bree177

Knížka má trochu slabší začátek, ale pak se to rozjede... Děsí mě jak dopadli oběti.. Je něco jiného když se v takovem stavu najde mrtvola a když je ten člověk naživu. Je to opravdu brutální a než tahle žít, raději bych si přála smrt. No a to že ve mě dokázal spisovatel vyvolat takové pocity a myšlenky, vypovídá o jeho umu. Samozřejmě pokud máte slabší žaludek knížku raději vynechejte, pokud vám nevadí mučení, tak jen do toho.

Knížka je sice delší, ale dobře napsána, takže to vůbec nevadí. Děj mě bavil a nepřipadá mi, že bych se u nějaké části nudila. Postavy jsou dobře napsané a je super sledovat jejich vývoj. Jediné co mě mrzí je, že to vlastně vůbec není strašidelné, takže bych knížku označila spíše jako krimi thriller s pár prvky hororu (to ti duchové). A jak to vlastně skončí jsem věděla už tak od poloviny knížky, ale i s předvídatelným koncem mě knížka až do poslední stránky bavila.

(SPOILER) Bylo velice zajímavé prolínání minulosti s přítomností. Stejně tak spojení vyšetřování, upírů a romantiky. Knížka se dobře četla.
Pozor spoiler!!!!!
Nemám ráda když v knížce musí být za každou cenu happyend. Navíc v této knížce byl přehnaný a vůbec tam neseděl. Jestli měli být spolu mohla ho přeměnit na upíra. Ale to že se z ní stál zase člověk a ještě k tomu s ním čekala dítě už bylo moc. Proto jen 3 hvězdy.

Má hezký čtivý příběh i zajímavé postavy.
Vzhledem k tolika Ya knížkám to bohužel nestačí. Děj byl v celku předvídatelný a jednoduchý. Chybělo mi tam něco působivého co by mne zaujalo. Něco proč bych si zrovna Ledovou krev měla zapamatovat a oblíbit.