Ctv Ctv komentáře u knih

Mise Londýn Mise Londýn Alek Popov

Autor dle informací na přebalu čerpá z vlastních zkušeností jako atašé na bulharském velvyslanectví v Londýně. Já tedy doufám, že si ty zkušenosti značně přibarvil, protože jestli jsme všichni z postkomunistických zemí byli tak malí, hloupí a snaživí v tom jak dosáhnout na úroveň lidí ze západních zemí, tak to tedy potěš pánbůh :-). Knížka se mi dobře četla, žasla jsem nad tím co obnášela bulharská (a možná i naše) diplomacie v devadesátých letech, nenudila jsem se, postavy jsem si dokázala věrně představit. A teď už vím kam půjdu pátrat až zmizí z parku všechny kachny :-).

29.12.2017 4 z 5

Pravidla směšného chování Pravidla směšného chování Emil Hakl (p)

Mě se to moc dobře nečetlo. Několikrát odloženo a zase otevřeno, abych si mohla odškrtnout jako přečtené. Tyhle osobní výpovědi rozháraných autorů nejsou zrovna mým šálkem kávy. Vadila mi tam ta křečovitě "moderní" a slangová mluva v dialozích. Část knihy, která popisovala smrt otce mne zaujala asi nejvíc. Ale jinak to asi nebude můj oblíbený autor.

12.03.2017 1 z 5

Oběti ráje Oběti ráje Kristina Ohlsson

Nedočetla jsem, odloženo hned po začátku. Téma - agenti, teroristé, americká vláda, únos letadla - to vůbec není zápletka, kterou hledám ve vodách severských krimi.

15.04.2024 1 z 5

Losí hovno Losí hovno Lars Simon

Komentář obsahuje spoiler.
Knihu (respektive celou fekální sérii tří kusů) jsem si koupila proto, že jsem byla nadšena z knížky Muž, pes a kouzelník od téhož autora. Losí hovno se netváří, že je něčím víc, než oddychovým čtením. Takže podle toho i hodnotím třemi hvězdičkami, protože to bylo přesně tak. Četlo se to dobře, místy to bylo i vtipné. Místy moc křečovitě vtipné. Místy byl další děj až příliš předvídatelný - např. když měl hlavní hrdina poprvé vidět Lindu, dceru faráře. Popisovat na celou stránku své představy o tom, tak bude farářova dcera hnusná, tlustá, mastná a odpudivá nedává inteligentnějším čtenářům moc prostoru k představivosti, protože je jasné, že na scénu připluje krásná kost. A bylo to tak. Závěr knihy popisující spanilou jízdu jakýmsi tankem, střelbu kulometem a následné vyřešení prekérní situace byl už hodně, hodně utažený za vlasy. Nicméně mám doma celou sérii, tak budu pokračovat.

08.11.2019 3 z 5

Neškodná Neškodná Linda Hogen

Po Necudné, která mi něco (mezi řádky) dala, byl druhý díl na mě už moc. Moc porna.

26.12.2018 3 z 5