Charmedka Online Charmedka komentáře u knih

Přiznání Přiznání Anna Todd

Tenhle díl byl o chlup, ale fakt jen o malý chloupek asi slabší než Polibek. V podstatě se dělo furt to samé - hádka, pláč, sex, doprošování, odpuštění. Ale nemůžu říct, že by kvůli tomu byla kniha špatná, to vůbec ne. Mě to fakt bavilo a protože díl skončil zase neskutečně otevřeně, tak pokračování nenechalo na sebe dlouho čekat.

Jinak ale musím říct, že Hardina nemůžu vystát. Je mi jasné, že tohoto svalovce s tetováním, piercingy a sexy britským přízvukem bude většina čtenářek milovat, ale za mě je to totální ho*ado :D

31.05.2020 4 z 5

Polibek Polibek Anna Todd

Rozhodně jsem na knihu stará, ale hrozně lituji, že jsem tak dlouho otálela, protože kniha je neskutečně čtivá. Se svým počtem stránek už je to docela bichlička, ale kapitoly jsou krátké, k tomu ne zrovna malé písmo a kniha se čte úplně sama.

Myslím, že kniha se Vám bude líbit i v případě, že nejste vyloženě na romantické knihy. Mně se teď romantika čte špatně, nebaví mě, ale tohle jsem zhltla jak malinu.

Je to takových 50 odstínů pro mládež. Erotické scény jsou peprné, výborně napsané, fakt vzrušující a za mě vážně super. A ten konec Vás donutí sáhnout po pokračování.

28.05.2020 4 z 5

Aglajina zem Aglajina zem Petra Variant (p)

Příběh a celý ten svět a jeho fungování je velmi dobře promyšleno. Je to zajímavý a originální nápad, má to ovšem chyby na kráse. Tou hlavní je za mě délka. Knížka je doslova knížečka o pouhých 144 stránkách a na těch pár stránkách se toho stane docela hodně.

A protože se toho zvládne stát nemálo, tak je naprosto jasné, že celé to vyprávění je strašně málo rozvinuto. Ocenila bych podrobnější popisy, dyť Aglajina zem musí být vážně nádherná, proč ji nevěnovat více prostoru. Hlavní hrdinku bych zas nechala trochu cukat, ne se hned se vším smířit a vědět.

Rozhodně ale není kniha špatná, doporučila bych ji ovšem spíše mladším slečnám. Hlavní hrdince je sice třicet, ale rozhodně takový dojem nebudí. Celkově i vyjadřování a hodně zdrobnělin dělají z knížky příběh pro mládež.

28.05.2020 3 z 5

Sběratel skleněnek Sběratel skleněnek Cecelia Ahern

Kniha je rozdělena na dvě časové linky, které se tak různě střídají. Hlavní linku představuje Sabrina a tou druhou se čtenář dostane o pěkných pár let do minulosti, kdy se malý Fergus Boggs zamiluje do skleněněk a hru v kuličky, ve které je opravdu velmi dobrý. Kuličky jsou pro něj nejen útěk z reality od těžkého dětství, ale stává se z nich až obsese.

Příběh je rozhodně originální, můžu zaručit, že je jen velmi malá pravděpodobnost, že byste četli o skleněnkách. Zajímavý nápad, sama si tyhle kuličky z dětství pamatuji a pár jsem jich měla, ale vyloženě hry jsme s nimi nehráli.

Jak příběh zajímavý, tak bohužel strašně nudný. Kniha není vůbec tlustá, ale četla se mi obtížně. Dějová linka se Sabrinou se odehrává během chviličky, za to Fergusova začíná od jeho osmi let a to až do dospělosti.

Časově se chytáte dobře, jelikož kapitoly jsou nadepsané, takže víte, kde zrovna jste, ale já měla hrozný bordel v postavách. Fergus měl hlavně několik sourozenců a ve jménech jsem byla totálně ztracená a to i kvůli tomu se mi hůře četlo.

Kniha mě bohužel nijak nezasáhla, konec sice poměrně nečekaný, ale za mě také žádné wow a považuji tedy knihu za nejslabší dílo této autorky.

23.05.2020 2 z 5

Poslední hvězda Poslední hvězda Rick Yancey

Zrovna u posledního dílu jsem čekala pořádnou pecku a akci, která mě nedokáže od knihy dostat a ono nic z toho nepřišlo.

Najednou jsem se do čtení musela nutit. V knize se toho dělo docela dost, ale bylo toho tolik, že to působilo až hrozně zmatečně, díky tomu to ztrácelo na čtivosti a najednou zmizelo veškeré kouzlo této série. K tomu Cassie, která byla v prvním dílu super, byla na úplně vedlejší koleji.

