Bytost na cestě

Knihu jsem přečetla téměř před rokem, přesto je v mé mysli vepsána pořád. Je to velmi silná kniha se spoustou paralel, uvědomění... Jsem ráda, že jsem se k ní konečně dostala a věřím, že ne naposledy. Je to jedna z těch knih, jejíž věty a části zůstanou nesmazatelně vepsány v paměti a já jsem schopna je recitovat a pamatovat si je.

Kniha nejen pojmenovává novými názvy již věděné, ale dává pocítit i hloubku všech těch dohod, které hrajeme sami se sebou a které denně používáme.

Úžasný příběh, který pohladí a zahřeje. Je čtivý a přínosný i pro všechny dospělé.

Jedna z nejkrásnějších knih, které jsem kdy četla. Je psána ve verších. Příběhy zveršované do úžasných básní. Změnila mi život. Začala jsem se na svět dívat zcela jinýma očima a vidím světlo ve všem na světě :-)

Před pár dny jsem se rozhodla, že celou sbírku prodám, že už je to dávná minulost, nafotila jsem jí, popisovala a při listování Dračí krví jsem pocítila neuvěřitelnou touhu si vše znovu přečíst. A skončila jsem připoutaná, hltajíc řádky každou volnou chvilinku, ponořená v příběhu a k mému velkému údivu, to ve mě pořád umí vyvolat ty pocity, co kdysi. Prodej jsem si tedy rozmyslela a vrhnu se na další knihy :)

Mnoho let jsem slýchala, jak kniha Tajemství změnila někomu život. Byla jsem zvědavá, co to je za knihu. Když se mi konečně dostala do rukou, myslela jsem, že je to nějaká divná verze nebo jen výcucek citátů. Něco jako je "film o filmu", tak jsem myslela, že je to "kniha o knize"... Až jsem zjistila, že toto je ona slavná kniha. Moje zjištění bylo zklamáním. Chápu, že možná kdysi to bylo revoluční. Dnes už je mnoho lepších zdrojů. Nelíbí se mi formát... je to hrozný paskvil. Nevím, jestli i kdybych byla mladší a neznalá, jestli by mě takový formát předávání informací zaujal.

Krásná kniha, šetřila jsem si jí, aby mi tak rychle neutekla. Spousta hlubokých témat, moudrosti, krásného vyprávění a hlavně Jesky :-)

Úžasná kniha o koníkovi, který byl odebán mamince a dlouho cvičen, aby z něj byl závodní kůň. Když si zlomil nohu, měl být utracen, ale šel k jinému majiteli jako kůň na vyjížďky pro veřejnost. Majitel se o něj a ostatní koně nestará a oni hladovějí a chřadnou a čekají, jestli je nepřijdou zachránit Andělé zvířat, o kterých se mezi zvířaty občas povídá. V knize se setkáváme s jeho přáteli koňmi a kočkou, oba mají těžké osudy ze kterých by člověk plakal. Když nakonec přijdou lidé v maskách (ochránci zvířat) a zachrání je odtud, zjistí, že Andělé zvířat opravdu existují a že jednou z nich je jeho kamarádka z dětství. Příběh, u kterého si člověk hodně uvědomí a oči nezůstanou suché. DOPORUČUJI!

Geniální kniha, která vám zodpoví všechny otázky, které potřebujete. Navíc autorka je skvělá žena a odbornice :-)

Já tedy nevím, kde tu všichni berou, že je toto dílo slabší. Mě bavilo velmi, četla jsem ho několikrát a i když to není klasický styl, je to velmi podobné a kniha je velmi dobrá. Pochopila bych 4*, ale 3* a méňě? :-(

"Náhodně" nalezena v knihobudce a upoutala mě na první otevření :) Moc hezky se četla.

Kniha mi učarovala v knihobudce a ze začátku bylo obtížné se začíst, později bylo obtížné se odtrhnout. Moc krasnĕ vykresleno tehdejší živobytí a smutný konec.

Veselé erotické čtení, na svou dobu velmi kontroverzní :-)

Moc krásné básně, oslavující jeho milovaný kraj :-)

Do knihy jsem se potřebovala napřed začíst a linie Matta mě nebavila a štvala. Linie z Tibetu mě bavila velmi a ideálně bych četla jen tu. Ale pak mě to chytlo a nemohla jsem se odtrhnout.

Moc hezká kniha, poslouchala jsem jako audio a líbila se mi moc. Všechny ty moudra znám, ale v kontextu knihy se mi to takto líbilo :)

Velmi zajímavá kniha, která na mě roky čekala v knihovně. Chvílemi si mě volala a chvílemi ještě nebyl čas. Měla jsem problém jí dočíst, protože mě Kantu většinu knihy štvala. Je tam mnoho zajímavých míst, mnoho pochopení a souvislostí, ale pořád jsem nechápala, proč celou svou cestu podstupuje kvůli někomu takovému, jako je Juan. Posledních pár desítek stran mě chytlo, trénink s Condorim by tedy mohl být podrobnější, jistě by to bylo zajímavé. Ale to, co nakonec vytvořila s Juanem, mě překvapilo. Chápu tu transformaci, změnilo ho to. Našla jsem si v tom mnoho a Kantu jako Kurandera se svým vnímáním už byla úžasná.
Každý si z toho vyzobeme to svoje, záleží, přes jaké filtry se na to díváme. Rozhodně na konci hodnotím jinak, než kdybych nedočetla. To pochopení s přesahem, proč kvůli takovému muži vše podstupuje, přišlo skutečně až na konci.

Velmi inspirativní kniha i samotný autor. Věděla jsem o něm z rozhovorů už dříve, ale knihu jsem si koupila 3.2., kdy překonával český rekord v planku a celý večer mě velmi inspiroval. Jeho práce s pozorností, s tělem, s překonáváním bolesti. Rezonovalo to s mými zkušenostmi a inspirovalo mě to k většímu hraní si s tím, co je možné. Kniha je zajímavý náhled do Josefova příběhu a do toho, jak lze i ve špatných životních situacích spatřovat příležitosti. A dno je vždy příležitost se pořádně odrazit :)