crazyslunicko komentáře u knih
Milá oddechovka. Vivien je jako malá baculatá něžná dívka, která právě prožívá pohádkový příběh. Shání peníze pro babičku, ale musí se na jednu jedinou noc zaprodat svému šéfovi. Poté na něj zamilovaně civí a nakonec v podstatě dostane výpověď. Neví co si má počít.. Ale ještě pojede s jeho partnerem do Skotska..
Bylo to super. Moje očekávání byla všelijaká, ale nakonec jsem byla velmi překvapená. Některé hlavní postavy mě velice překvapili a čekala jsem kdo je ten velký padouch a kdo vrah. Konec byl velice překvapující.. Ani nemůžu napsat víc, protože bych tím prozradila děj. Ale popravdě čekala jsem, že padouch je někdo úplně jiný...
Za mě pecka. Sice je to pro mládež, ale příběh, nápad - všechno super. Je tam bílá a černá strana a ona si musí vybrat. Dva králové a oba ji chtějí pro sebe a vyhrát šachy. Mají k tomu své prostředky. Bílý král je silný manipulátor a tvrdí ji, že je zamilovaný. Ona je plně v jeho moci. Černý král si s ní hraje jako kočka a myš a nevěří ji ani nos mezi očima. Ke komu najde její srdce cestu? Jak se popere se svým osudem? Proč má pořád ty divné sny a proč ji pronásleduje kocour?
Už se těším na druhý díl.
Tak asi první chyba byla, že jsem nečetla první díl, ale rovnou druhý. Každopádně to podle mě moc nevadilo (asi). Kniha je plná sexu a mafiánského prostředí. Jessica je celé dny držena pouze v ložnici a čeká na svého pána. On ji vybírá oblečení a jídlo. Postupně má více volnosti, ale stejně je mu vždy po vůli. A on je z ní bez sebe. Moc děje tam nebylo, ale těším se na třetí díl,
Opravdu malinko nejslabší díl.. až na některé velmi pikantní části. Ale jinak opět moc krásný příběh a zakončení série. Opravdu se to povedlo. Taková hodně červená knihovna. :)
Romanticky pribeh o vnucce Eddie, ktera se kazdy den stara o svou nemocnou babicku. Policie obsadi jeji byt kvuli sledovani pachatelu a ona se zamiluje. Cliff je protivny a nechce zadne zavazky, ale ona ho svou peci presveci o sve lasce. Klasicka lovestory.
Knihu považuji za oddychové čtení při propršeném víkendu, kdy se nedá nic jiného dělat. Začátek příběhu začíná velice pomalu a v podstatě do půlky knížky se nic moc neděje. Pak se to ale začíná rozjíždět velice rychle, vášnivě a děj je nabitý sexem. Opět se jedná o muže, který má temnou minulost a hlavní hrdinka zjišťuje co se stalo a pomáhá mu s ní. Kniha mě až tak nezaujala, ale dalo se to přečíst a dočíst. Pět hvězd si, ale ode mě nezaslouží.
Kniha byla opět velmi propletená s několika ději, časovými úseky a velkým množstvím postav, až sem chvíli nevěděla o čem nebo spíš o kom čtu. Spisovatelka má prostě svůj specifický styl psaní knih. Každopádně kniha byla nabitá akcí, láskou, sexem, hazardem, smrtí a vším možným a vznikla z toho tato slátanina. Nebylo to nejhorší, ale nejlepší určitě také ne. Konec byl také takový prazvláštní. Jistě by se dala kniha napsat mnohem jednodušeji s polovičním počtem postav a jistě by prospělo, kdyby se neskákalo mezi časovými úseky. Bylo to prostě celkově zvláštně proskládané. Nevím, nebyl to úplně můj šálek čaje, ale prokousala jsem se s tím.
Velice čtivá kniha. Hodně se mi líbil děj o dívce s malým chlapcem, které zachrání pan Hasič. Je to moje prvotina od Nicholase Sparkse a moc se mi líbila. Je to o tom, jak nikdo nemůže vidět do hlavy toho druhého a jak jeden zážitek z dětství může ovlivnit celý Váš život. Myslím si, že tohle trochu funguje i v realitě. Někteří lidé se snaží ostatní zachraňovat a je to jejich celoživotní poslání ať už v práci nebo v soukromí, ale kdo zachrání toho zachránce? Láska?
Příjemně čtivá kniha. Ačkoliv byl děj víceméně předvídatelný, tak mě přesto překvapil konec, který jsem opravdu nečekala. Je pozoruhodné, jak žít celý život ve spokojené lži a nic netušit o svém původu, o svých biologických rodičích a vlastně celé rodině. Jak se z plánu na záchranu dětí stane velice výnosný byznys ovládaný mafií a nebojí se, že je něco zastaví. Zdalipak se to opravdu neděje ve světě dodnes?
