CruSoe_028 komentáře u knih
Tajemství starověkých mystiků odhalující miliony souvislostí a vzájemného působení příčiny a následku ve vynikajícím překladu p. Oldřicha Krále. Existuje Synchronicita?
V této knize je velmi zajímavě popsán osud samostatného trosečníka na ostrově Tabor. Je zajímavé sledovat rozdíl ve vývoji jeho psychiky oproti Robinsonovi Crusoe.
Kniha potvrzuje jen těžko pochopitelný rozsah talentu p. Václava Cílka. Uchopte koan, uchopíte čchan! Tak s chutí do toho. . .
Přečtení 48 případů s komentáři Mistra a překladatele a pokus o jejich pochopení je krásnou výzvou.
Jen stěží uvěřitelný příběh, který se snad nemohl zrodit jinak než skutečným prožitím. Při čtení knihy mi několikrát vytanulo na mysli, jak je dobře, že v centrální Evropě panuje již relativně dlouhou dobu Mír. Tento stav je to nejdůležitější, co musí Evropa šířit.
Jack London mne v této knize velmi zaujal. Celkovou myšlenkou knihy i vypravěčským stylem. Nikdy nepotvrzený, staletí tradovaný, mýtus reinkarnace jako na dlani.
Dle mého názoru jsou v této knize nejlépe promítnuty všechny sny o divokém západě. Je to kovbojka mého srdce!
Tato kniha pojednává o klíčovém čchanovém a buddhistickém pojmu tj. šunjatá, tzn. prázdnota, která není prázdná. Tento pojem je poněkud šířeji vysvětlen v navrženém učení zvaném MAHAPRADŽNAPARAMITA. Kdo pochopí toto učení, tak ten má dočteno.
Kniha mého dospívání. Ale souhlas s zoew, příliš rozvleklé...
Pro mne je klíčové poselství knihy: Nelpi slepě na dosavadních názorech, buď otevřen.
Neopominutelná pomůcka k rozvoji vlastní osobnosti a kniha nesoucí nespočetně příběhů.
Neuvěřitelná kniha. Jak mohl Mistr Seung Sahn shrnout celé spektrum učení buddhismu v podstatě na pár stranách, nechápu. Je to zkrátka patriarcha. Naprosto vynikající a velká výzva pro každého.
Mistře, co byste udělal, kdyby nějaký nepozorný mnich zboural buddhistické kostičky?
Jak obstojí ten, kdo kraluje v lágru, v "obyčejném a normálním" životě?
Vynikajíci kniha! Když jsem ji četl, toulal jsem se na hraně zákona a po celém světě. Vřele doporučuji!
Autor této knihy ukázal správnou cestu. Název knihy je pravděpodobně špatně přeložen. Vhodnější název by byl: "Přemýšlivý ekolog".
Vynikajicí kniha. Můj průvodce dětstvím. Četl jsem ji snad desetkrát. Jsem povahou samotářský typ.