Charmedka Charmedka komentáře u knih

Hra o trůny Hra o trůny George R. R. Martin

Kdo by neznal ať už knihu, nebo seriál.

Mojí největší chybou bylo, že jsem první viděla seriál - 1. série a poté si přečetla knihu. Takže jsem neustále čekala, kdy se tam přihodí to či ono.

K ději se vyjadřovat nebudu, musela bych prozradit, co se v knize stane a to nechci. Ovšem čekejte hned v prvním díle velké zvraty a nečekané situace.

Nečekala jsem, že mě kniha takhle chytne, kniha je plná násilí, krve, sexu. Ale i přesto jsem se nemohla odtrhnout a bez toho by to nemělo ten správný náboj.

Jinak kniha je doplněná o mapy a popisy jednotlivých rodů, když se ztratíte v postavách, kterých je požehnaně, stačí se mrknout na konec knihy. :)

28.06.2020 5 z 5

Vykoupení Vykoupení Lisa Jane Smith

Stále nemáte Upířích deníků dost? A co se takhle vrátit zpět a začít znovu. Vrátit se do dne, kdy Elena poprvé spatří Stefana? Již už čtvrtého dílu jsem řikala, že se jím mělo skončit. A pak jsem to řikala u všech dalších, ale L. J. Smith vždy zase přišla s něčím dalším, místo toho, aby ještě na nějaké úrovni skončila, tak to vypadalo, že se se svými knihami snaží dostat až na úplné dno.

Přesto už je toho moc a když Eleně bylo nabídnuto vrátit se zpět, jen jsem vrtěla hlavou. To jako vážně? Vážně se po 17. dílech vrátíte na úplný začátek? Trošku vaření z vody. Díl je to ovšem čtivý, bavil mě, ale nejlepší byl rozhodně konec. Zajímalo mě, jak Elena uspěje, takže konec byl nejzajímavější. Pokud jste to nevzdaly hned na začátku, vytrvejte.

Slabé místo Slabé místo Lisa Jane Smith

Ač kniha byla docela čtivá, nedá se říct, že by mě vyloženě bavila. Přečetla jsem ji, ale nic ve mě nezanechala. Nečetla jsem plná očekávání, co se asi stane na další stránce nebo kapitole. Četla jsem, děj tak nějak plynul, ale nic moc zajímavého se podle mě nedělo.

Předchozí díl byl plný akce, napětí, úmrtí. Tohle jsem zde postrádala, vůbec mě to nevtáhlo do děje.

Neviditelné zlo Neviditelné zlo Lisa Jane Smith

Sice stále říkám, že už to mělo dávno skončit, ale poslední díly jsou ty nejpovedenější. A konkrétně tenhle patnáctý díl je druhý nejlepší. Je to téměř samá akce, když ne ve škole u Eleny, tak problémy řeší Damon s Katherine, které pronásleduje skupinka upírů, která se nedá zabít a je s nimi všude, kam utečou.

Kniha plná akce, napětí a co víc, autorka se nebojí zabíjet jednu postavou za druhou. To snad ještě v žádném předchozím díle nebylo. Máte se na co těšit, pokud se dostanete až sem.

28.06.2020 4 z 5

Vzkříšení Vzkříšení Lisa Jane Smith

Tenhle díl mohl být klidně poslední a ony jsou další díly, nechápu.

Jak jsem psala, třináctý díl byl jeden z nejlepších, vlastně úplně nejlepší. Tenhle nebyl o tolik horší, četlo se to dobře. Každá kapitola byla čtivá, nenudila jsem se. Kniha obsahovala spoustu napětí, akce a zápletek. Přesto ale trošku poklesla. Začala jsem také znovu sledovat seriál a opravdu se to hodně odlišuje. V seriálu zbožňuji Caroline a ta v knihách téměř není, jen zmíňka..

