Charmedka komentáře u knih
Kniha navazuje tam, kde předchozí skončila. Elena je pro záchranu Stefana ochotná udělat téměř cokoliv. Damonovi nevěří, že Stefan je po smrti. S pomocí svojí nejlepší kamarádky Bonnie, která má čarodějnické předky a schopnosti se začaly vyvíjet i u ní, se rozhodne Stefana najít.
V této knize se poprvé objeví i nová postava - Alaric Saltzman, nový učitel, který bude mít také velkou úlohu v knize. Kromě něho mají více prostoru i další postavy, Bonnie, Matt...
A dáme si trochu srovnání se seriálem. Stejně jako v seriálu Stefan přijíždí do malého městečka Mystic Falls, nastoupí na zdejší střední školu a hned první den školy si ho všimne Elena. V seriálu krásná dívka, milá a přátelská. Ovšem v knize namyšlená a panovačná mrcha, která dostane vše, po čem touží, zvlášť pokud jde o kluky.
Já musím přiznat, že mě kniha zklamala, jediné plus vidím v tom, že kniha končí v tom nejlepším, takže druhý díl si musíte přečíst co nejdříve, aby jste věděli, jak to bude pokračovat. Kniha mi přijde, že je hodně jednoduše psaná, spíše pro mladší ročníky a se seriálem se nedá vůbec srovnávat.
Kde bere takový hodnocení? Jak Kinga miluji, tak mi přišlo, že se v knize nic moc neděje. Dostala jsem se za půlku a furt čekala nějaké wow a ono nikde. Teprve hodně za polovinou jsem se konečně dočkala a nemohla se odtrhnout.
Přesto je kniha pro mě velkým zklamáním, protože většinu četby jsem se nudila a očekávala jsem mnohem, ale opravdu mnohem více a jsem z ní hodně na rozpacích. Konec super, ale ten zbytek..
Andy je nevýrazná, módou neposkvrněná šedá myška. Když se naskytne příležitost pracovat u Mirandy Priestlyové, chytne se jí. Ač se na tuhle pozici absolutně nehodí.
Přiznám se, že nejprve jsem viděla film s Meryl Streepovou a Anne Hathawayovou. Film byla průměrná americká komedie, která nenadchne, ale ani neurazí.
Bohužel kniha je podprůměrná, která spíše unudí. A to je co říct, až na výjimky knihy bývají lepší, ale tady to neplatí. Já se opravdu nudila a pořád čekala, až kniha už bude u konce.
Becky pracuje jako poradkyně v investování a spoření, ale zrovna spořivost a šetřivost nejsou vlastnosti, kterými sama oplývá. Její účet je vždy vyčerpán, dokonce hodně pod limit, hotovost v peněžence taky žádná neni.
Peníze u Becky se prostě nedrží. Nedokáže se ovládat, prostě musí nakupovat. Je zadlužená kde se dá a výmluvy proč nesplácí, už pomalu docházejí. Pak ale někoho potká a život se začíná trochu měnit.
Sérii Shopaholic prostě miluji, vlastně miluji všechny knihy od Sophie Kinselly, ale tahle série je taková, no prostě citová. Becky jsem si ihned zamilovala.
Celý příběh vypráví policista Raphie mládenci, kterého zatkli na Boží hod za prohození krocana oknem do bytu jeho otce. Ano, možná to zní směšně, ale celá kniha v podstatě v sobě skrývá poučení.
Knížku jsem si kupovala v období Vánoc, chtěla jsem mít tu správnou atmosféru. Děj se odehrává právě také na Vánoce, takže byla jasnou volbou.
Jenže předtím jsem četla jiná díla této autorky, která jsem si zamilovala a tahle byla oproti předešlým slabá, takže mi velké Vánoční očekávání nepřinesla.
Sandy pracuje u policie, k práci se dostala především pro to, aby pomáhala hledat pohřešované lidi. Už od mala nedokáže přijmout, že se ztrací věci, byť jen maličkost, až už jde o ponožky, nebo něco podobného. Nesnese, když neví, kam se věc, či osoba poděly.
Když se má sejít s Jackem Ruttlem, aby mu pomohla najít ztraceného bratra, najednou se sama ocitá někde, odkud neví jak se dostat domu. Ocitá se ztracená neznámo kde. Ač tomu zprvu nemůže uvěřit, ocitá se na místě ztracených věcí a lidí. Ale existuje nějaká cesta ze ztracena?
