Hon na lišku přehled
Petra Neomillnerová
Písně čarodějky série
Čarodějka Moire se po událostech popsaných v románu Nakažení stává mocnou ženou. Byla zvolena představenou Bratrstva, a i když toto společenství mágů přišlo v poslední době o část moci, pořád ještě dokáže mnohé ovlivnit. Moire má navíc důvěrné vztahy k Layele, sektě válečných čarodějů, takže se její postavení zdá nezpochybnitelné. Čarodějka však přesto není šťastná. Desmond, její přítel a milenec, má pocit, že ho potřebuje jen k udržení dekora, případně k zahřívání lože, na kterém se sama navíc moc nezdržuje, takže si hledá zábavu jinde a Moire jeho avantýry těžko snáší. I proto přijímá pozvání, aby se spolu s layelskými čaroději zúčastnila bojů v Posensku. Tam se však situace komplikuje, Moire zajmou nepřátelé, čarodějce se podaří uprchnout a na útěku rozkrývá důvody posenské války. Když se jí konečně podaří spojit s Rabem a Layelánci, dozvídá se, že v Ostwegenu mají problémy druidi. Při pátrání po zdroji intrik, které ohrožují Ostwegen i Posensko, pak nachází zrádce přímo v jádru Bratrstva. Čarodějka si vyčítá slabost, zároveň ale také zuří a její hněv si nezadá s řáděním živlů. ... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hon na lišku. Přihlašte se a napište ho.
Tahle kniha se oproti prvnímu dílu četla o něco hůř - děj je drsnější, asi kvůli válčení. Obecně mám dojem, že v sérii je první díl vždy nejlepší. Nicméně na třetí knihu se těším.
Povídky místy poněkud drsné, ale čtivě a svižně ubíhající, zkrátka typická Neomilnerová. :) Celkově napínavé a dobré čtení.
Kniha Hon na lišku v seznamech
česká fantasy česká fantastika
2009 | Zaklínačka Lota |
2012 | Amélie a tma |
2008 | Psí zima |
2007 | Nakažení |
2007 | Hry na bolest |
Asi jsem spíše výjimkou ale mně druhý díl přišel lepší než první. Příběh už pro mě nebyl tak cizí, útržkovitý a nezajímavý, i když na tom, že je to jen "třísk, bum, prásk, bububu, zmákli jsme to, jdeme slavit" stále trvám. Začalo mi být dost sympatické, že v této sérii nejsou vůbec žádní upíři. Moire je zde v jakési krizi, kdy se srovnává s novou a ne úplně chtěnou rolí předstvené, kterou ovšem není schopná opustit. Zrada, válka a milostné trampoty. Není to ta nejlepší kniha, kterou jsem od autorky četla, ale úplně marná asi také nebyla, když jsem se hned pustila do posledního dílu.