Bumeso

Navzdory nevelkému rozsahu absolutní perla, založená na skvělé znalosti češtiny a vzorců lidského chování.
Jan Faktor je okouzlujícím hrdinou, kterého by nikdo nechtěl poznat.

Přečíst si Miláčka byl výborný nápad.
Byl jsem nemilosrdně vržen do víru této neuvěřitelně čtivé knihy. Zíral jsem nad neuvěřitelnou zkažeností Georgese Duroye. S hrůzou jsem si uvědomil, že spoustu podobně, byť ne až tak moc, zkažených lidí můžeme stále kolem sebe vidět víc než dost.
Na této knize mě štvaly dvě věci:
1) Georges Duroy
2) To, že na Databázi knih je možné dát jen
pět hvězd, což je pro Miláčka naprosto
nedůstojné, ale co se dá dělat...

Zabiják je kniha, k jejímuž popisu by stačila dvě adjektiva: ODPORNÁ a VYNIKAJÍCÍ.
V každé nálevně by měl být povinně výtisk této knihy, která působí jako memento proti nadměrnému pití.
Je to jedna z nejsilnějších knih, které jsem kdy četl, ovšem ze všech dějových linek zde popsaných mi přišel nejtragičtější osud malé Lalie, které opilecký otec Bijard utýrá matku, holčička se musí starat o rodinu, ale stejně ji nakonec z otcových rukou stihne matčin osud.
Zabiják byla moje druhá kniha Émila Zoly a rozhodně ne poslední!

Vynikající dílo Agathy Christie - pachatel de facto neodhalitelný...

Jak většina zdejších komentářů pravdivě tvrdí, první část knihy je poměrně těžkopádná a zdlouhavá, ale jakmile se přes ní člověk dostane, nemůže se odtrhnout od příběhu nicnedělající znuděné paničky, která má milujícího manžela (který je mimochodem neuvěřitelně hodný ťuňťa), ale přesto se neustále stýká s milenci a její egoistické chování přivede nejen jí, ale i její nevinnou rodinu do záhuby.
Doporučuji si přečíst tento vrchol francouzského realismu!

Myslím si, že k pochvale této knihy postačí sdělení, že analogie jejího děje s dneškem je až zarážející...

Další skvělý kousek Agathy Christie (vlastně i Hercula Poirota :-))

Kniha, nesmírně propracovaná ukazuje na pátera Josefa Toufara a na to, co vše v životě vytrpěl. Klobouk dolů

Kniha s poměrně komplikovaným dějem a v podstatě neodhalitelným pacahtelem

Klišé, že Alois Jirásek je autor, který se již nedá číst, u mě touto knihou padlo...

Kniha, která Vám toho o atentátu na Heydricha předá strašně moc

Další kniha z klasické série pana Dlouhého opět potěšila, pobavila i poučila.

Tento svazek není žádnou oddychovkou, ale ten, kdo se více jak 600 stránkami prokouše, si může dosyta užít bravurní text, z nějž doslova dýchá atmosféra ubíjející letargie normalizovaného Československa a může spoluprožívat život soudce, o němž neví, zda jej obdivovat či nenávidět.

Z trojice povídek se mi nejvíce líbila Kulička, kde PAN SPISOVATEL Guy de Maupassant na malém prostoru velice plasticky vykreslil lidskou hloupost, omezenost, ale hlavně nevděk. Leč velice zajímavé byly i zbylé dvě povídky.