Kromě spousty událostí najednou se autor hodně zaměřil na pocity a myšlenky, což bývá jindy super. Nakouknout do hlavy oblíbené postavy a hlavně vnímat její strachy a pochyby, jenže tady to bylo až takové zdlouhavé a šíleně okecávací. Navíc mi přišlo, že každá postava jedná v podstatě sama za sebe, nedokážou se shodnout na plánu a tak si jede každý to svoje, to mě nebavilo.

Jsem zklamaná vlastně i celkově z konce. Hromada keců kolem, ale samotný konec byl najednou tak strašně unáhlený a nijaký. Mě to vlastně nijak nezasáhlo...

21.05.2020 3 z 5

Nekonečné moře Nekonečné moře Rick Yancey

(SPOILER) Hlavní postavou je stále Cassie, ale upřímně mi přišlo, že prostoru měla o dost méně a vlastně bych ji ani nenazvala tahounem celého příběhu. Kolikrát mi svým fňukáním nad láskou k Evanovi rozčilovala a ze statečné holky se stávala klasickou puberťačkou.

Nejvíce prostoru dle mého měla Eso, které autor věnoval nejen důležitou linku, ale zaměřil se hodně i na její pocity a minulost.

Celkově jsou charaktery postav skvěle propracované a každá z nich má svoji osobnost. Jen některé jsou výraznější, jiné méně. Třeba zrovna děti mě zas tolik neupoutali, i když nečekaný příchod malé Megan, která byla v táboře, se mi hodně líbil.

Čtení jsem si velmi užila. Sice od prvního dílu uplynul nějaký čas, ale série pro mě neztratila kouzlo, originalitu a čtivost.

16.05.2020 4 z 5

Hledá se Romeo Hledá se Romeo Alexandra Potter

Děj knihy je hodně předvídatelný, vlastně se dá očekávat hned od začátku, jak to dopadne. Což bych knize i odpustila, ale mně byly tak strašně nesympatické už samotné postavy. Nejvíce mě vytáčela právě Julie.

Kniha se mi četla obtížně, nebavila mě a musela jsem se docela nutit. Vtipy byly celkem nucené a kolikrát kniha až zbytečně a rušivě vulgární. Za mě slabší průměr, tak nějak to zachránil samotný konec.

08.05.2020 3 z 5

Návrat domů Návrat domů Yaa Gyasi

Sama bych si knihu nekoupila, není to moje téma, na druhou stranu vůbec přečtení nelituji, naopak. Kniha se četla dobře a rozhodně ve mně něco zanechala a tak to má být. Osobně bych jen více propracovala časové skoky a skoky mezi postavami.

Strašně to časově totiž skáče. Čtete o jedné postavě a najednou jste o pár let dál a čtete o potomkovi a takhle to jde celou dobu. Vážně jsem byla neustále mimo. Za těch 288 stran se od 18. století dostanete až do současnosti a sledujete osud dvou rodových linií v asi sedmi generacích.

I přesto, že jsem byla časově hodně ztracená, tak kniha je neskutečně silná. Hlavně začátek knihy byl tak neuvěřitelný. Detailní a syrové popisy zacházení otroků, jejich strach a šílená krutost. Co mě dostalo, že i sami Afričané se podíleli na prodeji otroků a svých lidí.

25.04.2020 3 z 5

Invaze Invaze Jay Bonansinga

Invaze není vůbec špatná, přesto mě neoslovila tolik jako Zkáza. On je tenhle díl takový hodně jiný. Kladní hrdinové knihy žijí aktuálně v podzemí, kde objevili rozsáhlé chodby a právě ten život v podzemí mi přišel asi trošku moc.

Kniha byla ovšem napínavá, čtivá, nenudila jsem se a dokonce mě skoro rozbrečela, o dojemné a napínavé scény není nouze, i když spíše tady převládají ty dojemnější a autor se zaměřuje hodně na vnitřní pocity a strachy.

25.04.2020 3 z 5

Zkáza Zkáza Jay Bonansinga

Po minulém obřím zklamání, kdy příběh stál opravdu za houby, přišlo další zklamání v podobě zjištění, že od tohoto pátého dílu nepíše knihy už Robert Kirkman, ale pouze Jay Bonansinga. Ty jo, tohle ale bylo super. Již od prvních stran jsem se začetla a celé mi to přišlo velmi povedené. Jay Bonansinga rozhodně nešetří detailními popisy, které kolikrát byly hodně krvavé a nechutné, ale vlastně ne zbytečně, celé to do sebe zapadalo a vytvářelo skvělou atmosféru.

