book_loverkaa book_loverkaa komentáře u knih

Buď jako řeka Buď jako řeka Shelley Read

Tohle bylo tak krásně napsané!

I když se nejedná zrovna o veselé čtení, autorka má tak krásný styl psaní, že vás příběh i přes těžké téma pohladí po duši. Z autorčiných popisů okolí doslova dýchala láska k přírodě a i popisy pocitů hlavní hrdinky byly tak skvěle zpracované, že jsem nemohla jinak, než s hrdinkou od samého začátku soucítit.

Ano, občas jsem s některými rozhodnutími Victorie nesouhlasila a přišly mi neuvážené, ale když jsem si vzápětí uvědomila jak mladá v první polovině knihy byla, vlastně jsem ji chápala.

První polovina knihy se mi sice líbila o trochu víc, druhá na mě byla trochu moc předvídatelná, to však neznamená, že by nebyla dobrá.

Nejvíce na knize oceňuji, že je v ní skvěle vybalancován poměr deprese a šťastných momentů.

Pokud toužíte po knize, která vás vezme za srdce, tak tuto rozhodně doporučuji. Ale pozor! Hrozí, že budete mít během čtení neutuchající chuť na broskve.

10.11.2024 4 z 5

Slunce života Slunce života Andrea Klimešová

V první řadě bych ráda vyzdvihla obálku, která je nádherná a ukrývá příběh, který jakmile otevřete už neodložíte dokud nedočtete.

Nechápu jak se to autorce povedlo, ale i když se v knize zabývá velmi těžkými tématy, čte se to neskutečně lehce. Dokonce jsem po dočtení vůbec necítila smutek nebo něco takového, což bych od takové knížky očekávala. Nejspíš za to může jednoduchý styl psaní, bez zdlouhavých opisů a také to, že jsou všechna těžká témata zpracovaná s citem a pokorou.

Obě hlavní postavy jsem si ihned zamilovala, prožívala s nimi jejich těžká životní období a doufala ve šťastný konec.

Kniha v sobě nese spoustu důležitých poselství, jako třeba to, že fotky na instagramu vůbec nemusí odrážet realitu a také to hlavní poselství a to, jak je důležitá síla přátelství.

I když si u knih ráda pobrečím, těší mě, že u této se tak nestalo a místo toho jsem byla příjemně pohlazená po duši.

Jediné co mě trochu mrzí je, že není příběh více uzavřený. Sice je fajn dostat se také někdy ke kratším knihám, ale u této bych klidně ocenila o pár desítek stran navíc.

Každopádně tuto knihu všem vřele doporučuji. Rozhodně vás vezme za srdce.

08.11.2024 3 z 5

Začátek po konci Začátek po konci Jana Jordanová

V této knize na vás čeká rozhodně velmi zajímavě vytvořený svět, kde se smrtky snaží pomoct duším zemřelých dostat se na druhou stranu. Celkově toto převádění duší autorka skvěle vymyslela a mně se tento její nápad s podsvětím a jeho fungováním moc líbil.

Poslední dobou narážím na hodně příběhů, kde musí hlavní hrdina porazit další postavy, aby dosáhl svého cíle. I přes to tímto konceptem stále nejsem přesycena a i tady mě jednotlivé zkoušky bavily a vždy jsem byla zvědavá na to, jak se hlavní hrdinka s úkoly popere.

Co už se mi bohužel moc nelíbilo byly celkově postavy v příběhu. Chápu, že na 290 stranách se asi nedají vypisovat charaktery všech postav do hloubky, ale mně to chybělo. Většina postav na mě působila poněkud ploše, díky čemuž jsem si ani k hlavním postavám nedokázala vytvořit žádný vztah. O vedlejších postavách ani nemluvě.

Milostná linka to tentokrát moc nezachránila. Celkově mi přišla dost zrychlená. Lehké jiskření jsem sice cítila, ale nic velkého.

Co však oceňuji je čtivost knížky. Kapitoly byly krátké a končily vždy v tom nejnapínavějším momentu, což mě nutilo číst dál. Věřte, že budete mít opravdu problém knihu odložit. V příběhu nebyla nouze o zvraty a celkově měl příběh skvělý spád.

Plusové body dávám také za velmi nápaditá a mnohdy vtipná jména postav.

08.11.2024 2 z 5

Zrodení z mágie Zrodení z mágie Natali Fox

V recenzi na první díl jsem psala, že má v sobě kniha všechno…OMYL! Až druhý díl má v sobě všechno, neboť se nám do příběhu přidávají i draci!
Musím přiznat, že jsem se pokračování trochu bála a bála jsem se i při čtení, když jsem zjišťovala, že hlavní hrdinové jsou daleko od sebe, a navíc je čeká další výprava, což mi přišlo takové repetitivní, ale musím říct že i přes to mě to bavilo snad ještě víc než první díl.
Nejen, že byl tento díl plný bojů ( i když na ten hlavní si ještě budu muset počkat), ale hlavně byl plný odkrytých tajemství ohledně magie, postav i hlavní hrdinky, díky čemuž jsem se od čtení nedokázala odtrhnout.
Oproti prvnímu dílu mě nějaké odkryté věci i překvapily, takže za to dávám velké plus.
Co se mi hodně líbilo byly ilustrace, které byly strašně hezké a hezky doprovázely text.
Za mě bych tedy v příběhu uvítala trochu více romantiky, i když je fakt, že tam moc být ani nemohla, když byli hlavní hrdinové od sebe, mně tam ale hold chyběla a tak doufám, že jí dostanu v dalším díle, na který se už teď neskutečně těším!

13.08.2024 5 z 5

Oko bouře Oko bouře Zuzana Hartmanová

To, že je příběh neskutečně čtivý už nejspíš psát nemusím, neboť jsem ho dost vychvalovala už v recenzi u prvního dílu. Pouze tedy prozradím, že ani u tohoto pokračování kniha neztratila drive a čtení mi opět neskutečně ubíhalo.
Dostala jsem novou dávku intrik, krvavých bojů a tajemství. Až na úvod z příběhu úplně zmizely části z minulosti, které jsem si u prvního dílu chválila, ale za to je tak trochu nahradila romantika, které bylo v tomto díle víc a kterou MILUJU. Je tedy pravdou, že tady romantika rozhodně není to hlavní, není to zkrátka romantasy, ale i tak jsem si každou zamilovanou dvojici oblíbila a celou dobu se nemohla dočkat až si své city konečně přiznají a vrhnou se na sebe.
Dočkala jsem se dokonce i několika trošilinku spicy scén s démony, které mi v předchozím díle chyběly. Já jako nenapravitelná koketa bych jich tedy brala ještě víc a víc peprných, ale chápu, že porno v knížce není pro každého.
Co se mi na druhém díle dost líbilo bylo prohloubení postavy samotného záporáka Arumiela a také to, že ač jsem některé postavy brala za jasně záporné nakonec se dokázaly změnit a bylo to tak i naopak. V tomto příběhu vám zkrátka je schopný vrazit kudlu do zad klaďas a zachránit vás totální záporák.
Pokud bych celý díl měla shrnout do pár slov, bylo by to - Boj se blíží. A já se na to sakra těším! Ale ten konec? Takhle příšerně (myšleno samozřejmě v dobrém ) ukončit knihu by mělo být trestné!

04.08.2024 5 z 5