Hraj o svůj osud

Hraj o svůj osud
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518322/bmid_nocni-partie-hraj-o-svuj-osud-uOx-518322.jpg 4 156 156

Noční partie série

1. díl >

Už celá staletí sužuje šlechtické rody Chesterfieldů a St. Burringtonů nepřemožitelná kletba – a to až do dnešních dní, kdy se z obou sídel staly elitní internátní školy. Nic z toho netuší středoškolačka Alice, která po sérii záhadných událostí přijíždí do Chesterfieldu na letní kurz. Znamení na zápěstích spolužáků v ní nevzbudí podezření, o to víc ale její pozornost upoutá šarmantní, i když poněkud záhadný Vincent. Jeho úsměv ji okouzlí natolik, že na všechno kolem sebe zapomene – až jednoho dne v lese najde jednu ze svých spolužaček proměněnou v kámen a i na jejím zápěstí se objeví znamení šachové figurky… Černá, nebo bílá? Vybere si Alice stranu v téhle hře na lásku a smrt? Zjistí, kým ve skutečnosti je? A obstojí tváří v tvář kletbě? Noční partie: Hraj o svůj osud je romantický městský fantasy román od autorky bestselleru Polib mě a první díl duologie, v němž se střídají žhavé scény s napínavou akcí a pozvolna se rozkrývá prastará záhada. Připravte se na podmanivý mix vášně, dobrodružství a magie s lehkou příměsí humoru, který vás nenechá knihu jen tak odložit.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , King Cool

Spiel um dein Schicksal, 2020

Katulan
včera 4 z 5

Byla jsem k této knize velmi skeptická a nakonec si ji pořídila ve výprodeji za nějakých padesát korun. Ale musím říct, že mě překvapila a opravdu bavila. Autorce díky, že mě touto knihou vytrhla ze čtecího bloku a donutila mě koupit si druhý díl v němčině a celý ho přečíst ještě před vydáním českého překladu. :D

Twinfy93
03.11.2024 5 z 5

(SPOILER) Úžasná kniha, zhltla jsem ji za 4 večery a nemůžu se dočkat dalšího dílu. Jsem na straně černých a za Jacksona. Bylo mi ho v určitých chvílích líto, je evidentní, že je zamilovaný do Alice a to hodně. Celkově černí mi přišli více empatičtí a sympatičtí. Knížka mě rozesmála i dojala k slzám. Jsem zvědavá kdo je ve skutečnosti Curse. Jelikož Curse znamená anglicky prokletí, napadlo mě, jestli to nebude ten, kvůli kterému to celé začalo, nebo další služebník? A taky jsem měla chvilku na konci obavu, aby třeba Alice nepřijala nedopatřením znamení krále a nebyl to boj na život a na smrt mezi ní a Jacksonem. Třeba to bude předmětem další knihy, že k ukončení se musí služebník stát králem a obětovat se To by bylo kruté...btw nechápu proč mu na konci neřekla pravdu, třeba by ji vyšel vstříc, než ho takhle zbytečně ranit.

Veruza
19.10.2024 5 z 5

Prostě bomba. Skvělá kniha která vás nepřestane nutit číst od začátku až do konce. A hrozně miluji kocoura Course se kterým hlavní hrdinka Alice umí mluvit. A taky miluji černého a bíleho krále do kterých se Alice tak trochu zamiluje. A hrozně moc potřebuju 2.díl který výde až v listopadu.

Arianachan
08.10.2024 5 z 5

Kniha byla skvělá! Se začátkem jsem trochu bojovala, protože byl nudnější a protože, jelikož mám arachnofobii, mi bylo ze všech těch pavouků špatně a nezvládla jsem tedy přečíst víc než pár stránek. Jakmile se ale Alice dostala do Chesterfieldu, úžasně se to rozjelo a já se nemohla odtrhnout.

Hlavní hrdinka je fajn, ačkoli na úplném konci mě dost naštvala, já bych to řešila jinak. Ale ona není úplně nejchytřejší. :-) Oba králové jsou výborně popsaní, všechny postavy mají zajímavé charaktery.

Mojí nejoblíbenější postavou je ale Curse, bezkonkurenčně.

