Cepelka
![Polibek Polibek](https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/249218/after-after-polibek-cXd-249218.jpg?v=1436463183)
Říkám si, že z téhle knížky by mohla být docela účinná mučící metoda... Ne vážně, číst After byla obrovská chyba. Mrzí mě ty hodiny, které mi už nikdo nevrátí.
![Křiváci Křiváci](https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/414373/krivaci-ZyR-414373.jpg?v=1561483432)
Křiváci jsou napínavá YA detektivka, která vás chytne a nepustí, dokud ji nedočtete. Ona vás teda nepustí ani potom, co ji dočtete, a právě toho si u knížek cením nejvíce.
Zbožňuji to prostředí. Kdo by nechtěl chodit do školy, kde mají doslova všechno, na co si vzpomenete?
Líbí se mi nakonec i jednotlivé proplétání dějových linek, u kterých jsem se bála, že mě budou při čtení rušit, ale opak byl pravdou - neskutečně jsem si je užívala!
Křiváci rozhodně stojí za přečtení. Samozřejmě, ty young adult prvky nelze nepřehlédnout a je to trochu jiná forma detektivky, než na kterou jsme zvyklí, ale i tak mě Křiváci nehorázně bavili a těším se na zbývající dva díly série.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Farma zvířat Farma zvířat](https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/29638/farma-zvirat-Zok-29638.jpg?v=1426272968)
Farmu zvířat jsem přečetla jedním dechem. George Orwell se v knize zabývá mezilidskými a politickými vztahy a skvěle popsal tehdejší situaci. George poukazuje nejen na to, jak se lži vyrábějí, ale i na to, jak a proč se jim podléhá.
Jenom díky němu jsem si dokázala uvědomit, co se např. v Rusku ve skutečnosti odehrálo a sama jsem si uvědomila, jak vážná situace to byla, ikdyž to tak možná nevypadalo.
Nejvíce se ovšem děsím myšlenky, že historie se neustále opakuje.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)