Byla to nepřetržitá jízda, která ve mně vzbuzovala mnoho otázek na které mi však dávala jen velice málo odpovědí. Autorka většinou něco nakousla, nebo naznačila, aby pak od daného tématu upustila a začala se věnovat něčemu jinému. Jistě, chápu, že si připravovala půdu pro další díly, ovšem myslím si, že těch náznaků bylo na jednu knihu příliš.
Pevně doufám, že s dalším dílem přijdou další odpovědi na mé otázky. Rozhodně se těším na červen, kdy vychází Polámaná loutka, protože je to návykové, je to čtivé a já jsem nejspíš přečetla knihu, která se pro mě stane drogou.

30.03.2018 4 z 5

Krvavé právo Krvavé právo Phillip Margolin

Užívala jsem si čtení, které bylo plné zvratů, akce a intrik, lehce zjemněné trochou romantiky. To vše se autorovi povedlo napsat na necelých tři sta stranách.
Za sebe mohu jedině doporučit, myslím si, že se jedná o velice čtivý kousek, který vás bude bavit.

25.01.2018 5 z 5

Jake je fake Jake je fake Craig Robinson

Děti do patnácti let budou tuto knihu milovat. Naleznou zde zábavné ilustrace, které je přimějí nad příběhem přemýšlet. Celá kniha pak lehce působí spíše jako komix než jako klasická beletristická kniha a to hlavně díky množství ilustrací, které jsou v knize opravdu hojně využity.

09.10.2017 3 z 5

Šílená Šílená Chloe J. Esposito

Pokud hledáte knihu, u které se rozhodně nebudete nudit, tak sáhněte po Šílené. Jedná se o knihu, jejíž stránky vám budou utíkat pod rukama. Mafie, vraždy, slunná Sicílie a neskutečná posedlost jsou součástí balení.

18.08.2017 4 z 5

Lahodně s Ellou a přáteli Lahodně s Ellou a přáteli Ella Woodward

Pokud jste milovníci vaření, zdravého a dobrého jídla a zároveň se rádi inspirujete v kuchařských knihách, tak by vám tato kuchařka rozhodně neměla chybět ve vaší knihovničce.
Je sice fakt, že ve spoustě receptů jsou použity suroviny, které běžně ve svých spížích nemáme, nicméně si myslím, že rozhodně stojí za to suroviny dokoupit a recepty vyzkoušet.

16.08.2017 5 z 5

Božský Božský Christina Lauren

Super zážitek, škoda, že jsem sérii záměrně ignorovala a nakonec začala posledním dílem :-) Určitě se do toho pustím od začátku, pro chvíle pohody je kniha naprosto bezkonkurenční.

19.07.2017 4 z 5

Dcera čarodějnice Dcera čarodějnice Paula Brackston

Musím se přiznat, že jsem od knihy očekávala malinko jiný příběh, nicméně i tak mě kniha dostala. Líbily se mi popisy událostí, i když byly některé části silně předvídavé. Paula Brackston je úžasným vypravěčem a já jsem se do knihy opravdu ponořila a úžívala si příběh, který mi byl na stránkách naservírován.

18.06.2017 4 z 5

Lahodně s Ellou: džusy a smoothies pro každý den Lahodně s Ellou: džusy a smoothies pro každý den Ella Woodward

Tato sympatická knížečka v kapesním formátu je plná vitamínů a mně se neskutečně líbí. Je doplněná o spousty fotografií, což mám na tomto typu "kuchařek" ráda, jelikož se můžu inspirovat servírováním a tak nějak tuším, jak bude výsledný produkt vypadat.
Zároveň se mi líbí možnost obměňovat suroviny podle chuti, takže se můžu pouze inspirovat a nemusím se striktně držet receptu.

11.05.2017 5 z 5

Manžel, který štěká, taky kouše Manžel, který štěká, taky kouše Alena Jakoubková

První setkání s autorkou dopadlo na jedničku. I když jsem od knihy nic neočekávala, byla jsem příjemně překvapena. Na takové to líné odpoledne u kávy je kniha jako dělaná, sama jsem přečetla jedním dechem.

06.05.2017 4 z 5

Ženich na zabití Ženich na zabití Sophie Ranald

V podstatě se jedná o knihu u které si odpočinete, místy se pobavíte a chvílemi budete šokováni. Osobně jsem v knize očekávala více humorných situací a i když jsem si moc přála, aby se mi kniha líbila, tak mě osobně moc nezaujala.

28.04.2017 3 z 5

Můj dědeček by mě popravil Můj dědeček by mě popravil Nikola Sellmair

Myslím si, že se jedná o velice zdařilou knihu. Bavilo mě nejen to, jak je kniha sepsaná, ale také samotný životní příběh Jennifer Teegeové, její cesta za poznáním a na závěr i smíření se s vlastní historií.

25.04.2017 4 z 5