crazyslunicko crazyslunicko komentáře u knih

Gangsterova přítelkyně Gangsterova přítelkyně Karolina Ramqvist

Psychoanalýza vztahu ženy, která miluje svého gangstera. Neví co dělá, prostě ví, že jde do "práce". Neptá se co přesně dělá, kde a jak. Možná je to tak lepší, že to neví. On prostě příjde "z práce" osprchuje se a jde spát. Ona na něj čeká sama v domě. Všude má uklizeno, čisto. Poslouchá pouze zvuky, které vydává ona. Má přítelkyně, které jsou na tom stejně jako ona. Všechny jsou doma a čekají a čekají. Vzhlíží ke Karen a Henrymu, kteří jsou jejím vzorem. Miluje Johna, ale nebylo by ji líp bez něj?

Za ten konec jsem sundala dvě hvězdy. Co to sakra bylo? To bylo nějaké rozzuzlení? Za mě byl konec hodně špatný a odfláknutý.

23.09.2019 3 z 5

Styl Styl Dagmar Gabulová

Kniha popisuje základy oblékání a dává užitečné tipy, jak se oblékat. Jak nosit černou barvu. Oblékání podle typu postavy - hruška, jablko atd. Jaké nosit doplňky. Rozdělení typů pleti na jarní, letní, podzimní a zimní. Knihu doplňuje řada ilustrací a fotografií.

09.08.2019 5 z 5

Jak přežít manželství Jak přežít manželství Pavel Kantorek

Knihu jsem dostala jako vtipný dárek k Vánocům k nadcházejícímu manželství. Prý ať vím co mě čeká :)

24.06.2019

Rok plný štěstí Rok plný štěstí Anselm Grün

Jedná se o knihu, která je velice pozitivní. Má spoustu silných myšlenek na každý den.
Bohužel knihu jsem si zakoupila a přečetla, ale nijak mě neoslovila. Očekávala jsem pozitivní myšlenky, ale tyto jsou spíše duchovního a křesťanského rázu. Kniha je spíš zaměřena na křesťany a ty kteří věří v boha.

17.06.2019 4 z 5

BARF kuchařka BARF kuchařka Kateřina Novosádová

Vše velice dobře popsané, krásné fotografie.
Recepty jsou z běžně dostupných potravin - z masa, vnitřností, jogurtu apod. Recepty nesou i označení pro jednoduché recepty, jídla pro štěňata apod. Minimálně alespoň jeden recept zvládne každý pejskař.

Recepty vyzkoušeny a psovi chutnají :)

21.03.2019 5 z 5

Tři přání Tři přání Jude Deveraux (p)

Krásně napsaná kniha - skoro jako tři oříšky pro popelku. Příběh je o tom, co se může stát, když se nedostanete do pekla ani nebe a musíte vykonat nějaký dobrý skutek. Hlavní postava musí nejprve změnit své uvažování, aby pochopila jak vykonat dobrý skutek a na kom. Přečteno velice rychle. Jedná se o příjemnou četbu.

17.05.2017 4 z 5

Jindřich IV.: Život francouzského krále Jindřicha IV. Jindřich IV.: Život francouzského krále Jindřicha IV. Michel de Decker

Mám ráda tyto životopisné knihy o slavných osobnostech a kniha se mi líbila, ačkoliv se příběh o životě Jindřicha byl spíš napsán formou románu než z historického hlediska :) chyběly mi detaily

13.05.2016 5 z 5

Daňové zákony 2020 Daňové zákony 2020 Hana Marková

Vše podstatné co je potřeba vědět s praktickým komentářem.