Příjemně mě překvapily postavy. Elena dospěla, konečně už ví, co chce a za to jsem hrozně ráda. Předtím mě akorát rozčilovala svojí nerozhodností. Vybrala si a stojí si za tím. Bonnie také vyspěla, není ukňouraná, ale naopak se z ní stává silný článek týmu. Posila v podobě vlkodlaků byla fajn. Díky bohu, že se jedná pouze o vlkodlaky a ne nějaké liškodlaky a podobné potvory, které byly v předchozích dílech.

Ohrožení Ohrožení Lisa Jane Smith

Když se mi kniha dostala do rukou, trochu jsem se zděsila, má téměř 400stran, což z ní činí zatím nejtlustší díl. Říkala jsem si, že pokud děj bude nudný a stupidní jako některé předchozí, tak to bude docela utrpění přečíst.

Ale kniha mě strašně mile překvapila. Četla se moc dobře a během jednoho dne jsem přečetla téměř 300 stran. I když začátek je pomalejší, rozhodně není nudný, změna prostředí sérii podle mě docela pomohla. Tohle je snad první díl, který je napínavý, opravdu čtivý a občas nevíte, co máte čekat a kde je pravda. Obdivuju sama sebe, že jsem přečetla předchozích dvanáct dílů a nevzdala to už někde u pátého. Ale pokud se i Vy prokoušete až sem, rozhodně to stojí pak za to.

28.06.2020 4 z 5

Fantom Fantom Lisa Jane Smith

Předchozí díl mě nebavil, byl o ničem. A jak to tak bývá, jeden díl je poměrně čtivý a ten další nestojí za nic, tak Fantom je díl, který se čte již lépe.

V předchozím se téměř nic nestalo, vůbec nic nevyjasnilo, za to zde už konečně zjistíme, proč se objevují jména lidí, kterým pak jde o život. Co to způsobuje, ale také, kdo je záhadný Caleb Smallwood.

Samozřejmě to není žádná hitparáda, spíše takový zlatý střed. Kniha se četla dobře, děj odsejpal. Bylo tam pár napínavých scén, došlo i na boj, ovšem tady jsem lehce kroutila hlavou, jak to působilo směšně.

Naopak velmi se mi líbilo, když se všichni zříkávali svých žárlivostí. Občas to byly obyčejné povrchní věci, ale alespoň konečně působily jako normální lidé s běžnými pocity.

Druhá šance Druhá šance Lisa Jane Smith

Trochu nechápu, proč L. J. Smith nezakončila sérii desátým dílem, kdy se v podstatě vše vyřešilo. Série neni tak čtivá, abych žádala další a další díly. Teď můžu jen doufat, že se protentokrát vyhne nějakým liškodlakům a dětem, kteří si žerou vlastní maso.

Navíc tenhle díl byl absolutně o ničem, ona se ta čtivost a kvalita střídá obdíl. Předchozí byl poměrně fajn, tak zde zase kvalita klesá. Nejvíce si přečtete o tom, jak Eleně chybí Damon, Elena se prostě nezmění, furt to bude ufňukaná holka, která neví, co chce.

Objevují se tu i další postavy, do Fell`s Church se vrací Alaric spolu se svojí kolegyní, která je trnem v oku Meredith, vzájemně na sebe žárlí. Novou postavou je i Caleb Smallwood, bratranec Tylera.

28.06.2020 2 z 5

Zoufalství Zoufalství Lisa Jane Smith

Kniha je zas o chlup lepší než předchozí díl, který byl v podstatě o ničem, naprosto zbytečný. Děj byl tentokrát napínavý a přišlo nečekané rozuzlení.

Seznámíme se i s novou nadpřirozenou bytostí, obromuty (trochu mě to zarazilo, ale zas tak mě už nic nepřekvapí v této sérii), obromuti jsou zvířata, která doprovázejí Elenu a ostatní k Sedmi pokladům.

Konec knihy se mi líbil asi nejvíce, možná je to kapitola, která se mi líbila nejvíc ze všech knih, byla tak úžasně a dojemně napsaná.

