Ctenar1202 Ctenar1202 komentáře u knih

Vejce a já Vejce a já Betty MacDonald

Betty MacDonaldová napsala knihu o životě na farmě. Bylo to oddychové čtení. Nic náročnýho, nic ve mně kniha nezanechala, za rok, dva nebudu vědět o čem je....v anotaci je napsáno humorná kniha...no nevím, nezasmála jsem se ani jednou... ale špatné čtení to nebylo, to ne.

Každopádně další knihy od této autorky nejspíš číst nebudu.

31.05.2020 2 z 5

Život s láskou, život bez lásky Život s láskou, život bez lásky Elizabeth Gaskell

Nádherná i když smutná kniha o ženě se kterou se život nemazlil.

27.05.2020 5 z 5

Sestra Sestra Louise Jensen

Tak tohle byl skvělý psychothriller!! Já se fakt bála.
Kniha plná emocí, napětí a skvělého rozuzlení.
Moc mě bavila a rozhodně doporučuji přečíst.

26.05.2020 5 z 5

Pýcha a předsudek Pýcha a předsudek Jane Austen

Pýcha a předsudek....kniha na kterou budu vzpomínat...a proč? Protože jsem se s ní tolik natrápila. Nebavila mě. Ukrutně mě nebavila. V půlce jsem čtení vzdala a naprosto neknihomolsky si pustila film....a výsledek? Utrpení.... Mám ráda historické romány, ale tohle mě vůbec nezaujalo :( a je mi to líto. Tolik knihomolů je nadšených a já? Zklamaná.

21.05.2020 2 z 5

Nikomu ani slovo Nikomu ani slovo Harlan Coben

Má první kniha od Harlana Cobena. Četla jsem, že píše bravurní dechberoucí kriminálky....no nevím, za mě průměr a nebo toho mám načteno už tolik, že mě jen tak něco nepřekvapí.

18.05.2020 2 z 5

Na co Alice zapomněla Na co Alice zapomněla Liane Moriarty

Knížka se četla moc hezky. Představa, že zapomenu posledních deset let života....chvílemi mi bylo až úzko.

16.05.2020 4 z 5

Legenda o krvi a lásce Legenda o krvi a lásce Theresa Melville

Román zabývajícím se případem Jacka Rozparovače. Myslela jsem si, že se autorka bude držet více fakt, která jsou známá. I tak se mi kniha moc líbila a příběh byl pojatý velice hezky. Hlavní postava komtesa Susan mi byla velice sympatická už tím, jak se odmítala podvolit předepsanému životu dívky z lepší společnosti, která bude sedět doma a čekat na štěstí. Susan se potká s Muriel, která je prostitutka. Jelikož v Londýně řádí brutální vrah, chce Susan přítelkyni Muriel za každou cenu ochránit. A ani netuší, kolikrát byla sama v nebezpečí....

13.05.2020 5 z 5

Omamná chuť anýzu Omamná chuť anýzu Klaus Eckhardt

Tak tohle bylo hodně,hodně nepovedený. Chvilkama jsem si říkala, že to snad psalo tak dvanáctileté dítě. napočítat v jednom odstavci 9x slovíčko jsem, to už bylo moc.

postavy bez nápadu, průměrné líčení děje...opravdu nuda, nuda, nuda.

07.05.2020

Život ve dvou Život ve dvou Nicholas Sparks

Má druhá kniha od Nicholase Sparkse. Opět dojemný příběh, ale opět zakončen stejne jako tomu bylo u predchozi knihy, kterou jsem cetla. mám lehce obavy začít číst další knihu ???? Sparks umí zacílit na emoce čtenářů a opravdu to byl silný příběh, ale už tak od půlky jsem tušila...kdo bude nemocný, jak skončí vztah hlavních postav....ale knihu bych k přečtení rozhodně doporučila.

06.05.2020 5 z 5

Holubice a had Holubice a had Shelby Mahurin

Má první čarodějnická fantasy a bylo to SKVĚLÉ!!! Od první strany až do poslední plné napětí, zvratů, akce a sarkasmu! Miluju Louise a její sarkasmus. Několikrát jsem se zasmála i nahlas. A druhý díl rozhodně musím číst, kéž by udržel laťku takto vysoko.

Já nikdy fantasy nečetla. Navíc to má být YA, takže jsem váhala. Ale bylo to naprosto fantastické.

03.05.2020 5 z 5

Poslední píseň Poslední píseň Nicholas Sparks

Zpočátku jsem si při čtení říkala. Ojejej. Dva osmnáctiletí lidé, potkali se, zamilovali se...no ale dočtu to....Pak však přišel zvrat. Takovou nálož emocí, kterou N. Sparks čtenářům přichystal, to jsem nečekala. Žádná romanťárna pro patnáctky!! Naprosto úžasný příběh lásky, obětavosti a rozhodnutí, která člověk musí udělat ve chvílích nejtěžších.

