DanaKa81 DanaKa81 komentáře u knih

Tajemství sídla Craven Manor Tajemství sídla Craven Manor Darcy Coates

Poslouchala jsem jako audioknihu k žehlení. Za mě je příběh opravdu nejslabší od autorky. Hodně situací se z předešlých knih opakuje jako třeba hlavní hrdina bez peněz, kočička v domě a zatápění v krbu. Divné a těžko uvěřitelné tajemství je navíc předčasně prozrazeno...

27.11.2020 3 z 5

Morganův úděl Morganův úděl Colleen McCullough

Obsáhle popisovaný Morganův osud měl svým způsobem svoje kouzlo. První část knihy mě nebavila, ale pozdější plavba na otrokářské lodi a život v Austrálii to vynahradil. Nakonec to byl pěkný historický román z 18. století

05.10.2020 4 z 5

Švadlena z Dachau Švadlena z Dachau Mary Chamberlain

první polovina knihy mě bavila. Fandila jsem mladé začínající Londýnské krejčové, která si díky své známosti splnila sen a odcestovala do Francie. Záhy začala válka a už nebylo možné vrátit se domů do Anglie. Začaly jí docela krušné časy, přítel ji zradil, zůstala bez jakýchkoliv příjmů a její spásou se stala práce u řádových sester. Shodou nešťastných okolností se dostala do Dachau. Tahle kapitola života by se dala ještě pochopit, ale z dalšího sledu absurdních událostí jsem nebyla vůbec nadšená! Dočítala jsem knihu hlavně ze zvědavosti...

13.02.2020 4 z 5

Pane Bůh, tady Anna Pane Bůh, tady Anna Sydney George Hopkins

Mladý Fynn našel při potulkách ulicemi Londýna malou opuštěnou holčičku Annu, ujal se jí a se svou matkou se o ni staral. Po večerech si spolu vyprávěli a hráli. Anna Fynnovi povídala o panu Bohu, kterému se svěřovala se všemi svými myšlenkami. Zajímavá kniha plná fylozofických úvah malé Anny.

13.11.2020 4 z 5

Dokonalá nevěsta Dokonalá nevěsta Sophie Kinsella (p)

příběh dokonalé nevěsty mi přišel docela originální, krásná oddechová četba. Určitě autorku nezavrhnu a v budoucnosti si od ní přečtu i něco dalšího

27.02.2020 4 z 5

ABCD kočka přede ABCD kočka přede neznámý - neuveden

tuhle už retro Abecedu jsem měla moc ráda

20.03.2020 4 z 5

Ochutnávačka Ochutnávačka V. S. Alexander

docela hezky napsáno, jen ten konec s Hitlerem byl hodně přitažený za vlasy. Někdy méně znamená více...

27.01.2020 3 z 5

Na mystickém jezeře Na mystickém jezeře Kristin Hannah

Autorka citlivě popisuje složitou životní situaci hlavní hrdinky. Všem postavám v knize osud moc nepřál, ale zlé se nakonec obrátilo v dobré. Kdo nečetl, tak ať se připraví na pořádnou dávku romantiky. Vše je okořeněné úžasnou přírodou v okolí Mystic. Závěr knihy mohla klidně autorka o kousek prodloužit, ale nevadí stejně si zaslouží pět hvězd.

23.01.2020 5 z 5

Zasněné pohádky Zasněné pohádky Amy Adair

pěkná kniha pro nejmenší s melodií z pohádky

27.04.2020 4 z 5

Sexy mlékař Sexy mlékař Alice Clayton

Musim uznat, ze kniha je vtipne napsana.Dej je dost predvidatelny takze takova oddechovka, na muj vkus az moc sladká.

13.12.2019 4 z 5

Koruna Koruna Nancy Bilyeau

Koruna je takový průměrný historický román s trochou zbytečných stran navíc. První třetina knihy se mi moc líbila, ale pak autorka nedokázala udržet moji pozornost. Knihu jsem horko těžko dočetla. Nevím jestli se někdy pustím do volného pokračování

29.07.2020 3 z 5

Zimní knížka pro Lucinku Zimní knížka pro Lucinku Milena Lukešová

zajímavě ilustrovaná kniha z mého dětství. Ráda jsem si ji prohlížela

15.03.2020 5 z 5

Playground Playground Lars Kepler

Nakonec jsem měla přečteno za pár dní, moc jsem si od mysteriozního románu neslibovala, ale poradili si s ním dobře. Pokud bude nějaké další pokračování o posmrtném životě neodolám a pořídím si ho. Každopádně mnohem víc se mi od Keplerů líbí jejich série kriminálních případů. Joona je prostě nejlepší!!!

18.10.2019 3 z 5