Před půlnocí Před půlnocí Lisa Jane Smith

Všichni hlavní hrdinové jsou zpátky doma z Temné dimenze, kde vysvobodili Stefana ze zajetí a momentálně se ukrývají v domě paní Flowersové.

Město Fell`s Church se pomalu rozpadá, stále více dětí je nakaženo Malachy, což jsou paraziti ovládaní liškodlaky.

díl, které se odehrávaly v Temné dimenzi mě poměrně bavily. Snad nejlepší díly vůbec. Za to tenhle, to byla zas taková blbost. Ráda bych napsala, že to alespoň občas bylo akční, napínavý, ale mě to takový vůbec nepřišlo.

28.06.2020 2 z 5

Smrtící tanec Smrtící tanec Laurell K. Hamilton

Kdo očekává zase spousty krve a akce, tak bude zklamaný. Zrovna v tomto díle ho moc nenajdete, ale přesto neztrácí na kvalitě a to i přes celkem snadné rozuzlení situace.

Anita řeší případ upíra, kterému se podivně rozpadá tělo. Upír je přesvědčen, že zrovna Anita mu může pomoci. Sice je schopná, ale tohle už je moc velké sousto. Je možné, že nespokojený upír se mstí?

Na Anitu je vypsána odměna a její jediné štěstí je, že zakázku nepřijal lovec odměn, ale zároveň její kamarád Edward (známe z předchozích dílů). Nebezpečí se ale skrývá za každým rohem a i přes tuto hrozbu, hrozbu smrti se Anita odmítá schovat na bezpečné místo.

Krvavé koleno Krvavé koleno Laurell K. Hamilton

Anita má nového kolegu (pomocníka) Larryho, studenta, který se chce věnovat v budoucnu tomu samému co Anita a právě Anita ho má zaškolit. Larry je mladý, v oboru nezkušený, ale do akce rozhodně zapálený.

Musí řešit případ hromadných masových vražd, které se udály nedaleko jejího momentálního působiště. Opět spolupracuje s policií, ale místní policie nerada vidí neznámé lidi, kor civilisty a ještě ke všemu, když se jedná o ženskou.

Změna prostředí Anitě rozhodně pomohla, případ se stává zajímavější, když opustila již nám známé St. Louis a přemístila se na venkov. A to není vše, v knize se objevují nové bytosti - elfové. Kniha je napínavá, elfí magie je mocná a elfové jsou úplně jiní než upíři či vlkodlaci.

Kavárna šílenců Kavárna šílenců Laurell K. Hamilton

Anita řeší případ ztracených a zavražděných kožoměnců. K tomu se objeví porno, kde vystupují jak lykantropové, tak lidé a kde během jedné scény je zavražděna žena. Souvisí tyhle dva případy spolu a má je na svědomí jedna osoba, nebo je to jen náhoda?

Tentokrát se nám v knize neobjevuje tolik nových postav a my můžeme sledovat pouze osudy již známých hrdinů. A plus také vidím v tom, že Anita a její milostný život se začíná konečně nějak rozvíjet a není to jen ta nepřístupná žena.

Kniha se mi líbila hodně, je tam daleko více napětí, je to "drsnější" a více vtáhne do děje.

Cirkus prokletých Cirkus prokletých Laurell K. Hamilton

Aby i třetí díl byl na stejné, či vyšší kvalitní lince, musí Anita čelit stále silnějším nepřátelům a komplikovanějším úkolům. A toho si Laurell K. Hamilton vědoma.

První polovina je poměrně klidnější, rozhodně ne ale nudná. V druhé už se objevuje jedna akce za druhou a taková finální rozhodně stojí za to.

Anita ani v této knize nepostrádá svůj sarkasmus a důvtip, krve je opět prolito poměrně dost a vulgárníma slovama se nešetří. Ale ani to mě neodrazovala od čtení, knize to dodává šmrnc a čtivost.