08.04.2020 4 z 5

Pád Guvernéra 2 Pád Guvernéra 2 Robert Kirkman

Během čtení jsem si od začátku říkala, kde je ono kouzlo, které pro mě měly předchozí díly a zda se to kouzlo a nadšení ještě objeví, neobjevilo.

V tomhle dílu nešlo ani tak o zombie a boj s nimi, jako právě o boj mezi lidmi, kteří se touží navzájem zlikvidovat a pomstít, co se dá. Je to nekonečná smyčka a chování všech, převážně Lily, mě totálně rozčilovalo. Za mě bohužel pokles o dvě hvězdičky a celkově slabší průměr.

08.04.2020 3 z 5

Žár Žár Kiersten White

Po minulém dílu plném cesty za dobytím valašského trůnu, se tady tempo trošku zpomaluje a tolik akce nenabízí, avšak rozhodně mu nechybí oné kouzlo a dravost.

Charaktery všech postav, i těch spíše vedlejších, jsou neskutečně dobře propracované a za co palec nahoru, působí velmi reálně, takže si čtení užijete na maximum. S postavami budete soucítit, fandit jim, nenávidět, cokoliv, ale rozhodně Vám nebudou jedno a to ne každý autor zvládá.

Líbí se mi i, že si autorka nebere servítky, nebojí se krvavých a drastických popisů, nebo z Lady udělat vážně bezcitného zabijáka. Vše je ale tak čtivé, nepřehnané a funguje to.

Za mě opět velmi povedený díl. Já si tuhle sérii zamilovala a zamilovala jsem si Ladu, pro mě jedna z nejlepších knižní postav. Z konce jsem hodně na rozpacích, na jednu stranu jsem zklamaná, na druhou stranu mě dojmul, zaskočil a tak to asi má být.

31.03.2020 4 z 5

Papírová srdce Papírová srdce Claire Contreras

Kniha je vyprávěna z pohledu Mii a začíná novelou Rozdělená srdce a vlastně tedy tím, co se mezi hlavními hrdiny stalo. Jensen, který píše pro noviny, ovšem také knihu obohacuje a to svými fejetony, což mě strašně bavilo, protože pohled muže bývá většinou ještě zajímavější, než ten ženský pohled na věc.

Oba jsou strašní sympaťáci a přirostou Vám k srdci. Jensen je skvělá mužská postava, žádný namachrovaný frajírek, ale dospělý muž, který to má v hlavě srovnaný, ví, co chce a umí dát najevo city a bojovat. Mia také není žádná pipka, je chytrá, citlivá a přirozená.

Celkově všichni působí hodně reálně, to se autorce velmi povedlo, protože díky tomu budou čtenáři mnohem blíže a Vy s nimi budete všechno sdílet.

Celá kniha je nejen velmi, ale opravdu velmi romantická, ale také plná naděje, lásky a samozřejmě i bolesti. Budete se u ní smát, ale zároveň Vám bude i úzko a do pláče, protože ta kniha a celý ten příběh působí opravdu tak reálně.

Stejně jako u prvního dílu, i tady jsem neskutečně dojatá, rozněžněná a bože, chci další.

25.03.2020 5 z 5

Horečka Horečka Megan Abbott

Od Horečky jsem čekala mnohem víc, vážně mnohem a něco trošku jiného. Očekávala jsem střední školu, kde se okamžitě rozpoustá emidemie, která bude mít velmi znepokojující průběh, takový, u kterého Vám bude až špatně a úzko a hlavně, že bude rychle postupovat.

Nic takového se nekonalo. Začátek byl hodně pozvolný a více se toho dělo snad až posledních sto stránek. Postavy byly navíc nesympatické a ploché, že vlastně Vám jejich osud byl jedno, nevytvořila jsem si k nim absolutně žádný vztah. Co víc, autorka tady z puberťáků udělala totálně stupidní jedince, které zajímá vlastně jen sex, ale zároveň to jsou hrozní puritáni a naivové.

Co mi hodně vadilo, tak smsky plné překlepů, což nebude asi chyba překladu, předpokládám, že autorka to takhle zamýšlela, ale proč sakra? To jako šestnáctileté holky neumí ve zprávách psát trochu správně bez vynechaných písmenek?

22.03.2020 1 z 5

Mezi námi lháři Mezi námi lháři Caroline England

Čekala jsem něco ve stylu Liane Moriarty. V podstatě takovou oddechovku, zároveň ale s vážnějším tématem a hlavně ze života. A to jsem i dostala, nemůžu říct, že ne, ale bohužel Caroline England zdaleka jako Liane rozhodně nepíše.

