dana8437 dana8437 komentáře u knih

Nehoda Nehoda Natalie Barelli

Wau! Opět super, ještě lepší než Hodpodyně. Pecka, žádná nuda ani na jedné stránce, četla se sama! Doufám, že autorka už bude mít co nejdříve další knihu.

27.07.2023 5 z 5

Schovávaná Schovávaná Tereza Herzogová

Za mě strašně zdlouhavé, nudné, téma mě dle anotace velmi lákalo, ale jsem zklamaná. Ne a ne to dočíst, ještě 65 pro mě nekonečných stran.

18.07.2023

Šťastní a veselé Šťastní a veselé Petra Zhřívalová

Krásná, pohodová oddychovka, moje první setkání s autorkou a určitě doporučuji na relax a odpočinek pro každou ženu. Moc semi líbila a ráda si přečtu i její ostatní knížky.
Dále mám ve své knihovně i Srdeční selhání.

11.01.2023 5 z 5

Propast Propast Jitka Ludvíková

(SPOILER) Kniha se mi líbila, i když jsem celou dobu četla de strachem o Martina, konec nepředvídatelný a hodně otevřený, čekala jsem větší rozuzlení, ale četla se hezky.

14.06.2022 5 z 5

Esterčini otcové Esterčini otcové Hana Radulić

Tak toto se četlo samo… i přes spoustu hrůzy a tragédií, to byla knížka se spoustou lásky, víry a oddanosti. Nedalo se od ní odtrhnout a vím, že tahle knížka bude moje “srdcovka”.
Byla to doba krutá a zlá, v málo které knize na toto téma je i tolik lásky, krásný avšak krutý příběh, který ve mně bude rezonovat hodně dlouho a na který nikdy nezapomenu, určitě si jednou přečtu znova.

14.06.2022 5 z 5

Terapie Terapie B. A. Paris (p)

Opět bomba! Začátek rozvláčný, ale nenudil, od druhé půlky to byla jízda… závěr a vrah neočekávaný, byla jsem vedle, jak ta jedle! Pecka! B.A. Paris prostě umí!!!

31.03.2022 5 z 5

Černá a purpurová Černá a purpurová Wojciech Dutka

Velmi silný příběh, ostatně jako všechny z této doby a prostředí.
Určitě doporučuji přečíst všem, koho zajímá toto téma a má rád knihy s příběhem.

01.03.2022 5 z 5

Slzy a smích Slzy a smích Táňa Keleová-Vasilková

(SPOILER) Opět příběh, který chytne za srdce… místy strašně smutný a krutý, nepředstavitelný a bez slz se to neobešlo, ale na druhou stranu zde byla spousta krásných okamžiků, lásky a přátelství. Hodně mi vadila naivita Kamily, když se vrátila k manželovi, ale bylo mi jasné, že to bude jen zápletka, bohužel opět s ošklivým napadením Andrejky. Původně jsem chtěla strhnout jednu hvězdičku za nedokonalosti, které já v knížkách vnímám např. měnil se věkový rozdíl mezi Evou a Katkou, jednou to bylo 7 let, podruhé 9, na jedné straně měl syn Gábiny 14 let, na další 16… atd., ale příběhy to byly natolik emotivní a kniha opravdu mega čtivá, dnes jsem přečetla 250 stránek naráz, že nemůžu jinak a dávám plný počet! Jedna z nejlepších a že jich autorka má těch krásných!

22.02.2022 5 z 5

Sedm dopisů z lásky Sedm dopisů z lásky Sinéad Moriarty

Opět krásný, ale smutný a dojemný příběh z pera této autorky, která to fakt umí! Zase a znovu jsem si pobrečela u této knížky. I přestože knihy této spisovatelky jsou smutné, tak doufám, že opět něco vyjde, protože i přes smutek je v knize vždy plno lásky, citu a neuvěřitelné síly rodiny a přátelství!

21.02.2022 5 z 5

Všude samí lháři Všude samí lháři Shari Lapena

Miluju knihy Shari Lapeny… ovšem tentokrát veliké zklamaní, tohle byla slabota… nebavila mě, nutila jsem se do čtení, nuda a za mě hodně předvídatelné. Nelíbila se mi.

