cantona komentáře u knih
Další díl Net Force byl podstatě to samé jako ostatní díly, ale tady musím uznat, že tento díl byl takový akčnější a čtivější než předchozí díly takže hodnotím čtyřmi hvězdami.
Další díl série Net Force byl opět fajn. Opět zde hlavní hrdinové hledají zločince skrze virtuální realitu. Tentokráte dealera drogy, která z vás udělá supermana. Příběh byl dobrý, ale něco mi tady pořád chybí. Rozhodoval jsem se hodnotit mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami a nakonec jsem dal tři poněvadž tento díl nenabídl nic nového.
Když jsem Stopy hrůzy četl naposledy bylo mi asi dvanáct a bylo tak super, že bych neváhal dát pět hvězd. No, po dvaceti letech musím hodnotit: krátké, dobře se to četlo, oddychové, ale průměrné. Určitě nic z čeho bych nemohl spát.
Pěkná kniha. Třetí díl Net Force byl dobrý, ale pouze průměr. Žádný strhující děj zde nečekejte. Místy to bylo i dost nudné, ale za chvíli se zase něco dělo. Takže si myslím, že tři hvězdy si tato kniha zaslouží.
Tento díl Net Force musím hodnotit pouze jako průměr. Samotná kniha se četla dobře, ale místy to byla celkem nuda a akce žádná což hodnocení dost ovlivnilo. Tak snad další díl bude lepší. A jsem rád, že u této knihy mohu mít první komentář.
Musím tady napsat, že má Crichton opravdu dobré nápady a právem si zaslouží titulování král techno thrilleru. Ale na druhou stranu mě začínají jeho příběhy nudit. Styl psaní nezáživný a akce dá se napsat skoro žádná! U této knihy jsem opravdu několikrát málem usnul. Prostě tomu něco chybí! Konec byl celkem napínavý, ale rozhodně ne strhující! Takže si dávám od Crichtona chvíli pauzu.
Tuto knihu ač to byl druhý díl Jurského parku tak musím napsat, že nezaostával ani trochu za prvním dílem. Celkem nechápu jak tady někdo může psát, že byl druhý díl o dost slabší! No každý má jiný názor a je to jeho názor. Za mě byly v podstatě jako dojčata a bavilo mě to.
Tuto knihu jsem četl bohužel na dvě etapy takže jsem ztratil přehled o ději, ale nakonec jsem se rozpomněl a musím uznat, že druhá polovina děje měla spád jako blázen. Opravdu jsem byl zvědavý kdo je tím vrahem a nebyl jsem schopný odhalit kdo jím je, ale na druhou stranu to takový šok tedy nebyl. Ale kniha se mi líbila a určitě si od tohoto autora ještě něco přečtu.
Tento román Michaela Crichtona se dá považovat mezi jeho lepší díla.Oproti filmové verzi musím napsat, že se mi kniha líbila trochu víc. Opravdu se mi líbilo jak jsou zde popsáni dinosauři, jejich dovednosti, inteligence atd. Na ději mi opět vadilo jak autor odbíhá v některých situacích, které by klidně mohl vynechat, ale to by nebyl Crichton. :-) Jinak spokojenost.
Pohodová relaxační válečná beletrie. Čerpá z faktů z bitvy v pevnosti Eben Emael. Četlo se to dobře, ale žádný bestseler v tom nehledejte.
Další kniha od Henryho Denkera, kde se prolíná lékařství se soudnictvím. Musím napsat, že příběh je dobrý a dobře se čte, ale připadá mi, že všechny knihy od tohoto spisovatele jsou si dost podobné. Tím nechci psát, že tento titul je špatný. To naopak. Autor opět poukazuje na problémy, které se bohužel dějí všude po světě.... Takže hodnotím kladně.
Kniha se mi hodně líbila. Knihy z postapokalyptického světa mě baví a i tady je to dobré i když hlavní postavy jsou děti. Dokonce i že celý děj se odehrává v supermarketu neubírá knize na poutavosti. musím, ale napsat, že štítek horor moc nesedí. Jinak se mi příběh hezky četl a jsem opravdu zvědavý jak to vše dopadne takže si určitě přečtu i další díly.
M. H. Clark opět napsala napínavý román, který vám nedá vydechnout. Hlavní hrdinka se zamiluje, ale bohužel do psychotika. Nejdříve si, ale myslí, že blázní sama. A tak musí přijít na to jak se z toho všeho dostat. Dávám čtyři hvězdy. Dal bych pět, ale něco mi tam přeci jen chybělo. I ten konec by mohl být napínavější. A jinak podle mého toto detektivka není!
Rambo je prostě klasika. Příběh byl sice krátký, ale dobrý. Samozřejmě je to dost jinak než ve filmu. Hlavně ten konec! Bylo to prostě o souboji super vojáka a místního šerifa, který rozhodně není žádné ořezávátko. Autorovi nezbylo nic jiného než napsat pokračování, protože se z Ramba stal kult! Co se týká hodnocení musím dát průměr, poněvadž zase taková pecka to není.
Tady musím hodnotit průměrem. Knihy od Henry Denkera mám rád, ale spíše z lékařského prostředí. Neříkám, že soudní procesy v románech jsou špatné, to vůbec ne, ale musím napsat, že tento román se mnou nic neudělal. Aspoň si člověk udělá nějaký dojem jak to chodí v americkém soudnictví. Což je dost hrozný. No snad jsou to výjimky!
Kniha byla celkem krátká což v tomto ohledu musím hodnotit kladně. Jinak musím hodnotit průměrem. Děj byl fajn. Že to Crichton napsal jako deník je v poho, ale pořád tomu něco chybělo. Nemůžu si pomoct, ale pořád čekám, že si od Michaela přečtu nějakou pecku a až na Kmen Andromeda stále nic.
Typická starší detektivka. Hlavní hrdina byl absolutní sympaťák to bez debat, ale příběh bohužel takový nemastný neslaný. Prostě na můj vkus pramálo akce a ani nic co by mě nějak strhlo. Takže průměr.
Opět Henry Denker bez chyby. Jeho lékařské romány jsou bez chyby. Tyto knihy mě nikdy nepřestanou bavit. V tomto románu se snaží bohatý, vlivný a hlavně arogantní člověk zničit profesní kariéru jedné mladé a schopné lékařce pro zanedbání povinné lékařské péče.
Musím napsat, že tento žánr miluji, ale u tohoto románu mě něco vadilo. Nedokážu vysvětlit co, ale pravděpodobně takové ty pasáže, které jsou v této knize úplně zbytečné a pro příběh zcela nepodstatné. Nemá tady cenu vypisovat jaké. To si každý musí přečíst sám a udělat si o tom svůj názor. Jinak příběh hodně dobrý.