Carneol komentáře u knih
Nemohu tuhle knihu ohodnotit s odstupem a chladnou hlavou. Příliš mnoho emocí a také vědomí, že Terry Pratchett už žádnou další knihu nenapíše... Pět hvězdiček jako pocta mému oblíbenému autorovi a milovaným postavám.
Pro mě zklamání. Původní příběhy paní Láryfáry jsou od dětství moje láska, moc ráda se k nim dodnes vracím. Proto jsem sáhla po této nové verzi se Sárou Láryfáry. Bohužel, příběhy mi připadaly natahované, trochu nudné a chyběla jim ta nepopsatelná hravost a živost, kterou se vyznačovaly příběhy starší paní Láryfáry.
Miluji ty kouzelné ilustrace paní Študlarové. Dodávají knize osobitost.
Proč téhle knize zase vymysleli tak příšernou obálku? To se opravdu nemohli inspirovat originálem?
Souhlasím s modranka v jejím názoru na obálku. Dívala jsem se na obálku amerického vydání, vlastně na obálky celé trilogie Inn Boonsboro, a ty jsou moc hezké a stylové. Tohle je hrůza. Obecně většina obálek českých vydání knih Nory Roberts je strašně ošklivá. Mrzí mě to a štve mě to.
Také souhlasím s Evus a Jitka.Š - ten překlad je čiré zlo. A nejvíc mě nadzvedávalo, co překladatel provedl se jménem doktorky Mirové - MIRAOVÁ?!
První díl, Nakažení, se mi moc líbil. Mám bohužel pocit, že Hon na lišku je o dost slabší.
Smrtící čtyřhra byla první z příběhů Nancy Drew, která se mi kdysi v době letních prázdnin jako malé žábě dostala do ruky. Byla z toho láska na první začtení.