ctenar2846 komentáře u knih
Tak smíchy jsem se u toho teda opravdu neválel, ano sem tam jsem se něčemu pousmál, ale to je tak nějak vše. Doufal jsem v něco ve stylu Fattyho (tohle se může stát jen tlustejm atd.). Ale bohužel. Kniha mi nepřišla ani tak humorná jako spíš depresivní a dost smutně reálná. Co bych ale vyzdvihl jsou postavy a jejich pocity, tomu všemu jsem věřil úplně. Napsané je to také dost povedeně, ale jak už jsem psal výše za humorné bych to asi nepovažoval.
Celkově mi to přišlo dosti slabé, takové prvoplánové a ne až tak domyšlené a propracované (postavy a jejich postupně odkrývaná minulost a vztahy, skoky mezi dějovými linkami,...) Po tom co jsem četl Do pekla a zpět jsem se těšil na něco víc, takže ve finále jsem maličko zklamaný. Asi už jsem jako čtenář poněkud rozmazlen a tohle mě tak nějak pořádně neuspokojilo.
První díl byl absolutní survivalová špička (aspoň pro mě teda), druhý už byl pomalejší a třetí bohužel zase o trochu přibrzdil. Bohužel to kleslo na takový ten průměr, kdy se z hlavního hrdiny už stal člen Kanadské jízdní. Tudíž místo člověk versus příroda (popisy přírody, lov pro maso i kožešiny, cestování ledovou krajinou,...) tu je taková průměrná nic moc detektivka, která se sice odehrává daleko na severu plném sněhu, ale oproti předchozím dílům nějak ztrácí své kouzlo. Každopádně na zimní večery je to čtení i tak dostačující.
Velmi povedená kniha se sympatickým hrdinou. Drsní seveřané obalení ocelí proti celé Anglii. Celkově mi to hodně připomínalo Cornwellova Uthreda, což je samo o sobě známka kvality.
Čtivě napsané, napínavé, zajímavé a plné informací o letecké dopravě. Žádný vláčný začátek a úvod. Ne! Prostě jsme hned na první stránce vstoupili do děje, který byl napjatý až do samého konce.
No tak rozhodně jsem si z toho necvrknul do trenýrek, ale jako taková oddychová knížka ve stylu ,,samá řežba'' to bylo ucházející. Děj svištěl a pořád se něco dělo, škoda toho tak strašně natahovaného konce. Tak jako tak tohle setkání se světem Warhammeru nebylo moje poslední.
Zprvu jsem byl nadšen tím jak autorka zapracovala do hlavní dějové linky v té době aktuální události. Bohužel potom ony ,,aktuality" byly upřednostňovány na úkor hlavního případu, což mi postupně víc a víc vadilo. Jinak celkově to bylo čtivé a zajímavé, za mě o něco jiný styl historické detektivky než na jaké jsem byl dosud zvyklý. Autorce dám ještě určitě šanci u některé její další knihy, ale jak už jsem psal tady byl hlavní případ tak rozkouskován, že mi to jako celek nesedělo.
První díl byl pro mě něco super nového, i ten druhý jsem ještě hltal, ale potom...
Sáááfra jak se to mohlo stát, že se Atticus stal jedním z těch průměrných? Už ani Oberon nemá dost sil a hlášek na to aby tuhle sérii nějak vytáhl z irského močálu kam pomalu zapadá. Je zatracená škoda, že to po tom vtipném a kulervoucím začátku takhle klopýtá. Vše je hrozně jednoduché a předvídatelné. Asi nejlepší povídkou za mě byla: Dva krkavci a jedna vrána.
Náhled do života jednoho z našich předních rybářů, zaměřujícího se hlavně na lov kaprů. Od skromných dětských začátků, přes období rybářského dospívání a první zahraniční úspěchy až po založení vlastní firmy. Moc hezky napsané, spousta nádherných fotek. Pokud jste milovníci rybaření(hlavně kaprů) je tohle rozhodně skvělá volba.