Kniha patří k oddechovému čtení, kde nemusíte moc přemýšlet nad dějem, ideální na dovolenkové čtení. Začátek je lehce zdlouhavý, ale pak se kniha stává zajímavou.
Knížka je sice nereálná, ale to vůbec nevadí. Je vtipně napsána, je čtivá, přesně taková, jakou od Cecelie Ahernové očekáváte. Vzpomínky, které sdílíte s další osobou pomocí darované krve, opravdu originální a zajímavý nápad.
Co bych ale vytkla je konec, je moc takový...No uspěchaný, žádné napětí, očekávání, prostě najednou bum a je to. To, že je poměrně jasné, jak to skončí by mi tolik nevadilo jako to, že prostě má hrozně rychlý spád.
Kniha je určitě zajímavá v tom, že je psána v dopisech a e-mailech. S Alexem a Rosie se seznámíme v době jejich dětství v pěti letech. Už v této době mají mezi sebou silné přátelské pouty. Hned na to skončíme do období jejich pubertálních let a na to dospělosti, kdy každý žije už svůj vlastní život, ale přesto spolu neztrácí kontakt.
Kouzelný příběh, který vykouzlí úsměv na tváři, ale i slzu v oku. Pokud ale čekáte reálný příběh, tak budete zklamány. Je to spíše taková pohádka pro dospělé. A to na knihách Cecelie Ahernové miluju, nejsou to obyčejné romány jako je každá druhá kniha, ale většina obsahuje nějaký ten ždibek fantasy.
Kniha je děsivá především kvůli pocitům, které ve vás vytváří během čtení. Dokonale opět popisuje každý detail, díky kterému se lépe vcítíte jak do postav, tak Vás i lépe vtáhne do děje.
Stephen King se zde zaměřil především na vnímání smrti, smrt je sice přirozený chod života, ale co když se objeví ve Vaši rodině. Poukazuje na to, co je člověk ochoten udělat, co s ním udělá smrt a kam až je ochoten zajít, rozum jde stranou.
Pro mě Řbitov zvířátek nejlepším dílem Stephena Kinga, stala se jí už po jejím přečtení a i nadále jí zůstává i po přečtení dalších knih
Jestliže máte rádi upíry, tahle kniha je pro Vás ta pravá. Stephen King pojal upíry, dnes již dá se říct, okázale. Strach z křížů, česneku a světla. Ale i tak z nich občas šel strach. Prokletí Salemu je Kingova druhá kniha, je daleko propracovanější než prvotina Carrie. Setkáváme se tu ale s řadou postav, ve kterých jsem se občas docela ztrácela.
Stephen zde jako ve většině knih poukazuje na to, že zlo není vlastně zlo samotné, ale že to největší zlo se skrývá přímo v lidech a městečko je vlastně zatracené už dávno před příjezdem Barlowa.
Cannie je hodně podobná Bridget Jonesové, je to ten samý typ hrdinky a spousta čtenářek si jí jistě oblíbí. Mě přišla Cannie sympatická, hlavně její smysl pro humor, ten byl vážně skvělý a dokázala si udělat legraci i sama ze sebe. Co už mi trošku vadilo, tak její vztah vůči Bruceovi, ale i otci.
Kniha má téměř pět set stran, toho jsem se zprvu lekla, ale čte se tak dobře a stránky odsejpají, že Vám to ani nepřijde a knihu máte rychle přečtenou. Je rozdělena na tři velké části a kapitoly.
Nejlepší rozhodně byla poslední část, která byla vážně dojemná a mě bylo pomalu až do breku. Knihu rozhodně doporučuji, splnila má očekávání, je vtipná, zábavná, zároveň i ze života a dojemná a Cannie velmi sympatická.
Příběh o dvou sestrách, které mají společnou jen velikost bot. Rose je upjatá, pracovitá, velmi zodpovědná žena, které zábava moc neříká. Za to Maggie je úplný opak, divoká, ztřeštěná a slovo odpovědnost ji moc neříká.
Kniha, která nic moc nezaujme, ale ani neurazí. Je to spíše oddechovka k vodě. Neoslovilo mě nijak ani ani filmové zpracování.