Celé je to takové pomalé, rozvleklé a když jsem se dostala na konec, tak jsem vlastně zjistila, že kniha nemá ani pořádný příběh a už vůbec ne konec. Kniha je naprosto bez konce, což by dle mého nebyl takový problém, uzavřené konce bývají někdy fajn a dávají prostor k vlastní fantazii, ale tohle bylo najednou tak divně ukončené a furt přemýšlím nad tím, zda mi na konci něco uniklo a nepochopila jsem ho, nebo dává až moc velký prostor oné fantazii.

Jediné plus asi beru to, že postavy řeší opravdu reálné a zcela běžné problémy jako je nemožnost otěhotnět, nebo naopak nejistota v rodičovství a pubertální děti, pochyby a krize ve vztahu. Líbilo se mi, že ve výsledku se vlastně všechny ty jejich tajemství a kostlivci ve skříni tak nějak vzájemně propojovaly.

22.03.2020 2 z 5

Rubínový kruh Rubínový kruh Richelle Mead

Začátek byl docela pomalý a bohužel musím říct, že i docela nudný, stále dokola o tom samém. To se spravilo hned poté, co Sydney vyklouzla ze dvora a vydala se po stopách Jill. Kniha byla plná cestování, protože stopy skupinku vedly sem a tam. Nechyběla spousta magie, kterou Sydney ovládá a která mě vážně bavila.

Naopak mě moc nebavil romantický vztah mezi Adrianem a Sydney, tedy ne přímo jejich vztah, ale neustálé kňourání a pochybnosti o manželství. Tohle mi vážně nesedlo a trošku kazilo dojem z celé série.

Čím to ale kniha zachraňovala, tak humorem a velmi jsem ocenila docela velký prostor pro Rose a Dimitrije. Tuhle dvojici zbožňuji. Ono i celkové zakončení stálo za to. Všechny ty informace, novinky a nastíněný osud postav, palec hore.

07.03.2020 4 z 5

Velké překvapení pro malého méďu Velké překvapení pro malého méďu Marie-Danielle Croteau

Co se týče děje, tak mi tenhle se spadlým letadlem přijde o chlup hezčí a propracovanější, přesto nic složitého nečekejte, ale troufám si tvrdit, že i pro děti bude více zajímavý. Navíc tím, jak méďa nosí lidem ryby, tak to celé působí mile a upřímně.

01.03.2020 4 z 5

Velké překvapení pro malého tučňáka Velké překvapení pro malého tučňáka Marie-Danielle Croteau

Knihy mají obrovský čtvercový formát, což jsem fakt nečekala, ale musím uznat, že i díky té velikosti vypadají knihy nádherně a já z nich měla neskutečnou radost.

Co se týče příběhu, tak je jednoduchý, není to nic složitého či dokonce více promyšleného. Kniha má 32 stránek, z toho většina jsou ilustrace a jen minimum textu, takže ji zvládnete na jeden zátah, což beru jako plus.

Knížku bych doporučila přibližně od dvou tří let, případně pro menší dítka, která mají ráda zvířátka a ráda v knížkách listují, protože příběh dle mého pro ně úplně zajímavý nebude. Ovšem na to prohlížejí je knížka krásná, ty ilustrace jsou moc povedené.

21.02.2020 4 z 5

Stříbrné stíny Stříbrné stíny Richelle Mead

Tohle bylo úplně super, fakt jako bomba. Je pravda, že já mám v knihách různá zvrácená místa ráda a nápravné centru je masakr. Alchymisté jsou psychopati, kteří neznají hranice a uchylují se nejen k psychickému teroru, ale i k fyzickým trestům. Příběh se až tolik nehýbal, kapitoly se Sydney popisovaly její život v centru, Adrianovy zas pařby a stesk, přesto mi kniha nepřišla nudná či zdlouhavá, užila jsem si každou stránku.

17.02.2020 5 z 5

Konec Konec Mats Strandberg

Co byste dělali, kdyby jste se dozvěděli, že se na naši Zemi řítí kometa a za pár měsíců všichni umřeme? Snažili byste se dohnat zbývající čas, totálně rezignovali, nebo pokračovali zcela běžně ve svém životě a třeba i doufali, že konec nenastane?

Tohle mě bavilo, sice se jedná o young adult a kniha není přehnaně složitá, přesto má něco do sebe a s emocemi čtenáře pracuje dobře a sami si určitě řeknete, co byste asi tak dělali a do postav se vcítíte. Užívali si a doháněli ztracený čas, nebo jako Simonova sestra si konec vůbec nepřipouštěli a plánovali výbavičku pro miminko? Konec Konce se možná zdá odfláknutý, ale za mě naprosto perfektní.

17.02.2020 4 z 5