Pokračování prvního dílu. Opět nám kniha popisuje vztah Sofie a Tomáše a nečekaně komplikované soužití s dětmi. O tom, jak rodič upřednostňuje své dítě před cizím, ale i vlastním společným. Ono je to ze začátku jednoduché, když nepřemýšlíte nad následky a jak to vlastně bude do budoucna a najednou je prostě všechno jinak.
Každopádně třetí díl už radši číst nebudu...
Kniha mi ležela ve skříni celkem dlouhou dobu, než jsem ji konečně přečetla. Nejsem si úplně jistá, co chtěli autoři knihy říct. Cítíia jsem z knihy, že pouze omlouvají svou nevěru a v podstatě říkají lidem, že je to úplně normální podvádět partnery. S tímto názorem se neztotožňuji. Bohužel v dnešní době asi jde o nějaký nový trend. Lidé se vezmou, udělají si děti a žena to pak doma se vším odskáče. Uklízí, vaří, vychovává dítě a že vypadá jako uklízečka? Nemá chuť na sex? Podle mě jsou na to snad dva? A je jasný, že mladá, čilá, přitažlivá asistentka má pak hned šanci. Kniha se jinak četla velmi dobře.
Velice milé počtení na zimní večery. Hrdinka se dostala do složité životní situace a snaží se dostat rodinu z problémů. Vyřeší to pracováním jako společnice. Možná bych čekala víc dominantnosti mužských postav vůči hrdince, která je za to placená. Naopak mi připadá, že hlavní hrdinka ačkoliv je od toho placená, tak je drzá a taky si dokáže postavit hlavu a naopak ji muži rozmazlují apod. Ale jak říkám je to milé počtení. Navazující knihy si ráda přečtu.
Kniha mohla být více poutavá, očekávala jsem větší vzrušení, přece jenom o tom by nestydaté pohádky měli být. Možná bych napsala lepší verzi :D
Popravdě jsem dost dlouho váhala, jestli si mám knihu přečíst. Ale jednoho dne jsem se do toho opřela a řekla jsem si proč ne. Začátek byl velmi pohádkový, kdy Malika popisuje život v paláci s princeznou, ikdyž časem se ji život v paláci omrzí a neustále se ji stýská po rodině. V další fázi popisuje život mimo palác s rodinou, kdy si díky nově získané svobodě užívá života na večírcích a fláká školu. Pak se ji stane nehoda a její život se obrátí naruby. Dál následuje uvěznění, které je ještě relativně mírné oproti těm následujícím. Neustále se je snaží podporovat rodina zvenčí a proto jim tajně posílají knihy, píšou si dopisy apod. Poslední část vězení je pro mě velice odporná. Musejí jíst jídlo, které jim pokálejí krysy, všichni mají choroby, trpí hlady apod. Velice neuvěřitelný příběh. Nedovedu si představit, jak by takové utrpení a ponížení mohl někdo přežít. Hlavně jak musely trpět ty děti, které strávili tolik let v zajetí. Opravdu neuvěřitelný příběh, ať už je autentický nebo vymyšlený.
To byl zajímavý námět. Prostředí nelítostné a drsné mafie, kde se bez lítosti vraždí, mrzačí lidi a mučí. Dohodnutý sňatek v této moderní době je taky hrozně zajímavé. Jak spojit dvě znepřátelené rodiny, dva lidi, kteří se nenávidí tak, že se snaží navzájem zavraždit. Začátek byl docela drsný. On teda i ten konec? O erotické části také nebyla nouze. Šílenců tam taky bylo dost. Ať už zhrzených milenců nebo mafiánů, kteří se neštítí ničeho..
Moc pěkná oddechovka. Příjemné počtení romantiky, erotiky a všeho možného. Krásně jsem se odreagovala. Přečteno jedním dechem.
Tento díl byl malinko lepší než předchozí. Jen konec byl velmi rychlý a uspěchaný. Než jsem se rozkoukala, tak byl najednou konec. Jinak moc hezky napsané
Moc hezké. Velký big boss a holka co se mu má vyhnout. Ne nebere jako odpověď a jde si za svým. Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá výmluvy. ¨
Tady to jiskřilo od první chvíle.
Trocho mě zarazila ta návštěva v bordelu a to jak si tam ulevoval. A hlavně, že se v knížce řešilo jeho velké P.
Ale dokázala ho zkrotit a najít v něm trochu lidskosti a ne jen hrubý sex bez lásky.