03.02.2020 5 z 5

Klíč k dobré náladě Klíč k dobré náladě Patrick Holford

Od knihy jsem očekávala, že se bude jednat o nějaké rady do života, pozitivní slova a řádky. V knize se, ale překvapivě poukazuje na to, jak se špatně stravujeme a které vitamíny nám pravděpodobně chybí. Kniha obsahuje několik testů - které jsem sama absolvovala. Ve výsledku v podstatě trpím všemi nemocemi, které mi kniha nabídla :D Takže ano mám cukrovku, špatnou funkci štítné žlázy a kdoví co ještě. Nedoporučuji číst lidem, kteří jsou na tom podobně a v podstatě jsou zdraví :)

01.04.2019 2 z 5

Ostrava včerejší Ostrava včerejší Bohuslav Žárský

Moc ráda jsem si knihu přečetla. Kousek od Ostravy jsem vyrůstala a proto jsem si ráda přečetla kousek z historie. Kniha je vybavena několika ilustracemi, zvláštnostmi i ostravským nářečím (havířským?)

11.03.2019 5 z 5

Chyť mě Chyť mě Lisa Gardner

Velice zajímají děj o týraných dětech, pedofilech a o tom jak nás vlastní minulost vždy dostihne. Trochu jsem se ztrácela s hlavní hrdinou v minulosti, ale nakonec se vše rozuzlilo. Opět policie vezme vše do svých rukou a když nepomůže spravedlnost pomůže někdo jiný... Oceňuji, jak se hrdinka připravovala na vlastní smrt.

07.01.2019 5 z 5

Božské zlo Božské zlo Nora Roberts

Kniha je plná tajemství, tajemna, zla, satanismu a překvapení. Není to první kniha, kterou jsem od autorky přečetla. Líbilo se mi jak se Clare snažila najít informace z minulosti o své rodině a snažila se očistit jméno svého otce. Jak se ji neustále zdají zmatené sny a ona stále nechápe. Svoji nejistotu, vztek a vášeň propůjčuje do svých uměleckých soch. Spřátelí se se sousedovo synem, ale ani ten nemá čisté úmysly. Ochrání ji šerif Cam před satanskou sektou?

01.01.2019 5 z 5

Všechno nebo nic (I+II) Všechno nebo nic (I+II) Eva Urbaníková

Nejprve jsem viděla film, který se mi velmi líbil. Těšila jsem se na knihu, kde budou osudy hrdinů více rozvinuty a zjistila jsem, že film kolem knížky pouze prošel kolem. Takže dobrá rada: Zapomeňte na film. Kniha je úplně z jiného soudku. Film byl ještě slabší kalibr. Linda, Vanda, Jakub, Leo.. Linda majitelka knihkupectví, která se vdala měla jednu holčičku, pak se rozvedla a žila si svůj nudný život v knížkách. Linda mi byla velice sympatická na začátku, ale ke konci už jsem její počínání moc nechápala. Potkala Jakuba, který ji nadbíhal, uháněl ji až se do něj po uši zamilovala. Dělala ze sebe doslova matraci pro Jakuba a kdykoliv písknul, tak ona přiběhla jako poslušný pejsek. Čekala na něj jako kvočna na kuřátko až se vyřádí a ozve se ji. V podstatě se dozvídáme, že ji neustále podváděl a ona i přesto na něj čekala. Tohle se mi opravdu moc nelíbilo. Poslední části byly také všelijaké. Hrdinka spala se dvěma muži a v podstatě ji to přišlo normální a přirozené. Jeden se o ní staral, rozmazloval ji, pečoval společně o její dětí a ten druhý s ní pouze šu***. Vanda je evidentně na starší pány a mermomocí se brání vlastnímu dítěti. Nejprve žije s Aladarem, který ji na každém rohu podvádí a ona mu to všechno odpouští, protože ho má ráda. Pak si vezme staršího pána, který pro změnu není vůbec na sex. Opravdu ironie osudu.
Je mi jasné, že autorka čerpala z opravdových životních událostí, ale pořád tam chlapi zametali s ženami a to se mi moc nelíbilo. Hlavně nevíme jak to dopadlo s Jakubem? Bojoval dál o Lindu? Nebo prostě spolu jen tak přestali být? Chtělo by to více rozvést debatu na Jakuba. Má dost majetnické a manipulující sklony k Lindě, ale Lindě to asi vyhovuje. Ona je ráda poslušná a vždycky přiběhne.