Jediné mínus spatřuji v tom, že mi přijde, že autorce občas mizí čas. Ať jsem počítala, jak jsem počítala, v jednom případě za mě mají být na tahu bílí, nikoli černí. A rovněž pár scén, kdy mizí hodiny. Např. Alice ráno vstane, jde na hodinu, ta se zruší a následuje polední pauza. Takže výuka začínala těsně před polednem? Nebo v krytu s Jacksonem, to spali skoro 24 hodin? Ty časové údaje zkrátka často nesedí, ale jinak je příběh geniální a moc se těším na další díl.

knihomolkaJani
20.09.2024 5 z 5

4,5 z 5
Na začátku čtení jsem si říkala, že u této knihy je to bohužel mnoho povyku pro nic.. Začátek má kniha poměrně dost vlažný. Nuda a pavouci, mnoho pavouků..
Až když se hlavní hrdinka Alice dostala do jedné ze škol, na elitní internátní školu Chesterfieldů, začne se pořádně něco dít..
Postupně se dozvídáme o kletbě, hře a figurkách. Nejdříve jsem se v tom motala, nechápala jsem, jak figurky fungují (na konci máte hezké schéma na deskách), ale když jsem se do toho dostala, došlo mi, že to je vlastně úžasně vymyšlený příběh.
Je to napínavé, zajímavé a opravdu překvapující. S postavami a scénami si autorka opravdu vyhrála.
Jakmile vám přijde příběh čitelný, zjistíte, že si s vámi autorka celou dobu jen pohrávala!
"V téhle hře nejde o dobro a zlo, nýbrž jen o smrt. A ta jediná také nakonec vyhraje."
Hlavní hrdinka Alice se mi moc líbila, není to ta dokonalá hrdinka od samého začátku, ale je silná, odvážná a přátelská.. Občas má tedy více štěstí, než rozumu..
Mezi další dva hlavní hrdiny patří Vincent a Jackson, dva králové, černý a bílý.. Jeden z králů si mě už získal.
"Můj život tvoří výlučně tahle hra. Jsem král a ty moje figurka."
Jak se s nimi ale popere Alice si budete muset přečíst..
"Černá nebo bílá - kterou stranu si vybereš, Alice Saltová?"
Kniha je plná naděje, ale i smutku..
Mé srdíčko pláče pro tolik situacích a nešťastných osudů postav..
Oblíbila jsem si kromě hlavních postav i mnoho vedlejších, na obou stranách... Nejvíce miluju Curse, Izoldu, Amber, Bastiena, Ivoryho, Hawkinse a Larkeylu..
Příběh vám opravdu moc doporučuji!!
Přeneste se přes počáteční nudu a dostanete úžasně napínavý příběh.
Už abychom se dočkali druhého dílu..
"Proč jsi tady, Alice Saltová?" "Zabloudila jsem...." "Možná jsi jen konečně našla správnou cestu."

crazyslunicko
28.08.2024 5 z 5

Za mě pecka. Sice je to pro mládež, ale příběh, nápad - všechno super. Je tam bílá a černá strana a ona si musí vybrat. Dva králové a oba ji chtějí pro sebe a vyhrát šachy. Mají k tomu své prostředky. Bílý král je silný manipulátor a tvrdí ji, že je zamilovaný. Ona je plně v jeho moci. Černý král si s ní hraje jako kočka a myš a nevěří ji ani nos mezi očima. Ke komu najde její srdce cestu? Jak se popere se svým osudem? Proč má pořád ty divné sny a proč ji pronásleduje kocour?

Už se těším na druhý díl.

Drahuska12
27.08.2024 5 z 5

Tohle bylo skvělé !
Jízda !
Nebo kdo ví jak to nejlépe nazvat .
Knihu jsem si užila od začátku až do konce. A ten konec ? Pane bože, já bych chtěla aby druhý díl vyšel dřív než v Listopadu, kdo to má jako vydržet?
Všem moc doporučuji :-)

Ejmy30
21.08.2024 5 z 5

Úžasná kniha.
Styl psaní je hrozně čtivý, stránky ubíhají pod rukama.
Děj promyšlený, logický a příběh velmi originální - taková oživlá šachová partie. (ačkoliv šachy při čtení vůbec nemusíte umět)
Postavy dokonalé, prostředí škol také krásně vylíčené a ta kletba....
Už se těším na druhý díl a určitě doporučuju!