25.08.2024 1 z 5

Než zjistíš pravdu Než zjistíš pravdu Elena Minářová

Tak to byla bomba! Nedalo se odtrhnout! Přečteno za 1 den. Kniha se četla sama, prosím autorku o dási knížku. Dobré psycho, i přestože od začátku víte, kdo bude svým způsobem “záporňák, jen nevíte proč přesně i to v poslední třetině víte, ale jak to celé dopadne, to je to, proč nejde přestat číst. Krásně napsaný příběh, ani kousek “hluchého místa.

22.09.2023 5 z 5

Chci tě slyšet Chci tě slyšet Alexandra Soldánová

Moc hezká oddychovka, jasně prvoplánová, od začátku s jasným koncem. Pohodová jednohubka na dva večery, když člověk nechce moc přemýšlet a chce se fakt jen odreagovat, pro nás “holky” ideální, taková moderní Popelka nebo Pretty woman. Určitě mrknu na další knížky této autorky, tato byla má první.

24.02.2023 5 z 5

Pozůstalí Pozůstalí Alžběta Bublanová

Za mě nuda přes 200 stran. Nelíbil se mi styl psaní, příběh o ničem, i když těžké téma, ale špatně a nudně zpracované. Bohužel nemohu jinak. Do čtení jsem se musela nutit a jediná světlá vidina byla, že až to dočtu, začnu něco dalšího… i přestože je to celkem útlá kniha, tak mi dala zabrat 3 týdny.

10.10.2022

Dítě noci Dítě noci Karen McQuestion

(SPOILER) To se četlo úplně samo! Nešlo se odtrhnout, nebyl to úplně mrazivý thriller, ale jak už bylo zmíněno spíše společenský román a velmi vážná forma týrání dítěte.
Určitě si do budoucna ráda od této spisovatelky přečtu další její knihy.

26.09.2022 5 z 5

Líný manžel, holé neštěstí Líný manžel, holé neštěstí Alena Jakoubková

Předvídatelná oddychovka, ale pro mě mezi službami naprosto splnila účel, nebyl čas na náročnější četbu a v tu chvíli vyhledávám tyhle oddychovky, u kterých není třeba přemýšlet. Mně se líbila.

14.06.2022 4 z 5

Maminka vaří líp, miláčku Maminka vaří líp, miláčku Alena Jakoubková

Předvídatelná oddychovka, za mě splnila účel mezi thrillery a knihami o holocaustu.

14.06.2022 4 z 5

Volným pádem Volným pádem Markéta Harasimová

(SPOILER) Teda, tak to byla síla! Tak trošku jiný žánr, než je u autorky zvykem a musím říct, že kniha je napsaná skvěle. Dost mi připomíná knihy jedné nejmenované slovenské spisovatelky, kterou mám moc ráda. Byl to neskutečně smutný příběh, pořád jsem čekala, kdy se do příběhu promítne bývalý přítel, doufala jsem v “happy end” s ním, ovšem ne tímhle způsobem. Nedalo se od knížky odtrhnout, velmi mě zasáhla a určitě se k ní zase někdy vrátím. Nasadila tak vysokou laťku, že nyní se začíst do jiné bude velmi těžké. Tolik bolesti na jednoho člověka je moc, ale vše na sebe logicky navazovalo, nemám více slov.

04.05.2022 5 z 5

První chyba První chyba Sandie Jones

Četlo se to samo, moc mě kniha bavila a nemohla jsem se odtrhnout, nicméně thrillerem bych to vážně nenazvala. Vlastně tam nebylo nic, co by člověka děsilo, z čeho by mrazilo. Konec najednou rychlý, ale celkově se mi kniha líbila, i přes “vyšší” očekávání to bylo super napsané, bez nějakých nutných momentů.

24.02.2022 4 z 5

Nesejdeš z cesty Nesejdeš z cesty Dagmar Digma Čechová

Tak tahle narozdíl od Nemusíš mě vůbec nebavila. Hrozně rozvláčné, ufňukané a opilé. Přišlo mi to celé takové “primitivní”. Za mě ne.

21.02.2022

Hodná sestra Hodná sestra Sally Hepworth

Tak úplně “odvařená” jsem z toho nebyla. Příběh Fern mě dlouho nudil, extra moc mě to nebavilo, “rozčíslo” to až závěr těhotenství a miminko ke konci knihy, na 99% se k této knize nevrátím a za mě nejnudnější ze všech od této autorky.

16.02.2022 4 z 5