28.09.2018

Den, kdy jsem se naučil žít Den, kdy jsem se naučil žít Laurent Gounelle

Od knihy jsem očekávala, že to bude taková ta motivační a emoční kniha a taky se z ní vyklubala. Není to typický románek, kde se zlý člověk změní v hodného. Ani se tam neobjeví milostné scény, láska, svádění. Ale jednomu člověku, který se rozvádí kvůli jednomu omylu se změní život po setkání s cikánkou, která mu předpoví smrt. Najednou začne panikařit, ale naštěstí si zajede k tetičce na venkov odpočívat a přemýšlet o svém životě. Po nějakém časem lelkování začne chodit do přírody a užívá si svobodný život bez signálu, mobilu, stresu. Vrátí se zpátky do práce a přehodnotí totálně svůj život. Začne lidem kolem sebe rozdávat sám od sebe radost. Změní pojistné smlouvy svým klientům a ušetří jim spoustu peněz, což se ale samozřejmě nelíbí jeho společníkům. Koupí zamračené osamělé ženě kávu a vykouzlí ji úsměv na tváři. Koupí kytici 7. vystupujícímu z tramvaje. A pomůže věčně naštvanému sousedovi s prodejem muffinů. Přejde na bio stravu a přestane jíst hovězí a maso z mláďat. Někdy se jeho experiment úplně nepovede, ale ve většině případů ano. Začne si uvědomovat, že celý život neustále pracoval a neměl čas na rodinu. Chtěl by to napravit, ale jeho žena je na něj pořád naštvaná. Na konci zjistí, že není vše tak jak se zdálo, ale hlavu si s tím neláme. Vrátí se mu jeho štěstí, které ve svém životě tolik postrádal.

Moc krásná, sladká knížka. Trochu mi to připomíná ten film o chlapci, který udělal experiment s pošli to dál, kdy pomohl nějakému člověku a ten zase musel pomoct dalšímu člověku.

Kéž by nám holkám občas někdo koupil kytici jen tak nebo kávu. :)

03.09.2018 5 z 5

Nevhodný návrh Nevhodný návrh Julia Quinn

Příjemná, sladká četba. Přesně takové knihy mám nejradši, když mi není nejlíp. Velice pěkný příběh, který mi tak trochu připomínal popelku. Občas tu pohádku potřebujeme číst všichni :)

15.03.2018 5 z 5

Procitnutí Procitnutí Jude Deveraux (p)

Velice krásně napsaná kniha. Přečtená za jediný den. Nedalo se od ní odtrhnout. Bohužel znám ze skutečnosti, že tyto věci na jiných lidech stále dějí - manipulace, izolace od jiných lidí... Jinak velice krásný, romantický příběh o "hloupé - nezkušené dívce", ačkoliv je velice chytrá a sečtělá a o tom, jak ji zachrání princ na bílém koni...
Pohodovka na nedělní odpoledne :)

15.05.2017 5 z 5

Ztracená dáma Ztracená dáma Jude Deveraux (p)

Moc krásné počtení plné vášně a lásky. Jude umí zaujmout.

14.10.2016 5 z 5

Ohnivé dvojče Ohnivé dvojče Jude Deveraux (p)

Pohodová četba na odpoledne v neděli. Moc krásné, romantické a akční počtění

14.10.2016 5 z 5

Růže v zimě Růže v zimě Kathleen E. Woodiwiss

Jedna z mých nejoblíbenějších knih od Kathleen E. Woodiwiss. Nádherný romantický příběh.

14.10.2015 5 z 5

Marie Antoinetta Marie Antoinetta Michel de Decker

Nádherně napsaná kniha popisující život Marie Antoinetty od její svatby s Ludvíkem XVI. až po její smrti.

14.10.2015 5 z 5