Briv komentáře u knih
Knížku jsem půjčovala z knihovny, že si ji se synem projdeme spolu, ale když jsem si ji pročetla, tak mě vůbec nenadchlo zpracování. Na trhu jsou k dispozici jiné, mnohem lepší knihy, které se věnují emocím u dětí.
* Dan Brown umí psát výborně i pro děti. Ilustrace se nám se synem líbily, básničky nás bavily a poslech hudby to skvěle završil. Já teda nejsem vůbec hudebně nadaná, takže nedokážu plně posoudit, jak moc dobře je složená, ale příjemně doplňovala atmosféru.
Bylo jasné, že se pustím i do druhého, dílu, protože je to neuvěřitelně dobře napsáno. Nutno podotknout, že já z té oblasti pocházím, takže pro mě to je srdcová záležitost. I když nejsem pamětník, hodně mi vyprávěl můj děda, který se tam rovněž narodil a táta, který kdysi pracoval na šachtě.
Knížka mě neskutečně chytla za srdce. Vím, že to kdysi bylo velmi těžké. Nevím, jestli si to v dnešní době plně dokážeme představit, vest takový život. Obdivuji jejich sílu se s osudem poprat - svým osobitým, svérázným, leckdy až tvrdým způsobem. Jsem ráda, že zde autorka zakomponovala i opravdu málo známe historické události, protože je potřeba nezapomínat. No a za použití nářečí moc děkuji.
... Vždy, když projíždím oblastí o které se zde píše a vidím, jak moc se krajina, města i vesničky změnily, co všechno už zmizelo, nestojí a bylo srovnáno se zemí, tak to ve mě vyvolává dost melancholickou náladu...
Naštěstí se mi nevědomky povedlo začít číst od prvního dílu a když už jsem nějakou dobu měla knížku Pan Mercedes za sebou, vzpomněla jsem si, že bych si mohla dát pokračování.
Pro mě to bylo asi ještě víc strhující než to první a trojici Bill, Holly a Jerome jsem si zamilovala. Děj měl perfektní spád a už teď vím, že budu číst i třetí díl.
Doufám, že nikdy nenajdu takový kufr...
Věřím, že na spoustu dětí bude knížka fungovat dobře, ale u nás bohužel byla návodem čeho dalšího se začít bát.
Nikdy bych nevěřila, že budu číst fantasy. Nikdy bych o sobě neřekla, že budu číst české fantasy. Ale jak už to tak v životě chodí, tak jsem k tomu samozřejmě přišla a ještě jsem tomu přišla i na chuť:)
Chytlo mě od začátku a postavy z knížky si mě taktéž získaly a už jsem utíkala pro další díl. A manžela bavila taky hodně :)
* Další naprosto skvělá knížka k mluvící tužce. Procházeli jsme ji pořád dokola vždy našli nějakou další zajímavost. Syn si z ní pamatuje spoustu detailů a hodně se z toho naučil a věřím, že i když bude o něco starší, tak z ní může pořád čerpat.
Knížku jsem měla na svém seznamu dlouho a ani nevím proč jsem tak dlouho otálela s přečtením, protože se četla skoro sama.
Ačkoliv Anna na počátku působí jako pokorná naivní dívenka, tak se postupně ukazuje kolik má v sobě síly a životní energie, díky které dokáže překonat nejednu překážku, kterou ji klade život do cesty. Dnes bychom si určitě mohli vzít poučení z toho, že obyčejná slušnost, lidskost a správný pohled na věc dokáže spoustu situací dobře vyřešit.
* Tohle se tak povedlo! Co my jsme se celá rodina nad knížkou naseděli a pozorovali všemožné detaily a povídali si o hromadě situací, které se v knížce vyskytly. Našeho kloučka to neskutečně bavilo a nás ostatně taky.
Na konci knihy, si navíc jako bonus, jezdil po městě s autíčky.
