cousin komentáře u knih
LeJean. Celou dobu jsem nad tím přemýšlel, Le Džínová, stále to nedávalo smysl, Legínová, nic. Nepřišel jsem na to, dokud hříčku pan autor sám neprozradil. K pointě si přibral další slovo.
Zde je zřejmě první zmínka o vkročování, zužitkované později v Dlouhé zemi ad. i Yettiové byli předobrazy.
Od prvních řádků se začaly vršit nepříjemné pocity, vygradované posednutím hlavního hrdiny. Když došlo na popis chytání lidí a přikládání těch slizkých ovladatelů na záda, knihu jsem odložil a s nedobrými myšlenkami usnul. O něco později mi po zádech přeběhl kocour. Potvrzuji, hlavou zeď neprorazíš a můj pokus by měl být uznán jako platný v rámci periodického ověřování přísloví. Kocourovi jsem přislíbil, až se mi povede toho chlupatého darebáka ráno chytnout, budu ho drbat na břiše, dokud bude vrnět a neusne, a pak stejně ještě, dokud mi ruka neupadne. Knihu dál číst nebudu, brrr.
Jen drobná přípomínka k jinak bezvadně napsanému příběhu. Okcitánština není v Evropě mrtvý jazyk.
Edward II. to byla krutá poprava i na středověké poměry. Prosadili to jeho syn, jeho žena, její milenec.