Rozesmátá mrtvola Rozesmátá mrtvola Laurell K. Hamilton

Anita má dar oživovat mrtvé, ale viditelně si i vytvářet spousty nepřátel. Kromě mocné kněžky vúdú odmítne oživit předka jednoho milionáře. Tento pán nabízí velkou částku peněz za oživení, ale za takto velké peníze v tom musí být háček.

Anita je mi stále sympatičtější, miluji její smysl pro sarkasmus. Ani v tomto díle se to neobejde bez litrů krve, vyvržených vnitřností a dalšího. Série Anita Blake nebude pro slabé povahy.

Provinilé slasti Provinilé slasti Laurell K. Hamilton

V první knize se především seznámíme s tímto světem a hlavní hrdinkou. Anita sice možná působí jako obyčejná křehká žena, ale nedejte na první dojem. Pracuje u agentury Oživovatelé inc, spolupracuje s policií a odsouzené upíry likviduje. Anita Blake rozhodně není obyčejná.

Je to kvalitní fantasy/horor série, kterou jsem si zamilovala, i když první díl je oproti dalším trochu slabší. Zas tolik se tu neděje, spíše se teprve seznamuje s prostředím a postavami.

Už z anotace je trochu poznat, že se nebude jednat o romantickou slaďárnu jako jsou například Upíří deníky apod. Knihy Laurel K. Hamilton jsou plné nadpřirozených bytostí, krve, násilí, ale i sexu.

Osvobození Osvobození Lisa Jane Smith

Temná dimenze je plná chudoby a otroků. Díly v Temné dimenzi mi přijdou knihy zajímavější a hlavně čtivější, zvlášť tenhle díl. Pořád se tam něco děje, najdete tam i spousta magických bytostí, kterými autorka v tomto díle moc nešetří.

Oproti předchozím si tady L. J. Smith trochu polepšila. Postavy prošly určitou změnou, až na Bonnie, stále ukňouraná, až Vám to chvílemi leze na nervy.

Soumrak Soumrak Lisa Jane Smith

U šestého dílu jsem si už myslela, že si autorka dělá srandu. Asi si myslí, že použila doted málo nadpřirozena, tak přidává další a další. Kniha působí už neskutečně přehnaně, což mi strašně vadí a hodně u mě klesla, daleko víc než předchozí díly a to jsem myslela, že horší to snad být nemůže.

Caroline, která představuje ještěrku a leze po stěnách? Radši nekomentovat. Ani sourozenci Šiniči a Misao se mi nelíbí. Celá kniha je jedna velká blbost, která vůbec neměla vyjít. Pokud jste si oblíbili Stefana, bohužel Vás zklamu, v tomto díle se téměř neobjevuje.

20.06.2020 1 z 5

Temné shledání Temné shledání Lisa Jane Smith

V tomto dílu výraznou postavu představuje Bonnie, která komunikuje s Elenou. Je to fajn změna nečíst pouze o zamilované trojici. Damon je tentokrát na straně dobra a i když musí zatnout zuby, docela se mu daří zachovat správně.

Kniha se číst dala, ale stejně jako předchozí, žádný zázrak to není. Přečte se ale během pár dní. Bohužel závěrečnému boji je v knize věnováno pouze posledních pár stránek.

Zášť Zášť Lisa Jane Smith

Daleko napínavější než předchozí díly, tenhle díl mě bavil více, konečně to mělo nějaký říz a neřešil se jen milostný vztah mezi Stefanem, Damonem a Elenou. Kniha měla tajemný nádech, konec se odehrává v tajemné hrobce, kde se hlavním hrdinům zjeví duch Honorie Fellové, která varuje před nebezpečím, které se blíží.

Sice si kniha zaslouží o kapku lepší hodnocení než předchozí dva díly, přesto se nejedná o žádné světoborné dílo, které by něčím uchvátilo.