CharlesWard komentáře u knih
Od povídky Ledová věž, (posledních 170 stran a 4 závěrečné povídky), se to naštěstí dalo číst. Problém je ovšem 7 předchozích povídek a s nimi souvisejících 100 stran, které byly naprosto otřesné. Bohužel tedy čistý průměr 45%.
Tak Vám nevím. Paradoxně se jedná asi o nejčtivější díl z trilogie, nicméně mi i tak kniha přijde i přes svých 600 stran vlastně docela uspěchaná. Kdyby se mě navíc někdo zeptal, o čem že to byly předchozí 2 knihy, popíšu to maximálně jednou obecnou větou.
S každou dalším cottonovkou tak nějak doufám, že se Bobulemu konečně podaří vymanit z šedi průměrnosti. Bohužel to zatím vždy nějakým způsobem zkazí.
Fajn prvotina. Pachatele se mi povedlo odhalit někdy v 80% knihy.
Rád bych se na tuto politickou sérii opravdu s chutí vykašlal. Ale stále mě drží nutkání zjistit, jak to vlastně celé dopadne.
Daniel konečně trošičku přitvrdil a začíná pomalu prosévat panteon postav. Sem tam přispěchá s nějakou zradou, do toho se nám zase trošičku posouvá linka s pavoučí bohyní, jedna z mých oblíbených postav tím paradoxně dostává podstatně více prostoru a některé osoby si již v tomto díle, vytahují poněkud kratší slámku.
Už opravdu dlouho, jsem nečetl knihu nárazově jen proto, že mě naprosto nebavila a chtěl jsem se pustit do něčeho dalšího. Bankovní linie - nuda, politická linie - ještě větší nuda, jediná zábavná byla snad linka s Gederem - který se ale chová jako naprostý kokot (konec města Vanai). I přes všechna vypsaná negativa, mě ale naprosto nečekaně zajímá, jak se to s jistým kultem a starověkou zbraní bude vyvíjet dále.
(SPOILER) Bohužel mi absolutně nesedlo historické křestaňsko-židovské zasazení.
Tak Vám nevím. Velkolepá bitva byla taková nemastná, neslaná a bohužel se toho v této sáze zase tolik velkolepého nestalo.
Za mne pouze další vatovitý díl, který má čtenáře připravit na závěrečnou tečku v sérii.
Konečně už se nejen pletichaří a politikaří, ale i bojuje. Jen mám takový dojem, že měl Heitz trošku krotit a ovládat své grafomanské mánie. Přece jen, aby byl až 4. díl konečně tím, kde se konečně příběh začíná rozjíždět, je smutné a určitě mě to nebude moc táhnout k posledním 2 kusům.
Pokud možno si pořiďte raději vydání z roku 2002. V tom z r. 1975 jsem měl na několika místech přilepené špatné stránky.
I tady platí, že předchozí dva díly byly zřejmě jen na úvod a příběh kontinentu Uldart, se začíná rozjíždět na plné obrátky. Takže je pomalu čas na další pauzu od série.
Stejně jako i další autoři této doby (Wolrich) pecka.