Už podle anotace je docela jasné, že se bude jednat o nenáročné čtení, vlastně je to román pro ženy, kde krom lásky, vztahů najdete i vraždy a detektivní zápletku. Ovšem i tak je to opravdu nenáročná kniha, u které se odreagujete.
Kate a Janie jsou potrhlé stejně jako celá tahle kniha. Nad jejich myšlením Vám občas zůstává rozum stát. Bavila mě ovšem více než Zná ji jako své boty. Oproti ní byla kniha zábavnější, čtivější a napínavější. Tedy alespoň pro mě.
Městečko Upchurch je vlastně takové Wisteria Lane Zoufalých manželek. Dokonalé stepfordké paničky, dokonalé manželky a matky, ovšem jen na povrch. Nic není takové, jaké se zdá a všichni mají tajemství.
V knize se neustále něco děje, stále přichází jeden zvrat za druhým a dějově mi přišlo Tajemství rozhodně více propracované, než díl předchozí. Docela dost prostoru mají i vedlejší postavy, což mě bavilo. Přesto díly si jsou hodně podobné, jsou plné hádek, vzteku, slz, sexu, ale jsou neskutečně čtivé a to i přesto, že je to furt to samé dokolečka. Ovšem v tomto třetím je vidět určitý pokrok a zrání, kor u Tessy.
Po třech dílech opravdu můžu říct, že se série stala mojí oblíbenou a věřím, že se bude líbit i čtenářkách, které romantiku a YA zas tolik nevyhledávají. Čtvrtý díl na sebe nenechal dlouho čekat...
Podle mě tohle psala autorka pod vlivem, jinak si to nedovedu představit. Celé je to tak absorudní. Co stránka, to hromada nesmyslů a do extrému hnaných situací. Ty fobie by mohly být zajímavé, kniha je ovšem psána s hodně velkým nadhledem a je z toho bohužel udělaná totální fantasmagorie.
Problém také byl, že věty špatně na sebe navazovaly, kolikrát až nedávaly smysl a já je musela číst několikrát, abych pochopila, co se autorka snažila říci. Vlastně to působí, jako kdyby vůbec neuměla psát, špatný slovosled, hloupé skákání ve vyprávění, takže to působilo ještě více zmatečně.
Jak mám sérii Bratrstvo černé dýky ráda a všechny díly jsem slupla jak malinu, tak u tohohle jsem se docela trápila, vůbec mě to nebavilo a hodně jsem se nutila, abych to dočetla.
Nemám nic proti gayům, vůbec ne, ale že bych musela zrovna číst o homosexuálním vztahu, to ne. Hodně jsem se tedy bála, jak to v knize bude pojato, jak to bude působit a jak mě to vlastně bude bavit. Překvapivě mi přišlo, že autorka se toho chopila se ctí a bylo to super.
Jen mi hlavní hrdinové přišli na facku, sami si házeli klacky pod nohy, neustále se litovali a šlapali si po štěstí. To věčné fňukání a sebehacení mi lezlo krkem.
Ten vztah, erotické scény atd, vše bylo super popsáno, ale problém jsem měla spíš celkově s knihou. Chyběla mi větší akce, posun děje, napětí. Naopak neustálé omílání jejich vztahu/nevztahu bylo až až.
Námět zajímavý, ale od začátku hodně průhledný, což bych ovšem odpustila. Ne vše jsem samozřejmě odhalila, ale taková ta hlavní zápletka je opravdu jasná po pár stránkách.
S čím jsem ale měla problém, tak byla převážně celková atmosféra celé knihy. Postrádala jsem napětí a více emocí. Působilo to strašně ploše, zkrátka tak jako nijak. Postavy byly všechny naprosto nesympatické a opět, bez emocí.
Tenhle díl byl o chlup, ale fakt jen o malý chloupek asi slabší než Polibek. V podstatě se dělo furt to samé - hádka, pláč, sex, doprošování, odpuštění. Ale nemůžu říct, že by kvůli tomu byla kniha špatná, to vůbec ne. Mě to fakt bavilo a protože díl skončil zase neskutečně otevřeně, tak pokračování nenechalo na sebe dlouho čekat.
Jinak ale musím říct, že Hardina nemůžu vystát. Je mi jasné, že tohoto svalovce s tetováním, piercingy a sexy britským přízvukem bude většina čtenářek milovat, ale za mě je to totální ho*ado :D