A když jsme měli na logopedii donést knížku, která nás tento měsíc bavila nejvíc, tak z ní byla nadšena i paní logopedka a hned se ptala, kde se dá koupit :)
Tak to bylo super. Četla jsem od autora všechny jeho díla a toto se mi líbilo nejvíc. Bavila jsem se od začátku do konce. Tolik neuvěřitelných zamotaných a propleteních situací! A navíc perfektně protknuté vtipem. Pobavilo mě to dost. Díky.
* I když je knížka útlejší a ani textu v ní není mnoho je přitom plná krásného příběhu a hlavně úžasných ilustrací, kde najdeme spoustu zajímavých maličkostí. Čert Florimon a kominice Tradamila nás bavili a ukázali nám, co dokáže dobrý skutek.
* Mluvící tužku prostě milujeme a tak jsme domů přikoupili i tuhle knížku s koledami. I když jsem si myslela, že synka budou zajímat hlavně ty, tak kupodivu zvítězil mluvený text. Knížka je to hodně povedená a i když je menší dokáže zabavit na hodně dlouho.
I další zimu se k ní syn rád vrátil. On ji teda chce mít k dispozici celoročně, takže u nás občas znějí koledy i létě, ale proč ne, je to roztomilé :).
* Vzhledem k tomu, že u nás skřítek na Vánoce už pár let bydlí, tak se mi moc líbil nápad, že bychom si přečetli, co skřítci během adventu všechno stihnou.
Každý den je jeden příběh a občas i básnička. Laskavé milé čtení, krásně před spaním uklidní. Není to žádné světoborné čtení, ale bavilo nás to oba. Ilustrace jsou moc krásné, něžné.
Po roce jsme se k ní zase vrátili a náš klouček si ji docela pamatoval. Pořád ho ještě bavila. Hned to čekání na Vánoce utíkalo lépe.
* Syn miluje dopravní prostředky, takže pročíst a prohlédnout si tuto knížku byla jasná volba. Dozvíme se, jak se doprava vyvíjela a líbilo se mi to, že dopravní prostředky jsou zasazené, do tehdejší doby. Strávili jsme nad ní hodně času.
* U nás v rodině maximálně milujeme mluvící tužku a spoustu knih, které k ní patří. Objevování Vesmíru, nás nesmírně bavilo, byly tam informace, které jsem nevěděla ani já :). Jeho největší favoriti byly různé družice, ale zajímavých věcí je tam spousta. Určitě doporučujeme.
* Syn ji zahlédl v knihovně a bez ní jsme prostě nemohli odejít. Líbily se mu ilustrace i básničky a Opičáka na útěku jsme četli donekonečna pořád znovu a znovu. Přiznávám, že mě knížka až tak neoslovila, ale hlavně, že syn byl spokojený :)
* Líbí se mi, že se autorka knížky snaží děti rozvíjet v různých směrech. Ať jsou to naučné texty, pohádky nebo tvoření a hlavně podporuje české Vánoce zvyky a tradice. Zároveň se dozvíme, jak vánoce probíhají i v jiných zemích. Knížka nás bavila hodně, rádi se k ní za rok zase vrátíme.
* To je tak hezký, laskavý příběh, mě i našemu synkovi se hodně líbil. Ilustrace i vánoční čas dávají příběhu správnou atmosféru. Textu tam moc není, takže to určitě zvládnou i menší děti. Před spaním ideální.
* Tak jako mnohé ostatní, mě zaujaly hlavně ilustrace, které jsou velmi něžné, jemné a příběh podtrhují. Souhlasím s ddkk, že příběh je děsivý dost. Knížku jsem měla půjčenou z knihovny a i když syn měl téměř 5 let, tak z toho nebyl zrovna dvakrát nadšený. Možná, že kluky to obecně bude bavit o něco méně... Každopádně souhlasím i s Abulafia, co se týče textu, ten mě také moc nebral, určitě by mu zjednodušení pomohlo.