Satyrka
08.08.2024 4 z 5

Tak tohle bylo skvělý!
Noční partie je ten typ knihy, kterou chcete dočíst, ale nechcete, chápeme se, že?
Kniha mě začarovala a ještě teď po pár dnech se z toho dostávám, v práci jsem na celý příběh a hlavně na jeho postavy musela pořád myslet.
Zpočátku jsem myslela, že půjde o takový typický young adult román ze střední školy, která má ale nějaké temné tajemství. První kapitoly tak i vypadaly. Ale ne. Dokonce ani nešlo o žádnou obdobu kouzelnických šachů Ronalda Weasleyho, jak mě, upřímně přiznávám, taky napadlo.
Nápad je moc dobrý. A převedení na papír ještě lepší (autorka v poznámkách dodává, že ho několikrát přepisovala) a dovedené k dokonalosti. První kapitoly jsou trošku pomalejší, aspoň za mě, ale jakmile se s Alicí dostanete za bránu "letní školy", začne se dít jedna akce a drama za druhým. Jen tedy v popisu knihy je zmíněno něco o vášni a o žhavých scénách, ale já bych zase nepřeháněla. S ostatním souhlasím.
A jak bylo řečeno i v knize, nic není jen černé nebo bílé. Za každou stránkou jsem byla zvědavá, jak to autorka dál vymyslela, protože se fakt pořád něco děje a orientovat se v tom zmatku, strategii a ve všech těch pocitech je něco. Na celém ději se mi líbilo, že mi nepřišel předvídatelný. Boží bonus celé knihy je kocour Curse, v překladu je jeho jméno Kletba nebo Prokletí, pokud se nepletu, a to je za mě úplně skvělý!
Rozhodně se těším na druhý díl!
PS: Šachy jsou pro mě docela španělská vesnice, ale překvapilo mě, že velmi často bylo řečeno, že se jedná o dámu, ale pak byla výjimečně označena za královnu...
A teď poznámky obsahující spoilery:
Vincentovi jsem už od začátku nevěděla, zda věřit nebo ne, naopak u Jacksona to bylo jiné, tam jsem mu to všechno věřila vždycky. Nicméně jsem tak nějak automaticky přijmula, že bílí jsou ti hodní (i když Regína byla ukázková ledová královna). Když museli Alici poslat k černým, doufala jsem, že co nejrychleji bude zpátky. Jako tipovala jsem, že by se asi mělo něco stát, že asi bude v plánu nějaká změna, ale i tak mě překvapilo, když se ukázalo, že černí jsou vlastně lepší. Aspoň v mých očích, já si víc oblíbila černé, hlavně Hawka a Izoldu. Curse jsem si hodně zamilovala (nee, nemá s tím nic společného to, že jsem těžký kočkomil ) a tak jsem se bála, že se nakonec ukáže, že je špeh bílých. Mohlo mě napadnout, že taky bude pro, aby se kletba zrušila, ale jak už jsem psala, tahle knížka....
Co se týče konce, i když jsem se snažila zapamatovat informaci, já jsem si totiž docela jistá, že byla zmíněna, že krále nemůže porazit jeho vlastní barva, stejně jsem zapomněla, a jen jsem zírala, když ho Alice probodla. "To nemůže být konec! Podle mě to celou dobu směřuje k tomu, aby se zrušila kletba, ne že zvítězí jedna strana!", říkala jsem si.
Co se týče Alicina původu - předků, bylo to nasnadě a stejně mi to opět nedošlo...

Úryvek z knihy, který mě rozesmál nejvíc:
"Otevřela dveře a já se chopila příležitosti a nakoukla pod postel. "Co mám dělat?" sykla jsem.
"Nečumět pod postel," vyprskl Curse a já se zase hbitě posadila."

Mišulka331996
05.08.2024 5 z 5

Knihu jsem ukořistila ve slevě a řekla jsem si, že mě přeci duologie nezabije. Nečekala jsem, že mě to vlastně bude celé bavit. Tohle se četlo tak hezky, jedním dechem, prostě jako pohádka. Není to nic velkého, ale jako oddechovka na zahnání čtecí krize je to značka ideál :).

Carol1122
13.07.2024 4 z 5

Skvělý příběh,zajímavý děj, super zápletka a celkově musím uznat, že se jedná o velmi povedený příběh, který určitě doporučuji:) Možná je důležité zdůraznit, že nesmíte očekávat hodně, spíš se nechat překvapit samotným dějem. Ale jinak opravdu za mě palec nahoru:)

Doomiiniikaa
12.07.2024 5 z 5

Nečekala jsem to, počítala jsem s oddechovkou, ale toto?! .. originální, čtivé.. úplně mě příběh vtáhl a potřebuji druhý díl.

Dizzy3
10.07.2024 5 z 5

Bombový! Tohle se četlo úplně samo. Originální námět a já navíc prostě miluju středoškoláky s nadpřirozenými schopnostmi, kteří se mezi sebou řežou hlava nehlava a ještě u toho prožívají první lásku!

michalkvarda
05.07.2024 4 z 5

za mě super kniha doporučuji, je velice originální

Ctenaricek4
26.06.2024 4 z 5

Mě se kniha opravdu moc líbila. V danou chvíli jsem dostala přesně to, co jsem chtěla. Od autorky je to má první kniha, ale jsem si jistá, že ne poslední. Nápad úžasný - lidé jako šachové figurky v boji proti sobě. To mě vlastně ke čtení nalákalo. Hodnotím čtyřmi hvězdami a těším se na druhý díl, který jak doufám bude ještě o něco lepší než ten první.

