Ciarra Ciarra komentáře u knih

Ohavný Londýn Ohavný Londýn Terry Deary

U této knížky člověk zkrátka neví, čemu má a nemá věřit :) doporučuju ke zpestření nezáživných hodin dějepisu :)

27.11.2015 5 z 5

Láska v Londýně Láska v Londýně Iva Pekárková

Útlá knížečka, která se dá přelouskat za večer. Jsou to takové minipovídky, ale když se do nich začtete, záhy se vám písmenka začnou měnit ve filmové příběhy, které se vám vryjí pod kůži. Spolu s hlavními postavami prožíváte jejich touhy, radosti, selhání, bolest i ztrátu.
Je pravda, že jsem od této knížky očekávala něco jiného, než jsem nakonec dostala. Ale ono i to nečekané může být v životě prospěšné :)

27.11.2015 4 z 5

Bezmocná Bezmocná Lauren Roberts

Nebylo to špatné, ale hodně mi to připomínalo Rudou královnu.

02.02.2025 4 z 5

Jsem roztříštěná Jsem roztříštěná Tahereh Mafi

Pardon, ke skupině nadšenců se nepřidám. Vždycky dávám knize alespoň 100 stran, aby mě mohla zaujmout a já ji přečetla. Tady jiskra mezi námi nepřeskočila, zkusím štěstí jinde.

21.08.2024 2 z 5

Šarlatový závoj Šarlatový závoj Shelby Mahurin

To byla jízda! Mnohem lepší než Holubice & had. Nemůžu se dočkat dalšího dílu!

18.08.2024 5 z 5

Podmanivý Podmanivý Jodi Ellen Malpas

Tohle nebyl můj šálek čaje. Ale knih je spousta, takže jedeme dál.

23.07.2024 3 z 5

Dotek zmaru Dotek zmaru Scarlett St. Clair

(SPOILER) !POZOR, MOŽNÝ SPOILER!

Druhý díl mi přišel slabší než první: Persefona se tu velmi často chová jako fracek, používá vulgarismy, Hádés je ze všeho zmatený, nechápe, proč se takto chová, taktéž používá vulgarismy, ačkoli v minulém díle Persefoně vytýká, že mu nadává a nabádá ji, aby to nedělala. Persefona je prakticky půl příběhu sama, vše si řeší sama (osobní problémy, projevy své vlastní magie, kterou zatím neovládá), Hádés je pořád někde jinde, ale zadek jí zachránit přijde, to zase jo.
Ani Persefona ani Hádés nejsou stejné postavy jako v předchozím díle, hlavně svým chováním.
Více prostoru dostal Hermes, sympaťák a také se mi velmi zamlouvá možná naznačená linka Lexa a Thanatos (třeba se dočkám).
Otevřený konec mě nenechal na pochybách, že třetí díl bude o něco akčnější, těším se

10.07.2024 4 z 5

Zlatá značí osud Zlatá značí osud Sára Vůchová

Námětem mi kniha trochu připomínala Krásku a zvíře. Příběh se mi líbil, i když mě Veerle i Tugger někdy svými názory pěkně štvali. Jenže když ve vás kniha nevyvolá emoce, ať už pozitivní či negativní, tak na ni rychle zapomenete.

Jsem moc ráda, že i v našem českém spisovatelském rybníčku přibývá těchto fantasy rybek, které mají jistě ještě co nabídnout.

Kniha rozhodně doporučuji, fajn fantasy oddechovka.

05.07.2024 5 z 5

Pomsta Mafie: Příběh lásky a nenávisti Pomsta Mafie: Příběh lásky a nenávisti Natálie Soldátová

Tady mě nalákala anotace a co slibovala, to jsem dostala. Posledních asi 50 stránek se neuvěřitelně táhlo, ale jinak kniha celkem ubíhala rychle.
Oddechovka z pera české autorky, přečteno za půl dne.

17.06.2024 4 z 5

Divoký princ Divoký princ Meghan March

Zřejmě jsem čekala něco víc, předchozí série mi přišla lepší. Nevím, jestli půjdu do dalšího dílu.

16.03.2022 3 z 5

Mrazivý polibek Mrazivý polibek Richelle Mead

Nezklamala, pěkně se to rozjíždí, jdu na 3. díl.

21.05.2019 5 z 5

Vampýrská akademie Vampýrská akademie Richelle Mead

Kniha super, ale za žádných okolností se nedívejte na film. Děs běs, kdybych nečetla knihu, byla bych totálně ztracená. Tady víc než kde jinde platí, že kniha je lepší než film.

16.05.2019 5 z 5

Prokletý dům Prokletý dům Rachel Caine (p)

Oddechovka :) mám půjčený i další díl, ale nějak jsem se do něj nezačetla, tak odkládám a jdu na jiné fantasy :)

15.11.2017 4 z 5

Vina soudce Brennera Vina soudce Brennera Petr Ritter

Výborná kniha a zajímavý závěr, rozhodně doporučuji.

22.09.2017 5 z 5

Shakespearova kletba Shakespearova kletba Jennifer Lee Carrell

Ačkoli anotace na knize byla zajímavá, knihu jsem nedočetla. Pokud neznáte Shakespearovo dílo, nepochopíte dějové narážky. Až přelouskám Shakespeara (jestli vůbec někdy), tak se ke knize možná vrátím. Do té chvíle bude další položkou v mém seznamu Nedočteno :-)

19.03.2016 2 z 5

Nástroje temnoty Nástroje temnoty Imogen Robertson

Asi jsem od této knihy čekala něco jiného. Děj se ze začátku vyvíjel zajímavě, ale pak už mi to připadalo hrozně rozvláčné. Navíc jsem nějak nemohla překousnout dvě dějové linky, kdy jedna skončila a pak jsem se zase musela přeorientovat na tu druhou. Odkládám, ale třeba ještě přijde její čas :)

04.01.2016

Jackaby Jackaby William Ritter

Ačkoli mě knížka zezačátku trochu zklamala (skřítci opravdu nejsou moje gusto v "detektivkách"), tak jsem i přesto vytrvala a nakonec vše dočetla. Je to oddechovka, u které se pobavíte. Jsem zvědavá na další díl. V USA už vyšel, tak pevně doufám, že bude brzy přeložen i do češtiny.

10.12.2015 5 z 5