01.05.2020 4 z 5

Návrat do Rothschildovy aleje Návrat do Rothschildovy aleje Stefanie Zweig

3. díl ságy osudů rodiny Sternbergů. Děj se odehrává po válce, kdy je vylíčeno jak se rodina vyrovnává s následky války. Je to dojemný příběh a třetí díl byl z celé série nejhezčí.

28.04.2020 4 z 5

Děti z Rothschildovy aleje Děti z Rothschildovy aleje Stefanie Zweig

2. díl románu Dům v Rothschildově aleji. Hitler se dostává k moci a v knize je vylíčeno, jak se židovská rodina Sternbergů vyrovnává s diskriminací a válkou.

28.04.2020 4 z 5

Dospělí a ti druzí Dospělí a ti druzí Caroline Hulse

Kniha Dospělí a druzí byla taková fajn oddychovka. Bavila mě. Sice místy jsem si říkala, ach jo, už abych ji dočetla, ale posledních cca 100 stran bylo super. Takže ve výsledku bych ji klidně k přečtení doporučila.

Kniha o tom, jak není dobrý nápad jezdit se svými ex na dovolenou. I imaginární králík byl fajn, i když mi párkrát lezl silně na nervy.

22.04.2020 3 z 5

Bellman & Black Bellman & Black Diane Setterfield

Máte rádi pochmurné romány? Kniha Bellman & Black byla skvělá!! William Bellman jako desetiletý chlapec zabil prakem havrana....nic si z toho nedělal, však šlo jen o ptáka.....jenže William roste a havrani nezapomínají... Tragédie za tragédií stíhá Williama až mu cestu zkříží tajemný pan Black..... Dál neprozradím děj. Kniha je tak skvělá, s takovým závěrem, že si ji musí přečíst každý!

17.04.2020 5 z 5

Temné hlubiny Temné hlubiny Robert Bryndza

Knihy od Roberta Bryndzy mi byly s velkým nadšením doporučovány, že nic tak fantastickýho jsem nikdy nečetla....ok, sedla jsem k netu a objednala si knihu Temné hlubiny. Měla nejvyšší hodnocení a já byla opravdu natěšená až se začtu....dnes jsem dočetla...a? Jako opravdu? Opravdu to má být fantastické čtení?
To, že svou nadřízenou oslovují šéfe, to jsem nějak vstřebala, ač mi to příjde opravdu přitažený za vlasy...to, že se Erika vyspí s kolegou, to už ve mě začalo vše pěnit, ale když na konci příběhu ještě přišla vsuvka s homosexuálem, to už bylo moc...proč? Proč?! Prvoplánový, nenapínavý, průměrný.....z celé knihy jestli bylo fakt zajímavých dvacet třicet stran? Zbytek omáčka.... No jsem zklamaná.

09.04.2020 1 z 5

Panský dům Panský dům Anne Jacobs

Panský dům.....aneb pohádka o tom jak Popelka ke štěstí přišla. Ale jo, byl to hezký příběh. Ona chudá sirota a on syn bohatého průmyslníka....Sice člověk od začátku věděl jak kniha skončí, ale jako oddychovka, proč ne.

06.04.2020 2 z 5

Jízdenka do pekla Jízdenka do pekla Laurent Botti

Kdyby v knize nebylo tolik témat (vražda, drogoví dealeři, sekta a podivné schopnosti syna)… byla by to napínavá kniha. Takhle mi přišel příběh překombinovaný...takový průměr....

31.03.2020 1 z 5

Mrchožrout Mrchožrout Jack Heath

Tak tohle bylo skvělé!!! Timothy Blake, konzultant FBI, pomáhající při vyšetřování únosu dětí.
Blake je výborný ve vyšetřování. Má za sebou těžké časy a navíc je....no to nemůžu prozradit, protože to pro mě při čtení byl šok a musela jsem si daný odstavec přečíst ještě jednou.

Při líčení určitých scén mi bylo lehce nevolno ???? ale nechci moc prozrazovat, abyste měli ze čtení ty samé šokující pocity.

Kniha je skvělá od začátku až do konce. Nemá žádná hluchá místa a hodně, hodně mi připomínala knihy Chrise Cartera.
Rozhodně doporučuju přečíst!!

31.03.2020 5 z 5

Sto devětadevadesát schodů Sto devětadevadesát schodů Michel Faber

Další kniha od Michela Fabera. Jeho knihy jsou skvělé. Čtenář v nich najde úplně vše.
Povídková kniha Sto devětadevadesát schodů obsahuje dvě povídky.
První má stejný název jako kniha a odehrává se ve Whitby. Siân je žena, která pracuje na archeologických vykopávkách. Trpí nočními můrami...je tato povídka thriller? Horor? Romance či historie? Přečtěte a posuďte sami. Je to brilantní čtení.

Druhá povídka je o partě hudebníků, kteří v jedné belgické vilce zkouší komplikovanou skladbu...jenže pět lidí v jedné vilce na samotě a vše se odehrává úplně jinak.....opět držel Michel Faber čtenáře v napětí. Další brilantní literární kus.

26.03.2020 5 z 5