Zuzi_cte
22.06.2024 5 z 5

Ja vazne nevim proc jsem byla k tehle knizce od zacatku skepticka. Mozna proto, ze obalka mi tak uplne nesedla..?
Ale to co je uvnitr, to je naprosto uzasna romantasy! Dej je originalni, postavy jsem si oblibila, skvele charaktery. Opravdu to neni jen cerne a bile. Dokonce mi v nekterych pasazich i slza ukapla. A to zneni kletby je vlastne hrozne smutne.
Uz se nemuzu dockat druheho dilu a jsem rada, ze me neco osvitilo a knizku jsem si precetla - o hodne bych prisla :)

MAU256
12.06.2024 5 z 5

"Alice," uslyšela jsem Jacksonovo volání z druhé strany zdi. "Vrať se!" Zacpala jsem si uši a vyběhla jsem. "Prosím!"

Na knížku jsem narazila tady na databázi, líbila se mi obálka. Moc jsem netušila, co očekávat, tohle rozhodně ne. Šachy a já? Vůbec netuším, jak se hrají. Ale tahle kniha mě úplně dostala. Nemohla jsem se od jí odtrhnout. No a jen tak mimochodem jsem fanda Jaksona. Autorce určitě smekám klobouk dolů, ale sakra ten konec? Kde je další díl :-))) ???. Určitě doporučuji přečíst, ale jedno varování: začněte číst, až budete mít i pokračování...

EvikU.
03.06.2024 5 z 5

Alici se na školním večírku začnou dít věci, které vidí a vnímá jenom ona. Připadá si jako blázen, možná i tak vypadá. Mluví s kocourem, všude vidí pavouky, mluví s klukem, který se v další vteřině rozplyne. Jede na letní školu do Chesterfieldu, na kurz který ji vyjedná její matka. Její spolužáci jí ale přijdou divný. Až postupně zjišťuje, že jde o starou kletbu dvou šlechtických škol. Chesterfield a St. Burrington.

Kletba spočívá v tom, že od půlnoci do půlnoci je vždy na řadě jedna strana šachovnice. Každý člověk představuje jednu šachovou figurku. Vyhraje bílá nebo černá? Bílá je Chesterfield, černá je St. Burrington. Šachový bílý král Vincent nebo černý král Jackson. A Alice je takzvaný služebník. Figurka, která může nahradit jinou.

Alice se do Vincenta zamiluje, jenže pak je unesená na druhou školu, zjišťuje další věci. A svalovec Jackson se po čase zdá ještě upřímější. Neví, čemu má věřit. Nejde kletba nějak zrušit? Nebo s tím opravdu nejde nic dělat a jeden král musí zemřít?

Autorka svým stylem psaní umí zaujmout a já si knihu velmi užila. Zajímavé téma, akce, humor, láska, vášeň i napětí. Těším se na druhý díl.

maminaOlina
03.06.2024 4 z 5

Knihu jsem si koupila, potom jsem si o ní přečetla komentáře a následně ji četla s tím, že jsem od ní moc neočekávala. Ale nakonec jsem ji četla jedním dechem a čtení bylo hezké

Pain
25.05.2024 4 z 5

(SPOILER) Přečteno. Zezačátku mě kniha moc nechytla. Až Alice přišla do Chesterfieldu a začalo se něco dít, tak to začalo být zajímavé.
Ano, kniha má své slabé stránky a leccos by chtělo dotáhnout a dovysvětlit. Proč existuje kletba se dozvídáme jen okrajově. Brala bych lepší vysvětlení, než z Aliciných snů.
Když si na konci Alice uvědomí, co dělala a z jakého důvodu, tak to bylo popsáno tak nějak zvláštně. Možná je to překladem. Autorku neznám.
Nejlepší postava je rozhodně vtipný kocour Curse. Kdo ve skutečnosti je? Doufám, že se s ním potkáme i v dalším dílu. Jak on zapadá do šachové partie.
Doufám, že druhý díl bude stejně dobrý, jako tento - snad to nebude jen prodloužený konec. Přála bych si více info o kletbě. Sice je jasné, jak vznikla, ale vše je takové nedotažené.
Kdo asi bude druhý služebník?
Za mě tak 4-4,5 hvězd.

šachy paranormální jevy prokletí internátní škola

Stella Tack
německá, 1995