cepice komentáře u knih
Jedna z nejlepší knih, co jsem kdy četl, skvělé vyvpravování, naprosto úžasný a složitý děj (přesto je jasný a srozumitelný). Při čtení bravurně poskládaných vět se vám až tají dech. A to nekecám!
Mňo, nemohu říct, že by se jednalo o zázrak, nebo o propadák. Autor komiksu se snažil a je to vidět, ale problém už je v samotném díle od Melvilla. Nějaký prdlý týpek chce zabít velrybu, co mu ukosla nohu. Všichni zahynou, až na hlavního hrdinu.No kdo, by to byl čekal.
Skvělá a napínavá kniha! Dobře napsaná, žadné nesrovanlosti. Prostě pravý Sherlock Holmes!
Jen nechápu to nízké hodnocení od ostatních uživatelů. :/
Stokrát lepší, než normální katechsimus. Tohle se dá aspoň číst!
Do týhle knihy jsem se doslova zažřal!
Musíte být ale mladšími čtenáři :/
Marek Prchal tehdejší doby. Napsáno naprosto bravurně pro účely one knihy. Smutné je, že se i v dnešní době stále tvoří texty takového charakteru.
Slabší detektivka, prvních 80. Stran nudnější, pak dobrá zápletka, celkově mně to však nijak výrazně nepřekvapilo?
Neskutečný odpad plný výmyslů. Kniha silně ohrožující správný mravní vývoj dětí!
Pro všechny fanoušky literatury o druhé světové válce je tohle jedna z knih na doporučeném seznamu literatury. :)
Až na ten polootevřený konec je to super.
Povedená sbírka komiksů. Pro fandy určitě doporučuji. :)
Až moc krátké, a proto to bylo moc surové. Čtenář na takovou krutost života není připraven. :/
Trochu nechápavě táhlý a zbytečně popisný začátek. Avšak dechberoucí konec s popisem tak emotivním, že jsem se neubránil malé slzičce.
Kniha, která ukáže, jak může být život krutý.
Podobně emotivně nabité a skvělé, jako Krvavé jahody.
Trochu jsem se v tom ztrácel: "Kde jsem, jak to, že jsem zrovna tady, a jak to dopadlos ním?" Ve výsledku hodně čtivá kniha a dobře ilustorvaná!
Je to takové zvláštní. hodně pasáží je přeskočitelných. Knížka je krátká a čtivá, děj zajímavý a dokážete se do něj vžít. Starší čeština vůbec nevadí. Určitě stojí za přečtění.
Zajimava knizka. Presna kopie serialu Ceske stoleti. Naucna a vystizna. Hodne kratka a nafoukla prebytecnym boxerem, ktery sice znazornoval urcitou paralelu s bojem Masaryka o vlast, ale bylo to zbytecne a nudne. Jinak skvely pocin! :)
Druhý díl není tak povedený jako ten první, ale je krutější a čte se rychleji.
Seriál je seriál. Nebylo to špatný, ale není to tak dokonalý jako v televizi...
Velice přehledně vypsaní autoři i období, ve kterých psali.