ctenarka88 ctenarka88 komentáře u knih

Norské dřevo Norské dřevo Haruki Murakami

Haruki Murakami asi nebude zrovna můj styl. Kniha mě vůbec nezaujala a moc mě nebavila. Sáhla jsem po ní díky čtenářské výzvě a nejspíš proto jsem ji také dočetla. Chvílemi jsem se musela přemáhat abych ji neodložila a dočetla.

09.04.2019 1 z 5

Hadrový panák Hadrový panák Daniel Cole

Podle názvu jsem předpokládala, že bude zabito 6 obětí, ze kterých bude sestaven hadrový panák tudíž mě překvapilo (a asi mi trochu unikla pointa), že byly zabity i další oběti, ze kterých se už žádný panák nesestavoval. Přesto jedna z nejlepších knih co jsem kdy četla. Doporučuji.

27.01.2019 5 z 5

Tatér z Osvětimi Tatér z Osvětimi Heather Morris

Dle mého názoru napsáno velice jednoduchým stylem. Kniha na mě působila málo ,,emočně" - na to, že se jedná o příběh z doby války, příběh o zlu, nenávisti a současně o lásce dvou mladých lidí přeživších Osvětim, neukápla mi během čtení žádná slza. Přesto je kniha čtivá a vede k zamyšlení nad naším životem - buďme vděční za to co máme, vždyť toho máme tolik a mnohdy si toho ani nevážíme. A víme ještě v dnešní uspěchané době, v době kde spousta manželství končí rozvodem, co je to láska a úcta k druhému? Víme co je to milovat?

09.01.2019 3 z 5

Lovec králíků Lovec králíků Lars Kepler

Pro mě zajímavé a napínavé od první kapitoly. Knihy od LK patří mezi mé oblíbené. Přestože mě trochu zklamalo, jakým způsobem došlo k prozrazení pachatele a některé situace mi přišly při představě reality až neskutečné, kniha jako celek mě nezklamala. Už teď vím, že musím mít další knihu v pořadí - Lazar.

04.01.2019 5 z 5

Sedmilhářky Sedmilhářky Liane Moriarty

Kniha mě nijak zvlášť nezaujala. Jak už bylo zmíněno níže v komentářích tato autorka píše svým osobitým stylem, který mě osobně asi trochu dělal problém.

04.01.2019 2 z 5

Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Na knihu jsem narazila díky čtenářské výzvě 2018. Od této autorky zatím moje první kniha a určitě ne poslední. Krásný příběh a čtivá kniha. Ne vždy vše dopadne tak jak bychom si přáli.

04.01.2019 4 z 5

Trhlina Trhlina Jozef Karika

Knihu jsem si přečetla díky čtenářské výzvě. Shrnula bych to asi takto: Víc jak polovina knihy mi přišla celkem nuda, ale protože jsem pořád čekala kdy se začne dít něco tajuplného, nadpřirozeného, nevysvětlitelného apod. četla jsem a četla a knihu jsem přelouskala za 4 dny. Nicméně když už přišel zajímavý děj, nepřišla mi kniha zas až tak děsivá, že by mě uchvátila. Uznávám, že Tribeč a jeho záhady působí zajímavě, ale jak píše na konci autor, je na každém čtenáři co si po přečtení knihy bude o tom všem myslet.

21.09.2018 2 z 5

Opuštěná společnost Opuštěná společnost Erik Tabery

Tuto knihu jsem objevila náhodou díky čtenářské výzvě 2018 - téma kniha žánru, který nečtu a musím říct, přesto že tento žánr opravdu nečtu knihu jsem přelouskala za 3 dny. Samotný podtitul názvu knihy ,,Česká cesta od Masaryka po Babiše" vypovídá o obsahu knihy. Autor popisuje politické dění naší historie, popisuje naši společnost a dopady historie na naši současnou situaci. Jak bylo zmíněno i v jiných komentářích - velmi dobrá a poučná kniha, která by měla být povinnou četbou.

14.09.2018 5 z 5

Lovci hlav Lovci hlav Jo Nesbø

Moje první kniha od tohoto autora. Ze začátku jsem měla problém se do knihy začíst, děj mi přišel trochu nudný a zdlouhavý, cca od poloviny knihy už se mi četlo lépe. Přesto mě kniha příliš nenadchla. Některé situace mi přišly v realitě až nemožné. Po přečtení této knihy jsem zvažovala, zda si od tohoto autora ještě něco přečtu. Potom jsem dárkem dostala knihu Sněhulák, která mě nadchla o mnoho více, takže určitě dám tomuto autorovi ještě šanci.

11.09.2018 3 z 5