Hraj o svůj osud přehled

Hraj o svůj osud
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518322/bmid_nocni-partie-hraj-o-svuj-osud-uOx-518322.jpg 4 101 101

Noční partie série

1. díl >

Už celá staletí sužuje šlechtické rody Chesterfieldů a St. Burringtonů nepřemožitelná kletba – a to až do dnešních dní, kdy se z obou sídel staly elitní internátní školy. Nic z toho netuší středoškolačka Alice, která po sérii záhadných událostí přijíždí do Chesterfieldu na letní kurz. Znamení na zápěstích spolužáků v ní nevzbudí podezření, o to víc ale její pozornost upoutá šarmantní, i když poněkud záhadný Vincent. Jeho úsměv ji okouzlí natolik, že na všechno kolem sebe zapomene – až jednoho dne v lese najde jednu ze svých spolužaček proměněnou v kámen a i na jejím zápěstí se objeví znamení šachové figurky… Černá, nebo bílá? Vybere si Alice stranu v téhle hře na lásku a smrt? Zjistí, kým ve skutečnosti je? A obstojí tváří v tvář kletbě? Noční partie: Hraj o svůj osud je romantický městský fantasy román od autorky bestselleru Polib mě a první díl duologie, v němž se střídají žhavé scény s napínavou akcí a pozvolna se rozkrývá prastará záhada. Připravte se na podmanivý mix vášně, dobrodružství a magie s lehkou příměsí humoru, který vás nenechá knihu jen tak odložit.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , King Cool
Originální název:

Spiel um dein Schicksal , 2020


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hraj o svůj osud. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (30)

EvikU.
03.06.2024 5 z 5

Alici se na školním večírku začnou dít věci, které vidí a vnímá jenom ona. Připadá si jako blázen, možná i tak vypadá. Mluví s kocourem, všude vidí pavouky, mluví s klukem, který se v další vteřině rozplyne. Jede na letní školu do Chesterfieldu, na kurz který ji vyjedná její matka. Její spolužáci jí ale přijdou divný. Až postupně zjišťuje, že jde o starou kletbu dvou šlechtických škol. Chesterfield a St. Burrington.

Kletba spočívá v tom, že od půlnoci do půlnoci je vždy na řadě jedna strana šachovnice. Každý člověk představuje jednu šachovou figurku. Vyhraje bílá nebo černá? Bílá je Chesterfield, černá je St. Burrington. Šachový bílý král Vincent nebo černý král Jackson. A Alice je takzvaný služebník. Figurka, která může nahradit jinou.

Alice se do Vincenta zamiluje, jenže pak je unesená na druhou školu, zjišťuje další věci. A svalovec Jackson se po čase zdá ještě upřímější. Neví, čemu má věřit. Nejde kletba nějak zrušit? Nebo s tím opravdu nejde nic dělat a jeden král musí zemřít?

Autorka svým stylem psaní umí zaujmout a já si knihu velmi užila. Zajímavé téma, akce, humor, láska, vášeň i napětí. Těším se na druhý díl.

maminaOlina
03.06.2024 4 z 5

Knihu jsem si koupila, potom jsem si o ní přečetla komentáře a následně ji četla s tím, že jsem od ní moc neočekávala. Ale nakonec jsem ji četla jedním dechem a čtení bylo hezké


Pain
25.05.2024 4 z 5

(SPOILER) Přečteno. Zezačátku mě kniha moc nechytla. Až Alice přišla do Chesterfieldu a začalo se něco dít, tak to začalo být zajímavé.
Ano, kniha má své slabé stránky a leccos by chtělo dotáhnout a dovysvětlit. Proč existuje kletba se dozvídáme jen okrajově. Brala bych lepší vysvětlení, než z Aliciných snů.
Když si na konci Alice uvědomí, co dělala a z jakého důvodu, tak to bylo popsáno tak nějak zvláštně. Možná je to překladem. Autorku neznám.
Nejlepší postava je rozhodně vtipný kocour Curse. Kdo ve skutečnosti je? Doufám, že se s ním potkáme i v dalším dílu. Jak on zapadá do šachové partie.
Doufám, že druhý díl bude stejně dobrý, jako tento - snad to nebude jen prodloužený konec. Přála bych si více info o kletbě. Sice je jasné, jak vznikla, ale vše je takové nedotažené.
Kdo asi bude druhý služebník?
Za mě tak 4-4,5 hvězd.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Vražedná temnota, Nezkrotná říše a další knižní novinky (39. týden)

24.09.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Hraj o svůj osud v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených127x
ve Čtenářské výzvě12x
v Doporučených14x
v Knihotéce130x
v Chystám se číst161x
v Chci si koupit42x
v dalších seznamech7x

Autorovy další knížky

Stella Tack
německá, 1995
2022  77%Polib mě
2023  74%Polib mě znovu
2023  87%Hraj o svůj osud
2024  77%Polib mě ještě jednou
2024  0%Bojuj o své srdce