chaera chaera komentáře u knih

Polibek pro Annu Polibek pro Annu Stephanie Perkins

Ze začátku jsem si moc nerozuměla s Annou - kdo by nechtěl strávit rok v Paříži? Když jsem se ale přes tenhle fakt přenesla (a Anna taky), stala se jednou z mých oblíbených hrdinek. Kniha se četla rychle a lehce, stránky ubíhaly pod rukama samy, a opravdu se mi moc líbila. Ještě jsem neměla možnost přečíst si i druhou knihu autorky: Lola a kluk odvedle, ale pokud budu mít příležitost, určitě si jí přečtu. 4/5

20.06.2015 4 z 5

Prožila jsem něco neuvěřitelného Prožila jsem něco neuvěřitelného Věra Řeháčková

Nápad dobrý, ale ten slang jsem nemohla vystát. Každou chvíli jsem měla nutkání jí odložit.

24.08.2014 2 z 5

Sleduj mě Sleduj mě A. V. Geiger

Tohle opravdu nebyla kniha pro mě. Celý vztah Tessy a Erica mi přišel přitažený za vlasy a neuvěřitelně nerealistický. Eric mi celkově přišel jako velmi nevěrohodná postava a jen co vyšlo najevo, že se zápletka knihy točí kolem toho, že Tessa je "not like other girls" ve mně zavládla tak silná nechuť, že jsem knihu málem odložila. Já tyhle bláboly typu "ty jediná mi rozumíš, nikdo jiný mě nechápe" prostě nesnáším. Oceňuji čtivost a téma stalkingu a agorafobie, ale víc než 2 hvězdy s klidným svědomím dát nemůžu. 2/5

15.05.2021 2 z 5

Game Game Anders de la Motte

Tato kniha měla obrovský potenciál a neskutečně mě mrzí, že ho autor nedokázal využít. Na toto dílo jsem se dlouho chystala a možná proto jsem měla příliš vysoká očekávání. Bohužel i přes zajímavý námět, který by ve své podstatě dokázal fungovat i ve skutečnosti, působila celá zápletka velmi nereálně. Chování postav bylo na palici a anglické výrazy + vulgarismy na každé straně působily nesmírně rušivě a otravně. Začátek byl vesměs dobrý, bylo zde napětí i akce, ale postupně se děj odvíjel čím dál tím hůř. Jako film by tohle asi mohlo fungovat, ale v knižní podobě mě to nechytlo. Do dalších dílů se nejspíše pouštět nebudu. Hvězdu a půl uděluji za nápad a začátek knihy. 1.5/5

02.04.2020 1 z 5

Zahradní slavnost Zahradní slavnost Václav Havel

Do knihy jsem se pustila hned po dočtení Audience, takže možná byl můj pocit po dočtení tohoto díla poněkud zkreslený. Nebylo to špatné, několikrát jsem se i zasmála (zejména scéna se špačky mi přišla velmi vtipná), ale některé pasáže byly tak překombinované a tak špatně se četly, že zkrátka musím ubrat dvě hvězdy. 3/5

25.03.2020 3 z 5

Doskočiště Protektorát Doskočiště Protektorát Jitka Neradová

Určitě bych ocenila, kdyby knih na toto téma bylo napsáno více, když už se ve školách tomu nevěnuje dostatečná pozornost. Bohužel mi moc nesedla forma knihy a po přečtení mi hodně příběhů splývá dohromady. Právě proto po ní určitě ještě sáhnu. 4/5

05.10.2019 4 z 5

Jak nechutně zbohatnout v rozvojové Asii Jak nechutně zbohatnout v rozvojové Asii Mohsin Hamid

Napoprvé jsem ji odložila, protože jsem se do příběhu ne a ne začíst. Na druhý pokus jsem ji už přečetla celou a musím říct, že jsem ráda, že jsem jí dala druhou šanci. Jak jsem se jednou začetla, nemohla jsem se odtrhnout (a to se nejedná o žádný akční thriller). Autorův styl jsem si zamilovala, kniha byla čtivá s dobrým námětem a myslím, že se k ní ještě někdy vrátím. 5/5

21.09.2019 5 z 5

Prořezávání zoubků Prořezávání zoubků Julia Fierro

Rozhodně se neřadím mezi cílovou skupinu knihy a nebýt ceny (9Kč), pravděpodobně bych po této knize v knihkupectví ani nesáhla. I přesto, že teda nejsem cílovka, se mi kniha líbila. Jedná se o příjemnou oddechovku, nad kterou člověk nemusí přemýšlet a to je na léto naprosto ideální. Za sebe jí dávám tři hvězdičky - nenadchne, neurazí. 3/5

25.08.2019 3 z 5

Tak padne náš svět Tak padne náš svět Megan Crewe

Apokalyptický příběh vyprávěný formou dopisů. Nápad nikterak originální, ale zpracování bylo dobré a četlo se to prakticky samo. Knihu hodnotím 3 hvězdičkami - nenadchne, ale ani neurazí. Nevím, jestli budu číst druhý díl, protože natolik mě to nezaujalo. 3/5

07.08.2019 3 z 5

Příběh dvou staletí Příběh dvou staletí Rachel Harris

Druhá kniha se mi líbila ještě více než první díl, snad proto, že to vypráví Less. Její příběh byl rozhodně poutavější a zajímavější (hlavně, když se snažila si zvyknout na 21.století), ale na druhou stranu mi tu chyběla renesanční Florencie. Konec není v žádném případě předvídatelný a vy budete překvapení jak se to nakonec vyvine. 4/5

20.06.2015 4 z 5

Anna - Krok za krokem do nového života Anna - Krok za krokem do nového života Justus Pfaue

Zatím můžu s ledovým klidem říci, že tohle je zatím ta nejhorší kniha roku 2015. Četlo se to strašně. Neustálé přeskakování od jedné postavy ke druhé, osoby bez větší hloubky a zranění (a léčení) Anny se odbylo hned na začátku knihy. Děj byl urychlený a odfláknutý a lituji času, který jsem nad ní strávila. Rozhodně nedoporučuji a vám upřímně říkám, sáhněte po jiné knize. 0.5/5

20.06.2015

Procitnutí Procitnutí Kai Meyer

Začátek sice nic moc, ale když se to rozjede, nestačíte obracet stránky. Po dlouhé době je tu konečně hrdinka, která se nenechá zachraňovat, je chytrá a vtipná a není dokonalá. Příběh Arkádských dynastií je promyšlen do nejmenších detailů, až to člověka nutí přemýšlet, jetli na tom není něco pravdy. Nezbývá než si počkat na další díl.

Saeculum Saeculum Ursula Poznanski

Začátek mi přišel trochu zdlouhavý, ale když se děj pořádně rozjel, nemohla jsem se odtrhnout.

14.02.2015 4 z 5